Tietoja tehostetusta verkkokaupasta

Artikkelin aiheet:

Ostaminen ja ostokäyttäytyminen

Ostosanalyysi-raporteista saat tietoa ostoksiin liittyvästä toiminnasta eli tuotesivujen katselukerroista, ostoskoriin lisätyistä tuotteista ja sieltä poistetuista tuotteista sekä tapahtumien aloittamisesta, hylkäämisestä ja viimeistelemisestä.

Taloudellinen tehokkuus

Yleiskatsaus- ja Tuotteen tehokkuus -raportit sisältävät tietoja tuotteidesi luomasta tuotosta ja tulosprosenteista, keskimääräisen tapahtuman sisältämästä tuotemäärästä, keskimääräisestä tilauksen arvosta, antamistasi hyvityksistä, sekä siitä, missä suhteessa käyttäjät lisäävät tuotteita ostoskoriin ja tekevät ostoja katseltuaan tuotetietosivuja.

Tehostetun verkkokaupan tunnisteiden perustoteutuksella saat tietoja yksittäisistä tuotteista, mutta voit myös helposti lisätä luokka- ja tuotemerkkiominaisuuksia arvioidaksesi tietoja myös kyseisistä näkökulmista. Näiden ominaisuuksien arvot ovat merkkijonoja, joten voit luoda luokka- ja tuotemerkkitaksonomian, joka on oleellinen oman liiketoimintasi kannalta.

Myynninedistämisen onnistuminen

Tuotteen tehokkuuden mittaamisen lisäksi voit tarvittaessa mitata sisäisiä ja ulkoisia markkinointitoimia, jotka tukevat kyseisiä tuotteita.

Kumppanikoodi-raportin avulla voit seurata tuottoa, tapahtumia ja keskimääräistä tilauksen arvoa, kun ne liittyvät kumppanisivustoihin, jotka tuovat liikennettä sinun sivustoosi.

Voit seurata näitä samoja mittoja tilaustason kuponkien osalta Tilauskuponki-raportissa.

Tuotekuponki-raportista näet sen, kuinka tehokkaita tuotetason kupongit ovat tuoton, yksilöityjen ostojen ja ostokohtaisen tuotteen tuoton kannalta.

Jos käytät sisäisiä mainoskampanjoita (kuten sisäisiä bannereita, jotka edistävät myyntiä sivustosi toisessa osassa), voit seurata kyseisten mainosten katselukertoja, klikkauksia ja klikkausprosenttia Sisäinen mainoskampanja ‑raportista.

Tuotteen attribuutio

Tehostetun verkkokaupan Tuoteluettelon kehitys ‑raportti sisältää hyödyllistä tuotteen attribuutioon liittyvää dataa. Raportti sisältää niin kutsutun viimeisimmän toiminnan attribuutio, joka laskee konversion tuotetasolla viimeisimmän sellaisen tuoteluettelon ansioksi, johon käyttäjä on reagoinut ennen konversiotapahtumaa. Konversio voidaan siis laskea esimerkiksi ostoskoriin lisäämisen, kassalle siirtymisen tai ostotapahtuman ansioksi.

Tuotteen attribuutiota koskevan datan avulla saat käsityksen siitä, mistä tuoteluetteloista saat konversioita. Näiden tietojen pohjalta voit optimoida myynninedistämistoimet ja kasvattaa myyntiä. Nyt voit esimerkiksi saada selville, ostavatko käyttäjät tuotteen klikattuaan ensin tuoteluokkasivua, hakutulossivua tai myynninedistämiseen tarkoitettua tuotteiden esittelysivua.

Jotta voit aloittaa tuotteen attribuution käytön, muista määrittää luetteloattribuutti verkkokaupan toiminnan tietoihin. Tätä luettelokenttää käytetään, kun konversioita lasketaan seuraavien tapahtumien ansioksi Tuoteluettelon tehokkuus ‑raportissa: Tuotteen lisäykset ostoskoriin, Kassalle siirtymiset, Yksittäiset ostot ja Tuotteen tulot.

Verkkokaupan datan siirto sivustolta Analyticsiin

Jotta voit nähdä verkkokaupan datan raporteissasi, sinun täytyy

Halutessasi voit myös

Huom. Jos käytät vanhempia analytics.js-laajennuksia, voit tagata sivustosi ec.js-laajennuksella.

Analytics on tehnyt yhteistyötä verkkokauppa-alustojen tarjoajien kanssa, jotta yhteisten asiakkaiden käyttöön voidaan tuoda esimääritettyjä integrointeja. Jos käytät jotakin näistä alustoista, voit hyödyntää tehostettua verkkokauppaa asentamalla jonkin näistä integroinneista. Lisätietoja tehostetun verkkokaupan kumppaneistamme on kumppanigalleriassa.