Tietoja yhteisnäkymäraportoinnista

Tämä ominaisuus on käytettävissä vain Google Marketing Platformiin kuuluvassa Google Analytics 360:ssä.
Lue lisää Google Marketing Platformista.

Yhteisnäkymäraportointi kokoaa dataa useista Analyticsin mittauskokonaisuuksista ja näyttää kyseisen datan kerättynä samoihin raportteihin.

Jos sinulla on esimerkiksi useita mittauskokonaisuuksia brändin sivustoille eri maissa (esimerkki.fr, esimerkki.co.uk jne.), voit koota datan yhteen nähdäksesi globaalit tulosmittarit. Sen jälkeen voit tutkia yksityiskohtia ja verrata brändisi kehitystä eri maiden välillä.

Yhteisnäkymäraportointi koostuu seuraavista kahdenlaisista mittauskokonaisuuksista:

• Lähteenä toimivat mittauskokonaisuudet: Yksittäiset Analytics-mittauskokonaisuudet, jotka sisältävät tietoja yksittäiseltä sivustolta, yksittäisestä sovelluksesta tai internetiin liitetystä laitteesta.
  • Koostemittauskokonaisuudet: Mittauskokonaisuudet, jotka kokoavat tietoja yhteen useista lähteenä toimivista mittauskokonaisuuksista.
Tällä hetkellä Firebase-mittauskokonaisuuksia ei voi käyttää yhteisnäkymäraportoinnissa.

Sisällys:

Data

Koostemittauskokonaisuudet voivat sisältää dataa sekä verkkosivustojen ja sovellusten mittauskokonaisuuksista että mittauskokonaisuuksista, joiden data lähetetään Measurement Protocolin kautta.

Koostemittauskokonaisuudet eivät sisällä lähteenä toimiviin mittauskokonaisuuksiin (kuten Google Adsiin, AdMobiin, AdSenseen tai YouTubeen) importoitua tai linkitettyä dataa. Jos haluat kopioida lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksiesi linkitetyn datan koostemittauskokonaisuuksiin, sinun on luotava sama linkitys yhteisnäkymätasolla (eli linkitettävä koostemittauskokonaisuutesi Google Ads‑, AdMob- tai Google Marketing Platform ‑tileihin).

Koostemittauskokonaisuudet sisältävät reaaliaikaista dataa lähteenä toimivista mittauskokonaisuuksista.

Dataa ei voi lähettää suoraan sivustolta tai sovelluksesta koostemittauskokonaisuuteen (esimerkiksi taggaamalla sivustolle tai sovellukseen koostemittauskokonaisuuden seurantatunnuksen tai lähettämällä osumat suoraan koostemittauskokonaisuuteen Measurement Protocolin kautta). Suoraan koostemittauskokonaisuuteen lähetettyjä osumia ei huomioida.

Istuntojen yhdistäminen

Kun erillisten lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien käyttäjät tunnistetaan saman Client-ID- tai User-ID-tunnuksen perusteella, näiden käyttäjien istuntodata tavallisesti yhdistetään. Poikkeuksia voi esiintyä, kun käyttäjät siirtyvät erillisten lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien välillä ja ylittävät istuntojen aikakatkaisujen asetusten rajoja (lisätietoja alla).

Seuraavien lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien data yhdistetään:

• verkkotunnusten välisellä seurannalla linkitettyjen sivustojen mittauskokonaisuudet
  • samalla ylätason verkkotunnuksella olevien hakemistojen ja aliverkkotunnusten mittauskokonaisuudet
  • samaa käyttäjätunnusta käyttävien sivustojen ja sovellusten User-ID-mittauskokonaisuudet.

Jos käyttäjiä ei tunnisteta saman Client-ID- tai User-ID-tunnuksen perusteella eri mittauskokonaisuuksista, istuntojen dataa ei yhdistetä.

Istunnon aikakatkaisun asetukset voivat vaikuttaa tapaan, jolla istunnot yhdistetään käyttäjien siirryttyä mittauskokonaisuuksissa.

Tämän seurauksena koostemittauskokonaisuuden istuntojen määrä ei välttämättä vastaa lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien kaikkien istuntojen summaa. Seuraavissa esimerkeissä käsitellään sitä, kuinka istuntoja yhdistetään eri tilanteissa.

Sama tunnus jokaisessa lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa

Esimerkki:

• Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A on Asiakastunnus_1.
  • Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B on Asiakastunnus_1.
  • Käyttäjä siirtyy näiden kahden mittauskokonaisuuden välillä mittauskokonaisuuden asetuksissa määritetyn yhden istunnon keston aikana.

Tulos:

• Yksi istunto aloitetaan ja lasketaan lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A.
  • Yksi istunto aloitetaan ja lasketaan lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B.
  • Nämä kaksi istuntoa yhdistetään ja lasketaan yhdeksi istunnoksi koostemittauskokonaisuudessa.
Eri tunnus jokaisessa lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa

Esimerkki:

• Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A on Asiakastunnus_1.
  • Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B on Asiakastunnus_2.
  • Käyttäjä siirtyy näiden kahden mittauskokonaisuuden välillä mittauskokonaisuuden asetuksissa määritetyn yhden istunnon keston aikana.

Tulos:

• Yksi istunto aloitetaan ja lasketaan lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A.
  • Yksi istunto aloitetaan ja lasketaan lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B.
  • Näitä kahta istuntoa ei yhdistetä, ja ne lasketaan kahdeksi istunnoksi koostemittauskokonaisuudessa.
Istunnon aikakatkaisun asetusten vaikutus

Esimerkki:

• Istunnon aikakatkaisu on 30 minuuttia (oletusarvo) molemmissa lähteenä toimivissa mittauskokonaisuuksissa ja koostemittauskokonaisuuksissa.
  • Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A on Asiakastunnus_1.
    • Sivulla 1 katselukerta 0 minuutin kohdalla (laskeutumissivu)
    • Sivulla 2 katselukerta 40 minuutin kohdalla
    • Sivulla 3 katselukerta 80 minuutin kohdalla
  • Käyttäjän tunnus lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B on Asiakastunnus_1
    • Sivulla X katselukerta 20 minuutin kohdalla
    • Sivulla Y katselukerta 60 minuutin kohdalla
    • Sivulla Z katselukerta 120 minuutin kohdalla
  • Käyttäjä katsoo sivuja seuraavassa järjestyksessä:
    • Sivua 1 katsotaan 0 minuutin kohdalla.
    • Sivua X katsotaan 20 minuutin kohdalla.
    • Sivua 2 katsotaan 40 minuutin kohdalla.
    • Sivua Y katsotaan 60 minuutin kohdalla.
    • Sivua 3 katsotaan 80 minuutin kohdalla.
    • Sivua Z katsotaan 120 minuutin kohdalla.

Tulos:

• Lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa A lasketaan kolme istuntoa, sillä katselukertojen väli on yli 30 minuuttia. Kullakin istunnolla on yksi katselukerta.
  • Lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa B lasketaan kolme istuntoa, sillä katselukertojen väli on yli 30 minuuttia. Kullakin istunnolla on yksi katselukerta.
  • Nämä kuusi istuntoa yhdistetään ja lasketaan kahdeksi istunnoksi koostemittauskokonaisuudessa. Tämä perustuu siihen, että ensimmäiset viisi katselukertaa tapahtuvat 30 minuutin sisällä toisistaan ja viimeinen katselukerta, joka tapahtuu 40 minuuttia edellisen katselukerran jälkeen, lasketaan toiseksi istunnoksi. Lopputuloksena saadaan
    • yksi istunto, jossa on viisi katselukertaa järjestyksessä sivu 1, sivu X, sivu 2, sivu Y ja sivu 3
    • yksi istunto, jossa on yksi katselukerta sivulla Z.

Jos koostemittauskokonaisuudelle ja kullekin lähteenä toimivalle mittauskokonaisuudelle määritetään eri istuntoaikakatkaisut, koostemittauskokonaisuuden istuntojen määrän ja lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden istuntojen summan välillä voi esiintyä vieläkin suurempia vaihteluja.

Vaatimukset

Koostemittauskokonaisuuden ja sen kaikkien lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien on kuuluttava samaan Analytics 360 ‑tiliin.

Sinun on valittava kullekin lähteenä toimivalle mittauskokonaisuudelle 360-palvelutaso.

Yksittäinen Liikenteen lähde ‑mittauskokonaisuus on mahdollista koota useille koostemittauskokonaisuuksille. Koostemittauskokonaisuudet eivät kuitenkaan voi toimia lähteenä toimivina mittauskokonaisuuksina.

Koostemittauskokonaisuuksien määrittäminen ei vaadi ylimääräisten tunnisteiden lisäämistä.

Luominen ja hallinta

Tällä hetkellä koostemittauskokonaisuuksien luomisesta huolehtii Google Analytics 360 ‑tukitiimi.

Kun haluat luoda koostemittauskokonaisuuden, ota yhteyttä Google Analytics 360 ‑tukitiimiin ja ilmoita seuraavat tiedot:

• yrityksen nimi
  • siihen Analytics-tiliin liittyvä tilinumero, jolle haluat luoda koostemittauskokonaisuuden
  • koostemittauskokonaisuuden aikavyöhyke, esim. (GMT -08:00) Tyynenmeren aika
  • palvelimen oletusnimi (esim. www.example.com)
  • haluamiesi koostemittauskokonaisuuksien määrä.

Kun koostemittauskokonaisuudet on luotu, voit lisätä ja poistaa lähteenä toimivia mittauskokonaisuuksia Analyticsin järjestelmänvalvojan asetusten kohdasta Mittauskokonaisuus > Koostemittauskokonaisuuden hallinta. Lue lisää

Järjestelmän rajoitukset

Kussakin koostemittauskokonaisuudessa voi olla enintään 200 lähteenä toimivaa mittauskokonaisuutta.

Datarajat

Jokainen koostemittauskokonaisuuden käsittelemä osuma lasketaan erilliseksi vastaavasta lähteenä toimivan mittauskokonaisuuden osumasta. Se lasketaan myös yhden osuman sijaan osuman puolikkaaksi, sillä osumat lasketaan kuukausittaiseen laskutettavaan osumamäärääsi. Jos sinulla esimerkiksi on koostemittauskokonaisuudessa kymmenen miljoonaa osumaa, Analytics laskee ne vain viideksi miljoonaksi osumaksi.

Väliaikaiset poikkeamat datassa

Koostemittauskokonaisuuden ja sitä vastaavien lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien välillä saattaa olla eroja suorien istuntojen määrissä: koostemittauskokonaisuudessa niitä saattaa olla väliaikaisesti enemmän.

Lähteenä toimiva mittauskokonaisuus: Jos käyttäjä aloittaa suoran istunnon kampanjassa aloitetun istunnon jälkeen ja kyseinen suora istunto tapahtuu kampanjan aikaraja-asetuksen puitteissa, kyseisen suoran istunnon lähteeksi luetaan viimeisin kampanja.

Koostemittauskokonaisuus: Tietoja ei kerätä ennen luontipäivää. Jos lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien suorat istunnot luetaan ennen koostemittauskokonaisuuden luontipäivää käynnissä olleiden kampanjoiden hyväksi, näitä kampanjatietoja ei kerätä ja kyseiset istunnot näytetään suorina istuntoina. Tästä syystä koostemittauskokonaisuudessa saattaa olla enemmän suoria istuntoja kuin lähteenä toimivissa mittauskokonaisuuksissa yhteensä.

Tämä ero häviää, kun lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksien kampanjoiden voimassaolo päättyy ja suorat istunnot luetaan koostemittauskokonaisuuden luomisen jälkeen luotujen kampanjoiden hyväksi.

Valuuttamuunnos

Jos olet ottanut usean valuutan tuen käyttöön lähteenä toimivien mittauskokonaisuuksiesi seurantakoodissa, kaikki valuuttadatasi muunnetaan koostemittauskokonaisuuksiesi näkymille valittujen valuuttojen mukaisiksi.

Analytics ei tällä hetkellä muunna valuutta-arvoja, jos usean valuutan tukea ei ole otettu käyttöön.

Uudelleenmarkkinointiyleisöt

Voit luoda koostemittauskokonaisuuksiin perustuvia uudelleenmarkkinointiyleisöjä, jos otat niihin liitetyissä lähteenä toimivissa mittauskokonaisuuksissa käyttöön uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet. Huomaa, että tämän ominaisuuden käyttöä kussakin lähteenä toimivassa mittauskokonaisuudessa säätelee tapahtuman, käyttäjän ominaisuuden tai mittauskokonaisuuden tason mainosten personointiasetuksesi. Jos mainosten personointi on poistettu käytöstä minkä tahansa tapahtuman osalta näillä asetuksilla lähteenä toimivassa tai koostemittauskokonaisuudessa, kyseistä tapahtumaa ei voida käyttää mainosten personointiin kyseisessä koostemittauskokonaisuudessa.