Verkkokaupan segmenttien luonti

Voit luoda verkkokaupan segmenttejä klikkaamalla kanavan vaiheita ja hylkäämisnuolia Ostokäyttäytyminen- ja Kassakäyttäytyminen-raporteissa sekä myös valitsemalla yhden siirtymisvaihtoehdon Kassakäyttäytyminen-raportissa (esimerkiksi maksutapa kuten Visa tai Mastercard).

Ostokäyttäytyminen-raportin kanavan vaiheiden nimet ovat samat kaikille. Kassakäyttäytyminen-raportin kanavan vaiheiden nimet on otettu verkkokaupan asetuksiin antamistasi tunnisteista (kohdassa Järjestelmänvalvoja > Näkymä).

Kun luot uuden segmentin, Analytics tarkistaa, onko jo olemassa samanniminen segmentti. Jos samanniminen segmentti on jo olemassa, näet varoituksen, ja sinulla on mahdollisuus käyttää olemassa olevaa segmenttiä tai jatkaa uuden segmentin luomista. Analytics tarkistaa vain vastaavia nimiä. Se ei tarkista segmentin asetuksia.

Muista, että jos luot segmentin ja hyväksyn oletusnimen ja asetukset viisi kertaa, luettelossasi on saman segmentin viisi eri esiintymää. Mahdollisen sekavan luettelon luomisen lisäksi riskinä on se, että segmenttien enimmäismäärä tulee nopeasti täyteen (tällä hetkellä rajoitus on 1 000 tiliä kohden ja 100 näkymää kohden).

Kanavan vaiheisiin ja hylkäämisiin perustuvat segmentit

Seuraavassa esimerkissä käytetään Ostokäyttäytymisen analyysi -raporttia.

Klikkaa raportissa vaihetta Istunnot, joihin liittyy tuotteen katselu luodaksesi segmentin kaikista tuotteen katselun sisältäneistä istunnoista:

Voit halutessasi antaa segmentille jonkin muun nimen ja valita sitten näkymät, joihin haluat lisätä segmentin.

Kun olet määrittänyt kaikki vaihtoehdot, valitse Luo segmentti.

Segmenttiä käytetään tämän jälkeen raportissa, ja se korvaa kaikki aiemmin käyttöönotetut segmentit:

Voit myös klikata kanavan vaiheen hylkäämisnuolta luodaksesi segmentin kaikista istunnoista, jotka sisälsivät ostokanavan hylkäämisen kyseisessä vaiheessa.

Kanavasiirtymiin perustuvat segmentit

Kassakäyttäytyminen-raportissa voit myös luoda segmenttejä kanavasiirtymien perusteella.

Klikkaa jotakin siirtymää ja valitse sitten jokin käytettävissä olevista vaihtoehdoista. Kun valitset vaihtoehdon, segmentin luontipaneeli avautuu.