Kontokonfigurering med tilleggsfunksjoner for personvern

Det finnes flere valgfrie funksjoner for personvern i Google Analytics. Du kan implementere disse funksjonene for å sikre personvernet i Analytics enda bedre.

IP-anonymisering

Via ga('set', 'anonymizeIp', true)-funksjonen i analytics.js-biblioteket kan nettstedeiere be om at alle brukernes IP-adresser skal anonymiseres i produktet. Finn ut mer.

Tillegg om databehandling

Vilkårene for databehandling er tilgjengelige for bedrifter som er underlagt virkeområdet til EUs personvernforordning.

Nettlesertillegg for bortvelging

Besøkende på nettstedet som ikke ønsker at dataene deres skal brukes i Google Analytics, kan installere nettlesertillegget for bortvelging for Google Analytics. Med dette tillegget slipper brukerne at det sendes informasjon om dem til Google Analytics via JavaScript-koden for Google Analytics (ga.js, analytics.js og dc.js) på forskjellige nettsteder. Nettstedeiere som bruker dette tillegget, kan fortsatt benytte andre verktøy for å analysere trafikken på nettstedet.