Kontokonfigurering med tilleggsfunksjoner for personvern

Det finnes flere valgfrie funksjoner for personvern i Google Analytics. Du kan implementere disse funksjonene for å sikre personvernet i Analytics enda bedre.

IP-anonymisering

Via ga('set', 'anonymizeIp', true)-funksjonen i analytics.js-biblioteket kan nettstedeiere be om at alle brukernes IP-adresser skal anonymiseres i produktet. Finn ut mer.

Tillegg om databehandling

Tillegget om databehandling for Google Analytics er ment for bedrifter som er etablert i en medlemsstat innenfor EØS eller i Sveits, eller hvis bedriften av andre årsaker omfattes av nasjonale implementeringer av direktiv 95/46/EC.

Nettlesertillegg for bortvelging

Besøkende på nettstedet som ikke ønsker at dataene deres skal brukes i Google Analytics, kan installere nettlesertillegget for bortvelging for Google Analytics. Med dette tillegget slipper brukerne at det sendes informasjon om dem til Google Analytics via JavaScript-koden for Google Analytics (ga.js, analytics.js og dc.js) på forskjellige nettsteder. Nettstedeiere som bruker dette tillegget, kan fortsatt benytte andre verktøy for å analysere trafikken på nettstedet.