Kombinert rapportering

Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Med kombinert rapportering blir data samlet sammen fra flere Analytics-områder, slik at du kan se alle de aktuelle dataene i de samme rapportene.

Hvis du for eksempel har ulike områder for merkevarenettsteder i ulike land (example.no, example.co.uk osv.), kan du samle disse dataene for å se samlede globale resultatberegninger, og deretter se flere detaljer for å sammenligne merkevareresultatene for ulike land.

Kombinert rapportering omfatter to områdetyper:

• Kildeområder: Enkeltstående Analytics-områder som tar med data fra ett enkelt nettsted, én enkelt app eller Internett-tilkoblet enhet.
  • Sammendragsområder: Områder som fungerer som datainnsamlere fra flere kildeområder.
Foreløpig kan du ikke bruke Firebase-områder i kombinert rapportering.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Data

Sammendragsområder kan innbefatte data fra både app- og nettområder samt områder der dataene er lastet opp via Measurement Protocol.

Sammendragsområdene omfatter ikke data du importerer til kildeområder, eller data du tilknytter kildeområder (f.eks. Google Ads, AdMob, AdSense og YouTube). Hvis du vil reprodusere de tilknyttede dataene fra kildeområdene i sammendragsområdene, må du opprette den samme tilknytningen på sammendragsnivå (f.eks. knytte sammendragsområdene sammen med den aktuelle Google Ads-, AdMob- eller Google Marketing Platform-kontoen).

Sammendragsområder omfatter sanntidsdata fra kildeområdene sine.

Du kan ikke sende data direkte fra nettsteder eller apper til sammendragsområder (f.eks. ved å merke nettstedet eller appen med sporings-ID-en for sammendragsområdet, eller ved å sende treff direkte til sammendragsområdet via Measurement Protocol). Treff som sendes direkte til sammendragsområder, telles ikke.

Sammenslåing av økter

Når brukerne blir identifisert med samme Client-ID eller User ID i de forskjellige kildeområdene, blir øktdataene vanligvis slått sammen. Et unntak kan forekomme når brukere navigerer mellom kildeområder og overskrider grensene i innstillingene for tidsavbrudd for økter (som er beskrevet nedenfor).

Data slås sammen fra disse typene kildeområder:

• områder for nettsteder som er tilknyttet via sporing av flere domener
  • områder for forskjellige kataloger eller underdomener på det samme toppdomenet
  • User-ID-områder for nettsteder eller apper med samme pålogging

Hvis brukerne ikke blir identifisert med samme Client-ID eller User ID i de ulike kildeområdene, blir ikke øktdataene slått sammen.

Sammenslåingen av økter når brukerne navigerer fra et kildeområde til et annet, kan påvirkes av Utløpstid for økter-innstillingene.

Dermed er antallet økter på et sammendragsområde ikke nødvendigvis identisk med summen av alle økter på kildeområdene. Eksemplene nedenfor illustrerer hvordan økter slås sammen i forskjellige scenarioer.

Samme ID for hvert kildeområde

Eksempel:

• Brukeren har ClientID_1 på kildeområde A
  • Brukeren har ClientID_1 på kildeområde B
  • Brukeren navigerer mellom de to områdene i løpet av tidsrommet som er angitt for én økt i områdeinnstillingene dine.

Resultat:

• Én økt innledes og telles på kildeområde A
  • Én økt innledes og telles på kildeområde B
  • Disse to øktene slås sammen og telles som én økt på sammendragsområdet.
Ulike ID-er for hvert kildeområde

Eksempel:

• Brukeren har ClientID_1 på kildeområde A
  • Brukeren har ClientID_2 på kildeområde B
  • Brukeren navigerer mellom de to områdene i løpet av tidsrommet som er angitt for én økt i områdeinnstillingene dine.

Resultat:

• Én økt innledes og telles på kildeområde A
  • Én økt innledes og telles på kildeområde B
  • Disse to øktene slås ikke sammen og telles dermed som to økter på sammendragsområdet.
Virkningen av innstillingen for økters utløpstid

Eksempel:

• Utløpstiden for økter er 30 minutter (standardinnstillingen) både i kildeområder og sammendragsområdet.
  • Brukeren har ClientID_1 i kildeområde A
    • Sidevisning på side 1 når 0 minutter er passert (landingssiden)
    • Sidevisning på side 2 når 40 minutter er passert
    • Sidevisning på side 3 når 80 minutter er passert
  • Brukeren har ClientID_1 i kildeområde B
    • Sidevisning på side X når 20 minutter er passert
    • Sidevisning på side Y når 60 minutter er passert
    • Sidevisning på side Z når 120 minutter er passert
  • Brukeren ser på sidene i denne rekkefølgen:
    • Side 1 når 0 minutter er passert
    • Side X når 20 minutter er passert
    • Side 2 når 40 minutter er passert
    • Side Y når 60 minutter er passert
    • Side 3 når 80 minutter er passert
    • Side Z når 120 minutter er passert

Resultat:

• Tre økter på kildeområde A, ettersom det er over 30 minutter mellom sidevisningene. Hver økt består av én sidevisning.
  • Tre økter på kildeområde B, ettersom det er over 30 minutter mellom sidevisningene. Hver økt består av én sidevisning.
  • Disse seks øktene slås sammen og telles som to økter i sammendragsområdet ettersom det er under 30 minutter mellom de første fem sidevisningene, mens den siste sidevisningen inntreffer 40 minutter etter den forrige og dermed resulterer i en ny økt:
    • Én økt med fem sidevisninger i denne rekkefølgen: side 1, side X, side 2, side Y, side 3
    • Én økt med én sidevisning: side Z

Hvis du angir én utløpstid for økter for sammendragsområdet og ulike utløpstider for hver enkelt av kildeområdene, kan du oppleve at utløpstidsresultatene for sammendragsområdet skiller seg enda mer fra det samlede antallet økter i kildeområdene.

Krav

Et sammendragsområde og alle de tilhørende kildeområdene må tilhøre den samme Analytics 360-kontoen.

Du må angi 360 som tjenestenivå for hvert enkelt kildeområde.

Ett kildeområde kan tas med i flere sammendragsområder. Sammendragsområder kan imidlertid ikke brukes som kildeområder.

Konfigurasjon av sammendragsområder krever ikke ekstra merking.

Oppretting og administrering

For øyeblikket har brukerstøtten for Google Analytics 360 ansvaret for å opprette sammendragsområder.

For å opprette sammendragsområder er det bare å kontakte brukerstøtten for Google Analytics 360 og oppgi disse opplysningene:

• bedriftsnavn
  • kontonummeret for Analytics-kontoen der du vil ha sammendragsområdet
  • tidssonen for sammendragsområdet (f.eks. (UTC-8) Pacific Time)
  • standard vertsnavn (f.eks. www.example.com)
  • antallet sammendragsområder du vil ha

Når sammendragsområdene er på plass, kan du legge til og fjerne kildeområder på administratorsiden i Analytics, som kan nås ved å følge menybanen Område > Sammendragsadministrasjon. Finn ut mer

Systemgrenser

Hvert sammendragsområde kan ha maksimalt 200 kildeområder.

Datagrenser

Hvert treff som behandles av et sammendragsområde, telles separat fra det tilsvarende treffet på kildeområdet, og det telles som et halvt treff (0,5) i stedet for et treff på 1 når det gjelder det månedlige antallet fakturerbare treff. Hvis du for eksempel har ti millioner treff på et sammendragsområde, teller Analytics dette som bare fem millioner.

Midlertidige dataanomalier

Kanskje legger du merke til at det er en forskjell i tellingen av antallet direkteøkter i et sammendragsområde og de tilhørende kildeområdene – førstnevnte kan midlertidig ha et høyere antall.

Kildeområde: Hvis en bruker innleder en direkteøkt etter en økt som ble startet via en kampanje, og denne direkteøkten varer lengre enn innstillingene for økters utløpstid tillater, blir kilden for denne direkteøkten tilskrevet den nyeste kampanjen.

Sammendragsområde: Det blir ikke samlet noen data fra før opprettelsen. Hvis direkteøkter i kildeområder blir tilskrevet kampanjer som ligger forut i tid for opprettelsen av sammendragsområdet, blir ikke disse kampanjedataene samlet inn, og øktene vises som direkteøkter. Dette kan medføre at det registreres flere direkteøkter i sammendragsområdet enn i alle kildeområdene totalt.

Dette avviket forsvinner så snart kampanjene i kildeområdene utløper (får tidsavbrudd), og direkteøktene blir tilskrevet kampanjer som ble opprettet i etterkant av at sammendragsområdet ble opprettet.

Valutakonvertering

Hvis du har implementert støtte for flere valutaer i sporingskoden for kildeområdene dine, omregnes alle valutadataene til valutaen som er angitt i rapporteringsvisningene for sammendragsområdene.

Valutaverdier konverteres foreløpig bare når du har implementert støtte for flere valutaer i Analytics.

Remarketingmålgrupper

Du kan opprette remarketingmålgrupper ut fra sammendragsområdene dine hvis du slår på remarketing og rapporteringsfunksjonene for annonsering for de tilknyttede kildeområdene. Vær oppmerksom på at denne funksjonen er underlagt innstillingene for personlig tilpasning av annonser, enten det gjelder hendelse- eller brukeregenskapsnivå og/eller områdenivå for hvert kildeområde. Hvis personlig tilpasning av annonser er deaktivert for en hendelse via disse kontrollene i et kilde- eller sammendragsområde, kan ikke denne hendelsen brukes til personlig tilpasning av annonser i sammendragsområdet.