Dit artikel gaat over Universal Analytics. Als u de vernieuwde versie van Google Analytics gebruikt, gaat u naar het gedeelte over Google Analytics 4-property's in dit Helpcentrum.

Dimensie

Een beschrijvend kenmerk of een eigenschap van gegevens. Browser, Bestemmingspagina en Campagne zijn allemaal voorbeelden van standaarddimensies in Analytics.

Een dimensie is een beschrijvend kenmerk of een eigenschap van een object dat verschillende waarden kan hebben. Zo kan een geografische locatie dimensies hebben als Breedtegraad, Lengtegraad of Plaatsnaam. Waarden voor de dimensie Plaatsnaam kunnen bijvoorbeeld San Francisco, Berlijn of Singapore zijn.

Browser, Uitstappagina, Schermen en Sessieduur zijn allemaal voorbeelden van standaarddimensies in Analytics. Dimensies komen in al uw rapporten voor, maar afhankelijk van het rapport kunnen verschillende dimensies worden weergegeven. Gebruik dimensies voor het ordenen, segmenteren en analyseren van uw gegevens.

Met Analytics kunt u ook aangepaste dimensies maken om andere typen gegevens te verzamelen via de trackingcode of het gebruik van 'Gegevens importeren' of de Analytics-API.