Skapa anpassade dimensioner och uppdatera spårningskoden

Lägg till attribut för din verksamhetsvertikal.

Om du vill att informationen om vertikalattribut ska vara tillgänglig i Analytics ska du göra två saker:

1. Skapa en anpassad dimension för varje attribut.
  2. Uppdatera Analytics-spårningskoden för alla relevanta webbsidor eller appskärmar som samlar in data för varje attribut.

När du aktiverar remarketing- och annonsrapporteringsfunktioner samlar Analytics in information som vanligt, men även information från eventuella annonscookies och mobilannonserings-id:n.

När användare tittar på innehåll som är taggat med vertikalattribut (till exempel en annons för en viss sko) skickas den informationen vidare till Analytics som anpassade dimensioner. Analytics gör i sin tur informationen tillgänglig för din dynamiska remarketingkampanj i Google Ads.

Om du till exempel uppdaterar Analytics-spårningskoden för att använda detaljhandelsattributet ecomm_prodid samlas produkt-id:n in från produkterna som användarna visar och skickas vidare till Google Ads. När dessa användare vid ett senare tillfälle besöker andra webbplatser i Googles Display-nätverk har remarketingkampanjen all information som behövs för att kunna visa remarketingannonser om just de produkterna.

Lägg till attribut för din verksamhetsvertikal

I följande avsnitt beskriver vi obligatoriska och valfria attribut för varje vertikal samt exempel på de anpassade dimensioner du behöver skapa i Analytics. Du får också exempel på hur du kan ändra din befintliga Analytics-spårningskod så att du tar med dessa attribut.

Börja med att lägga till Analytics-spårningskoden på din webbplats eller i din app om du inte redan har gjort det.

När du uppdaterar spårningskoden på din webbplats och lägger till vertikalattribut ska du lägga till koden för attributen omedelbart före den avslutande </head>-taggen.
Lägg till attribut för vertikalen Detaljhandel

[Obligatoriskt] ecomm_prodid: Produkt-id:t måste matcha något av de tre attributen i Google Merchant Center-flödet: id, item_group_id, c:drid. Resultatet blir att exakt de produkter som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] ecomm_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Använd den här dimensionen när du vill skapa liststrategier för remarketing oavsett var i köptratten användarna befinner sig. Skicka med ett av exempelvärdena nedan beroende på sidtypen, till exempel home, category, product, cart, purchase.

[Valfritt] ecomm_totalvalue: Det totala värdet av produkterna som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena av produkterna som användarna tittade på på en sida).

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for ecommerce vertical of dynamic remarketing
Figur 1: Anpassade dimensioner för e-handel.

Kodexempel för vertikalen Detaljhandel

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345, 678910, 98765'); // OBLIGATORISKT produkt-id-värde, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, cart, purchase
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Utbildning

[Obligatoriskt] edu_pid: Program-id:t måste matcha värden från kolumnen Program-id i flödet. Resultatet blir att exakt de utbildningsprogram som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] edu_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Använd den här dimensionen när du vill skapa liststrategier för remarketing oavsett var i köptratten användarna befinner sig. Skicka med ett av exempelvärdena nedan beroende på sidtypen, till exempel home, searchresults, program, lead, complete.

[Valfritt] edu_totalvalue: Det totala värdet av utbildningsprogrammen som användarna tittade på på webbplatsen.

[Valfritt] edu_plocid: Om Plats-id används måste Program-id och Plats-id matcha värden från kolumnen Plats-id respektive Program-id för ett givet objekt i flödet. Det här är en valfri nyckel. Resultatet blir att exakt de program och platser som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for education vertical of dynamic remarketing
Figur 2: Anpassade dimensioner för Utbildning.

Kodexempel för vertikalen Utbildning

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // OBLIGATORISKT program-id-värde, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, lead, complete
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Valfritt programplats-id, t.ex. Austin, TX
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Flyg

[Obligatoriskt] flight_destid: Destinations-id:t måste matcha värden från kolumnen Destination-id i flödet. Resultatet blir att exakt de destinationer som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] flight_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Använd den här dimensionen när du vill skapa liststrategier för remarketing oavsett var i köptratten användarna befinner sig. Skicka med ett av exempelvärdena nedan beroende på sidtypen, till exempel home, searchresults, offerdetail, cart, purchase.

[Valfritt] flight_totalvalue: Det totala värdet av flygen som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena på flygen som användarna tittade på på en sida).

[Valfritt] flight_originid: Om Avrese-id används måste Mål-id och Avrese-id matcha värden från kolumnen Mål-id respektive Avrese-id för ett givet objekt i flödet. Det här är en valfri nyckel. Resultatet blir att exakt den avreseort och destination som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] flight_startdate: Anger det bokade startdatumet för flyget (på formatet ÅÅÅÅ-MM-DD). Resultatet blir att de mest relevanta flygen visas i den dynamiska annonsen, baserat på de exakta startdatumen som användarna tittade på på webbplatsen.

[Valfritt] flight_enddate: Anger det bokade slutdatumet för flyget (på formatet ÅÅÅÅ-MM-DD format). Resultatet blir att de mest relevanta flygen visas i den dynamiska annonsen, baserat på de exakta slutdatumen som användarna tittade på på webbplatsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for education vertical of dynamic remarketing
Figur 3: Anpassade dimensioner för Flyg.

Kodexempel för vertikalen Flyg

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','JFK'); // OBLIGATORISKT flygdestinations-id-värde, t.ex. SFO, EWR
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’,‘LAX’); // Valfritt ursprungs-id för flygstart
  ga(‘set’,’dimension5’,‘2014-10-02’); // Valfritt flygstartdatum i formatet YYYY-MM-DD
  ga(‘set’,’dimension6’,‘2014-10-08’); // Valfritt flygslutdatum i formatet YYYY-MM-DD
  ga('send', 'pageview');

</script>
Lägg till attribut för vertikalen Hotell och uthyrning

[Obligatoriskt] hrental_id: Fastighets-id:t måste matcha värden från kolumnen Fastighets-id i flödet. Resultatet blir att exakt de hotell eller uthyrningsobjekt som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] hrental_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Standardvärdena i de automatiskt genererade listorna är home, searchresults, offerdetail, conversionintent och conversion.

[Valfritt] hrental_totalvalue: Det totala värdet av hotellen och uthyrningsobjekten som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena av objekten som användarna tittade på på en sida).

[Valfritt] hrental_startdate: Startdatumet (på formatet ÅÅÅÅ-MM-DD) för hotellet eller uthyrningsobjektet som användarna tittade på på webbplatsen.

[Valfritt] hrental_enddate: Slutdatumet (med formatet ÅÅÅÅ-MM-DD) för hotellet eller uthyrningsobjektet som användarna tittade på på webbplatsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for hotels and rentals vertical of dynamic remarketing
Figure 4: Figur 4: Anpassade dimensioner för Hotell och uthyrning.

Kodexempel för vertikalen Hotell och uthyrning

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','1234'); // OBLIGATORISKT hotellegendoms-id-värde, t.ex. 1234, H256
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’,’2014-10-02’); // Valfritt startdatum för reservation
  ga(‘set’,’dimension5’,‘2014-10-08’); // Valfritt slutdatum för reservation
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Jobb

[Obligatoriskt] job_id: Jobb-id:t måste matcha värden från kolumnen Jobb-id i flödet. Resultatet blir att exakt de jobb som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] job_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Standardvärdena i de automatiskt genererade listorna är home, searchresults, offerdetail, conversionintent och conversion.

[Valfritt] job_totalvalue: Det totala värdet av jobben som användarna tittade på på webbplatsen.

[Valfritt] job_locid: Om Plats-id används måste Jobb-id och Plats-id matcha värdena från kolumnen Jobb-id respektive Plats-id för ett givet objekt i flödet. Det här är en valfri nyckel. Resultatet blir att exakt de jobb och platser som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for jobs vertical of dynamic remarketing
Figur 5: Anpassade dimensioner för Jobb.

Kodexempel för vertikalen Jobb

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // OBLIGATORISKT jobb-id-värde, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Valfritt jobbplats-id, t.ex. Ann Arbor, MI
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Lokala erbjudanden

[Obligatoriskt] local_id: Erbjudande-id:t måste matcha värden från kolumnen Erbjudande-id i flödet. Resultatet blir att exakt de lokala erbjudanden som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] local_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Standardvärdena i de automatiskt genererade listorna är home, searchresults, offerdetail, conversionintent och conversion.

[Valfritt] local_totalvalue: Det totala värdet av de lokala erbjudanden som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena av de lokala erbjudanden som användarna tittade på på en sida).

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for local deals vertical of dynamic remarketing
Figur 6: Anpassade dimensioner för Lokala erbjudanden.

Kodexempel för vertikalen Lokala erbjudanden

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // OBLIGATORISKT erbjudande-id-värde, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Fastigheter

[Obligatoriskt] listing_id: Objekt-id måste matcha värden från kolumnen Objekt-id i flödet. Resultatet blir att exakt de objekt som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] listing_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Standardvärdena i de automatiskt genererade listorna är home, searchresults, offerdetail, conversionintent och conversion.

[Valfritt] listing_totalvalue: Det totala värdet av objekten som användarna tittade på på webbplatsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for real estate vertical of dynamic remarketing
Figur 6: Anpassade dimensioner för Fastigheter.

Kodexempel för vertikalen Fastigheter

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // OBLIGATORISKT post-id-värde, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Resor

[Obligatoriskt] travel_destid: Destinations-id:t måste matcha värden från kolumnen Destinations-id i flödet. Det här är en obligatorisk nyckel. Resultatet blir att exakt de destinationer som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] travel_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Standardvärdena i de automatiskt genererade listorna är home, searchresults, offerdetail, conversionintent och conversion.

[Valfritt] travel_totalvalue: Det totala värdet av erbjudandena som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena av erbjudandena som användarna tittade på på en sida).

[Valfritt] travel_originid: Om Avrese-id används måste Mål-id och Avrese-id matcha värdena i kolumnen Mål-id respektive Avrese-id för ett givet objekt i flödet. Det här är en valfri nyckel. Resultatet blir att exakt den destination och avreseort som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] travel_startdate: Anger den bokade resans startdatum (på formatet ÅÅÅÅ-MM-DD). Resultatet blir att exakt de startdatum som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] travel_enddate: Anger den bokade resans slutdatum (på formatet ÅÅÅÅ-MM-DD). Resultatet blir att exakt de slutdatum användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for travel vertical of dynamic remarketing
Figur 8: Anpassade dimensioner för Resor.

Kodexempel för vertikalen Resor

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','NYC'); // OBLIGATORISKT destinations-id-värde, t.ex. NYC, SFO
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('set','dimension4','SFO'); // Valfritt ursprungs-id, t.ex. FTW, CHI
  ga(‘set’,’dimension5’,’2014-10-02’); // Valfritt startdatum för reservation
  ga(‘set’,’dimension6’,‘2014-10-08’); // Valfritt slutdatum för reservation
  ga('send', 'pageview');

</script>

Lägg till attribut för vertikalen Anpassad

[Obligatoriskt] dynx_itemid: Id:t måste matcha värden från kolumnen Id i flödet. Resultatet blir att exakt de artiklar som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

[Valfritt] dynx_pagetype: Anger sidan som användarna besökte. Använd den här dimensionen när du vill skapa liststrategier för remarketing oavsett var i köptratten användarna befinner sig. Skicka med ett av exempelvärdena beroende på sidtypen, till exempel home, searchresults, offerintent, conversionintent, conversion.

[Valfritt] dynx_totalvalue: Det totala värdet av artiklarna som användarna tittade på på webbplatsen. Ange det totala värdet (summera värdena av objekten som användarna tittade på på en sida).

[Valfritt] dynx_itemid2: Om Id 2 används måste det matcha värden från kolumnen Id 2 för ett givet objekt i flödet. Det här är en valfri nyckel. Resultatet blir att exakt den kombination av objekt-id och objekt-id 2 som användarna tittade på på webbplatsen visas i den dynamiska annonsen.

Anpassade dimensioner i Analytics

Screenshot showing custom dimensions for custom vertical of dynamic remarketing
Figur 9: Anpassade dimensioner för dynamisk remarketing

Kodexempel för vertikalen Anpassad

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Infoga GA-webbegendoms-id:t här, t.ex. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // OBLIGATORISKT objekt-id, t.ex. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Valfritt sidtypsvärde, t.ex. home, searchresults
  ga('set','dimension3','99.95'); // Valfritt totalvärde, t.ex. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Valfritt objekt-id2
  ga('send', 'pageview');

</script>

Följ de här anvisningarna när du uppdaterar taggarna i Taggstyrning.

Nästa steg

1. Skapa remarketingmålgrupper i Analytics.
  2. Skapa attribut för dynamisk remarketing.
  3. Skapa en dynamisk remarketingkampanj i Google Ads.

Relaterade resurser

Anpassade dimensioner och mätvärden

Använda anpassade dimensioner i Google Taggstyrning