Segment

Een subset van sessies of gebruikers die gemeenschappelijke kenmerken delen. Met segmenten kunt u groepen sessies of gebruikers isoleren en analyseren voor een betere analyse.

Met segmentatie kunt u subsets van uw gegevens isoleren en analyseren. U kunt uw gegevens bijvoorbeeld segmenteren op marketingkanaal, zodat u kunt zien welk kanaal verantwoordelijk is voor een toename van het aantal aankopen. Door segmenten van uw gegevens te analyseren, krijgt u meer inzicht in de oorzaak van een wijziging van uw overzichtsgegevens.