Oppbevaring av data

Med kontrollene for oppbevaring av data i Google Analytics kan du angi hvor lenge data på brukernivå og hendelsesnivå kan lagres i Google Analytics før de slettes fra Analytics-tjenerne.

Oppbevaring av bruker- og hendelsesdata

Lagringsperioden gjelder for data på bruker- og hendelsesnivå som er knyttet til informasjonskapsler, brukeridentifikatorer (f.eks. User-ID) og annonseringsidentifikatorer (f.eks. DoubleClick-informasjonskapsler, annonserings-ID-en for Android [AAID eller AdID], Apple-identifikatoren for annonsører [IDFA]).

Selv om lagringsperioden og tilbakestillingskontrollene for brukeraktivitet dekker data på hendelses- og brukernivå som lagres i Google Analytics, finnes det visse brukerrelaterte data (f.eks. kjønn, aldersgruppe og interesser) som Google Analytics som standard sletter etter at en gitt bruker har vært inaktiv i seks måneder eller to måneder på henholdsvis Universal Analytics-områder og Google Analytics 4-områder.

Du kan velge hvor lenge Analytics skal beholde data før de automatisk slettes.

Analytics kan maksimalt oppbevare data fra Google-signaler i 26 måneder, uansett hvilke innstillinger du bruker. Som standard utløper data fra Google-påloggede brukere etter 26 måneder. Hvis innstillingen for oppbevaring av data i Analytics derimot er kortere enn 26 måneder, respekteres dette også i forbindelse med data fra påloggede Google-brukere.

Google Analytics 4-områder

I Google Analytics 4-områder kan du angi at lagringsperioden for data på brukernivå skal være

• 2 måneder
  • 14 måneder

Denne lagringsperioden omfatter også konverteringsdata.

For alle andre hendelsesdata kan lagringsperioden for data angis som

• 2 måneder
  • 14 måneder
  • 26 måneder (bare i 360)
  • 38 måneder (bare i 360)
  • 50 måneder (bare i 360)

Finn ut mer om alternativer for oppbevaring av data i 360-områder

Lagringsperioden på to måneder gjelder alltid for data om kjønn, interesser og aldersgruppe – uavhengig av innstillingene dine.

Når du øker lagringsperioden, omfatter den nye perioden også data du allerede har samlet inn.

Store og ekstra store områder er begrenset til 2 måneder.

Husk at innstillingen for oppbevaring av data ikke har innvirkning på de samlede standardrapportene (inkludert primære og sekundære dimensjoner) i Google Analytics 4-området ditt, selv om du oppretter sammenligninger i rapportene. Innstillingen for oppbevaring av data har bare innvirkning på utforskninger og traktrapporter.

Universal Analytics-områder

I Universal Analytics-områder gjelder denne innstillingen for data på bruker- og hendelsesnivå. Du kan velge mellom disse alternativene:

• 14 måneder
  • 26 måneder
  • 38 måneder
  • 50 måneder
  • Utløper ikke automatisk
Hvis du derimot øker lagringsperioden eller endrer den til Utløper ikke automatisk, påvirkes ikke data du allerede har samlet inn. Data som ble samlet inn da 14 måneder var angitt, blir for eksempel slettet 14 måneder etter at de ble samlet inn, selv om du endrer lagringsperioden til 26 måneder.

Vær oppmerksom på at standard aggregert Google Analytics-rapportering ikke påvirkes av dette. Du trenger bare bruker- og hendelsesdataene som administreres via denne innstillingen, hvis du bruker enkelte avanserte funksjoner, for eksempel når tilpassede segmenter brukes i rapporter eller uvanlige egendefinerte rapporter opprettes.

Reduser eller øk lagringsperioden

Data som når slutten av lagringsperioden, slettes automatisk på månedlig basis.

Hvis du reduserer oppbevaringsperioden, slettes eventuelle berørte data i løpet av den neste månedlige prosessen. Hvis du for eksempel endrer perioden fra 26 måneder til 14 måneder, blir alle data som er eldre enn 14 måneder, slettet i løpet av den neste månedlige prosessen.

Hvis du øker lagringsperioden eller endrer den til Utløper ikke automatisk for et Universal Analytics-område, har dette ingen innvirkning på data du allerede har samlet inn. Data som ble samlet inn da 14 måneder var angitt, blir for eksempel slettet 14 måneder etter at de ble samlet inn, selv om du endrer lagringsperioden til 26 måneder.

Hvis du øker lagringsperioden i et Google Analytics 4-område, får denne endringen også innvirkning på data du allerede har samlet inn, og som du ikke allerede har slettet.

Når du endrer lagringsperioden, venter Analytics i 24 timer før endringen implementeres. I løpet av dette døgnet kan du tilbakestille endringen, slik at dataene dine ikke påvirkes.

Hvis du i enkeltstående rapporter bruker en datoperiode (f.eks. utforskninger i Google Analytics 4) som overgår lagringsperioden din, fremgår ikke data fra denne overskytende perioden i rapportene. Hvis du for eksempel angir lagringsperioden som 14 måneder og bruker en datoperiode på 14 måneder og 1 dag, vises det ikke data fra denne ekstra dagen i rapportene.

Når store områder overskrider grensene for innsamling av hendelser

Når et standardområde eller et 360-område blir klassifisert som henholdsvis stort eller XL, blir innstillingen for oppbevaring av data på hendelsesnivå redusert til 2 måneder. Tilgangen til slike data som er eldre enn 2 måneder, opphører, og dataene slettes for godt.

Hvis området ligger an til å nå disse grensene basert på det ukentlige antallet hendelser, sender Analytics en advarsel på e-post til alle områdeadministratorer. Når grensen er nådd, sender Analytics en ny e-post til alle områdeadministratorene for å varsle om at innstillingen for oppbevaring av data er redusert.

I tiden mellom disse to varslene kan du redusere antallet fakturerbare hendelser som sendes til Google Analytics 4-området, slik at du holder deg innenfor de nåværende grensene for områdets størrelse og kan beholde den lengre lagringsperioden for data på hendelsesnivå. Hvis du har fått et varsel om et kostnadsfritt område, kan du også oppgradere til 360 for å få høyere grenser.

Tilbakestill ved ny aktivitet

Slå dette alternativet for å tilbakestille oppbevaringsperioden for brukeridentifikatoren for hver nye hendelse fra brukeren (slik at utløpsdatoen settes til nåværende tidspunkt pluss oppbevaringsperioden). Hvis oppbevaring av data for eksempel er satt til 14 måneder, men en bruker starter en ny økt hver måned, blir identifikatoren for denne brukeren lastet inn på nytt hver måned og når aldri utløpstiden på 14 måneder. Hvis brukeren ikke starter en ny økt før oppbevaringsperioden utløper, blir dataene for denne brukeren slettet.

Hvis du ikke vil at oppbevaringsperioden for en brukeridentifikator skal tilbakestilles ved ny aktivitet fra brukeren, må du slå dette alternativet AV. Data knyttet til brukeridentifikatoren slettes automatisk etter oppbevaringsperioden.

Tilbakestillingsfunksjonen omfatter bare data på brukernivå.

Angi alternativene

Du må ha redigeringstilgang for å kunne angi dette alternativet i Google Analytics-områder.
  1. For Universal Analytics-områder: Klikk på Sporingsinformasjon > Oppbevaring av data i OMRÅDE-kolonnen.
    For Google Analytics 4-områder: Klikk på Datainnstillinger > Oppbevaring av data i OMRÅDE-kolonnen.
  2. For Universal Analytics-områder: Velg ønsket lagringsperiode under Oppbevaring av bruker- og hendelsesdata.
    For Google Analytics 4-områder: Velg ønsket lagringsperiode under Oppbevaring av hendelsesdata.
  3. For Universal Analytics-områder: Slå bryteren på eller av under Tilbakestill ved ny aktivitet.
    For Google Analytics 4-områder: Slå bryteren på eller av under Tilbakestill brukerdata ved ny aktivitet.
  4. Klikk på Lagre.

Oppbevaring av data og Brukere-beregningen

I februar 2018 la vi til Brukere-beregningen i mange flere rapporter. Ettersom denne beregningen er ny i disse rapportene, har vi ikke innsamlede data for denne beregningen for alle disse rapportene gjennom all tid. Dette kan ha innvirkning på den tidlige rapporteringen din: Det kan hende du ser at antallet brukere fra tiden før vi samlet inn data for den aktuelle beregningen, er null.

Vi begynte å samle inn data for 360-områder 1. mai 2016 og for standardområder 1. september 2016.

Dette har imidlertid ingen innvirkning på «Oversikt over målgrupper»-rapporten, som inneholder aggregerte brukerdata fra en mye lengre tidsperiode.