Esimerkki kustannustietojen tuonnista

Opettele tuomaan muiden kuin Google-mainosten tehokkuustietoja kevätalennuskampanjaa varten.

Voit sisällyttää kolmannen osapuolen (muun kuin Googlen) mainosverkoston klikkausten, kustannusten ja näyttökertojen tiedot, minkä avulla saat entistä paremman kuvan mainoskuluistasi.

Tässä artikkelissa:

Esimerkkitapaus

Pekka on verkossa toimivan lemmikkieläinkaupan markkinointipäällikkö. Hän haluaa järjestää kevätalennuskampanjan ja käyttää siinä sekä Google Adsista että toisesta mainontaverkostosta ostettuja avainsanoja. Hän haluaa tietää, kuinka hyvin näiden kahden alustan avainsanat toimivat verrattuina toisiinsa. Pekka on linkittänyt Google Ads- ja Analytics-tilinsä, joten hän saa kyseiset tiedot automaattisesti Analytics-raportteihinsa. Hänen on kuitenkin lähetettävä toisen mainontaverkoston klikkaus- ja kustannustiedot.

1. vaihe: Merkitse kampanjan URL-osoitteet tunnisteella.

Pekka laittaa Omat kampanjat -artikkelin ohjeita seuraten mainontaverkostoon tagilla merkityt URL-osoitteet, joissa on hänen haluamansa Liikenteen lähde-, Tulotapa-, Kampanja- ja Avainsana-arvot alla olevan esimerkin mukaisesti:

http://www.example.com/?utm_source=ad%20network&utm_medium=cpc&utm_term=dogbone&utm_campaign=Spring%20Sale
http://www.example.com/?utm_source=ad%20network&utm_medium=cpc&utm_term=dog%20treats&utm_campaign=Spring%20Sale
http://www.example.com/?utm_source=ad%20network&utm_medium=cpc&utm_term=pet%20store&utm_campaign=Spring%20Sale

2. vaihe: Tietojoukon luonti

Pekka haluaa seurata kevätalennuskampanjansa klikkauksia, kustannuksia ja mainosten näyttökertoja. Hänen on luotava tietojoukko, johon tiedot säilötään, ja liitettävä luotu tietojoukko vähintään yhteen näkymään. Tietojoukko luodaan ja liitetään näkymään seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja-välilehti.
  3. Etsi haluamasi tili.
  4. Valitse haluamasi sivusto.
  5. Avaa Tietojoukot-taulukko klikkaamalla SIVUSTO-sarakkeessa Tietojen tuonti.
  6. Klikkaa +Uusi tietojoukko -painiketta.
  7. Valitse Kustannustiedot-tyyppi.
  8. Anna tietojoukon nimeksi Kevätale.
  9. Valitse yksi tai useampi näkymä, johon tietojoukko liitetään.
  10. Määritä tietojoukkomalliin seuraavat ulottuvuudet ja tietotyypit:
    1. Tulotapa
    2. Liikenteen lähde
    3. Klikkaukset
    4. Kustannukset
  11. Valitse Tallenna.
  12. Klikkaa Hae malli ja kopioi tietojoukkomalli 4. vaihetta varten (alla).

Malli koostuu avaimesta (yhdestä tai useasta ulottuvuudesta tai tietotyypistä, jota käytetään etsittäessä vastaavuuksia lähetettyjen tietojen ja olemassa olevien osumien väliltä) ja yhdestä tai useasta tuodusta ulottuvuudesta tai tietotyypistä, johon lähettämäsi lisätiedot säilötään.

Lue lisätietoja tietojoukkomalleista.

3. vaihe: Tietojen lataus

Kun kevätalennusmyyntikampanja on ollut muutaman päivän käynnissä, Pekka käyttää mainontaverkoston tarjoamaa vientityökalua ja lataa kootut päivittäiset tiedot ja tallentaa ne CSV-tiedostona. Alla olevassa esimerkissä näkyy muutama rivi kyseisestä tiedostosta:

Date,Campaign Name,Keyword,Impressions,Clicks,Spend
6/11/2014,Spring Sale,dogbone,9387,288,100.3
6/11/2014,Spring Sale,dog treats,1684,52,19.35
6/11/2014,Spring Sale,pet store,3187,143,76.23
6/12/2014,Spring Sale,dogbone,10005,356,121.67
6/12/2014,Spring Sale,dog treats,1534,68,25.16
6/12/2014,Spring Sale,pet store,3398,201,80

Vaikka tiedot ovatkin kiinnostavia, tiedostoon täytyy tehdä seuraavat muutokset:

• Mainontaverkoston ehdottamat sarakeotsikot eivät vastaa Analytics odottamia nimiä.
  • Lähde- ja Tulotapa-mitat puuttuvat.
  • Päivämäärän on oltava muodossa VVVVKKPP.

Pekan täytyy korjata nämä ongelmat, ennen kuin hän voi lähettää tiedot.

Jos muokkaat CSV-tiedostoa Google Sheets -sovelluksessa, voi asettaa päivämäärän muotoon vvvvkkpv muokattu numeromuoto -ominaisuuden avulla. Lisätietoja lukujen ja päivämäärien muokkaamisesta.

4. vaihe: Muokkaa CSV-tiedostoa

Pekka avaa CSV-tiedoston haluamassaan laskentataulukko-ohjelmassa ja muokkaa sitä Analytics vaatimaan muotoon. Erityisesti hän vaihtaa sarakeotsikot vastaamaan Analytics mittojen ja tietojen nimiä, lisää puuttuvat mitat ja arvot sekä muuttaa päivämäärän muodon. Nyt tiedot näyttävät tältä:

Nyt CSV-tiedosto on valmis lähetettäväksi Analyticsiin. Pekka tallentaa tiedoston nimellä mainontaverkosto_kevätale_2014-09-12.csv.

5. vaihe: Lähetä tiedot Analyticsiin.

Pekka palaa Analytics-tiliinsä ja avaa Lähetysten hallinta -sivun sen tietojoukon kohdalta, jossa on Kevätalen hintatiedot. Hän

1. klikkaa minkä tahansa sivun yläosan valikkopalkissa olevaa Järjestelmänvalvoja-kohtaa
  2. valitsee TILI-sarakkeessa Analytics-tilin, joka sisältää tietojoukon ylätason sivuston
  3. valitsee SIVUSTO-sarakkeessa sivuston, johon tietojoukko sisältyy
  4. valitsee Tietojen tuonti-kohdan. Tietojoukot-taulukko avautuu näyttöön
  5. klikkaa Lähetysten hallinta -linkkiä Kevätale-tietojoukon kohdalla
  6. klikkaa Lähetä tiedosto -painiketta.

Pekka on muotoillut lähetettävän tiedoston huolellisesti, joten lähetys onnistuu. (Jos kuitenkin olisi tapahtunut virhe, Pekka olisi nähnyt sen lähetystaulukon Tila-sarakkeesta.)

6. vaihe: Tarkastele raporttien tietoja.

Valmista! Pekka pääsee vihdoinkin ajamaan Hinta-analyysi-raportin ja näkemään, miten hänen mainosverkoston avainsanansa toimivat. Tämä raportti näyttää käyntien, kustannusten ja tuoton tehokkuustiedot maksetuista markkinointikanavista. Pekka voi luoda myös muokattuja raportteja lähettämistään tiedoista.

Lähetetyt tiedot on käsiteltävä ja yhdistettävä olemassa oleviin tietoihin. Voi kulua 24 tuntia, ennen kuin tuodut tiedot näkyvät raporteissa.