Measurement Protocol

Een standaardreeks regels voor het verzamelen en verzenden van treffers naar Analytics vanaf elk apparaat dat is aangesloten op internet.

Met het Measurement Protocol kunt u gegevens naar Analytics verzenden vanaf elk apparaat dat op internet is aangesloten. Dit is vooral handig wanneer u gegevens naar Analytics wilt verzenden vanaf een kiosk, een verkooppuntsysteem of een ander systeem dat geen website of mobiele app is. Analytics JavaScript en mobiele SDK's maken automatisch treffers om gegevens vanaf websites en mobiele apps naar Analytics te verzenden, maar voor andere typen apparaten moet u handmatig treffers voor gegevensverzameling maken. Het Measurement Protocol definieert hoe u de treffers samenstelt en hoe u ze naar Analytics verzendt.

Gerelateerde bronnen

Lees meer informatie over het Measurement Protocol op onze site voor ontwikkelaars.