Aangepaste dimensies maken en uw trackingcode updaten

Voeg kenmerken toe voor uw bedrijfsbranche.

U moet twee dingen doen om gegevens met betrekking tot branchekenmerken beschikbaar te maken in Analytics:

1. Een aangepaste dimensie voor elk kenmerk maken.
  2. Uw Analytics-trackingcode updaten voor elke relevante webpagina of elk relevant app-scherm zodat u gegevens voor elk kenmerk kunt verzamelen.

Wanneer u Remarketing en rapportagefuncties voor advertenties inschakelt, verzamelt Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals gegevens van advertentiecookies en mobiele advertentie-ID's als die er zijn.

Wanneer uw gebruikers content bekijken die getagd is met branchekenmerken (bijvoorbeeld een advertentie voor een specifieke schoen), wordt die informatie als aangepaste dimensies aan Analytics doorgegeven. Analytics maakt die informatie vervolgens beschikbaar voor uw dynamische remarketingcampagne in Google Ads.

Als u bijvoorbeeld aan uw Analytics-trackingcode het detailhandelkenmerk ecomm_prodid toevoegt, worden de product-ID's verzameld in Analytics en doorgegeven aan Google Ads wanneer gebruikers die producten bekijken. Wanneer gebruikers daarna andere sites in het Google Display Netwerk bezoeken, beschikt uw remarketingcampagne over de benodigde informatie om remarketingadvertenties voor die specifieke producten weer te geven.

Kenmerken voor uw branche toevoegen

Elk van de volgende gedeelten bevat de vereiste en optionele kenmerken voor elke branche, evenals voorbeelden van de aangepaste dimensies die u moet maken in Analytics en voorbeelden van hoe u die kenmerken in uw Analytics-trackingcode opneemt.

Als u de Analytics-trackingcode nog niet aan uw site of app heeft toegevoegd, doet u dit alsnog.

Wanneer u de trackingcode op uw website updatet met branchekenmerken, voegt u de code van de kenmerken in vóór de afsluitende </head>-tag.
Kenmerken voor de branche Detailhandel toevoegen

[Vereist] ecomm_prodid: de product-ID moet overeenkomen met een van de drie kenmerken in de Google Merchant Center-feed: 'id', 'item_group_id', 'c:drid'. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte producten worden weergegeven die gebruikers hebben bekeken.

[Optioneel] ecomm_pagetype: geeft aan op welke pagina de gebruiker zich bevindt. Gebruik dit om lijststrategieën voor remarketing te maken om gebruikers ergens in de aankooptrechter te bereiken. Geef afhankelijk van het type pagina een van de voorbeeldwaarden door, bijvoorbeeld 'home', 'category', 'product', 'cart', 'purchase' (startpagina, categorie, product, winkelwagentje, aankoop).

[Optioneel] ecomm_totalvalue: de totale waarde van de producten die op uw site zijn bekeken. Geef de totale waarde op (de som van de waarden van de producten die op een pagina zijn bekeken).

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for ecommerce vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 1: Aangepaste dimensies voor e-commerce

Voorbeeldcode voor de branche Detailhandel

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345, 678910, 98765'); // VEREISTE waarde van product-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, winkelwagentje, aankoop
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken voor de branche Onderwijs toevoegen

[Vereist] edu_pid: de programma-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Programma-ID' in uw feed. Hierdoor kan de dynamische advertentie gebruikers de exacte programma's tonen die ze hebben bekeken op uw site.

[Optioneel] edu_pagetype: geeft aan op welke pagina de gebruiker zich bevindt. Gebruik dit om lijststrategieën voor remarketing te maken om gebruikers ergens in de aankooptrechter te bereiken. Geef afhankelijk van het type pagina een van de voorbeeldwaarden door, bijvoorbeeld 'home', 'searchresults', 'program', 'lead', 'complete' (startpagina, zoekresultaten, programma, lead, voltooid).

[Optioneel] edu_totalvalue: de totale waarde van de programma's die op uw site zijn bekeken.

[Optioneel] edu_plocid: als de locatie-ID wordt gebruikt, moeten de waarden voor 'Programma-ID' en 'Locatie-ID' overeenkomen met waarden uit de kolommen 'Locatie-ID' en 'Programma-ID' voor een bepaald item in uw feed. Dit is een optionele sleutel. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie het exacte programma en de exacte locatie worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for education vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 2: Aangepaste dimensies voor Onderwijs

Voorbeeldcode voor de branche Onderwijs

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // VEREISTE waarde van product-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, lead, voltooid
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Optionele waarde van programmalocatie-ID, bijv. Austin, TX
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Vluchten

[Vereist] flight_destid: de bestemmings-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Bestemmings-ID' in uw feed. Hierdoor kan de dynamische advertentie gebruikers de exacte bestemming(en) tonen die ze hebben bekeken op uw site.

[Optioneel] flight_pagetype: geeft aan op welke pagina de gebruiker zich bevindt. Gebruik dit om lijststrategieën voor remarketing te maken om gebruikers ergens in de aankooptrechter te bereiken. Geef afhankelijk van het type pagina een van de voorbeeldwaarden door, bijvoorbeeld 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'cart', 'purchase' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, winkelwagentje, aankoop).

[Optioneel] flight_totalvalue: de totale waarde van het aantal vluchten dat op uw pagina is bekeken. Geef de totale waarde op (som van de waarden van de vluchten die op een pagina zijn bekeken).

[Optioneel] flight_originid: als de vertrekpunt-ID wordt gebruikt, moeten de bestemmings-ID en vertrekpunt-ID overeenkomen met waarden in de kolommen 'Bestemmings-ID' en 'Vertrekpunt-ID' voor een bepaald item in uw feed. Dit is een optionele sleutel. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie het exacte vertrekpunt en de exacte bestemming worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] flight_startdate: geeft de startdatum voor de vlucht (in de notatie JJJJ-MM-DD) van de reservering weer. Hierdoor kan in de dynamische advertentie de meest relevante vlucht worden weergegeven op basis van de exacte startdatum(s) die gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] flight_enddate: geeft de einddatum voor de vlucht (in de notatie JJJJ-MM-DD) van de reservering weer. Hierdoor kan in de dynamische advertentie de meest relevante vlucht worden weergegeven op basis van de exacte einddatum(s) die gebruikers op uw site hebben bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for education vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 3: Aangepaste dimensie voor Vluchten

Voorbeeldcode voor de branche Vluchten

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','JFK'); // VEREISTE waarde van vluchtbestemmings-ID, bijv. SFO, EWR
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’,‘LAX’); // Optionele waarde van vertrekpunt-ID
  ga(‘set’,’dimension5’,‘2014-10-02’); // Optionele waarde van startdatum van vlucht, in de indeling JJJJ-MM-DD
  ga(‘set’,’dimension6’,‘2014-10-08’); // Optionele waarde van einddatum van vlucht in de indeling JJJJ-MM-DD
  ga('send', 'pageview');

</script>
Kenmerken toevoegen voor de branche Hotels en vakantiewoningen

[Vereist] hrental_id: De property-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom Property-ID in uw feed. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte hotels en vakantiewoningen worden weergegeven die gebruikers hebben bekeken.

[Optioneel] hrental_pagetype: het paginatype geeft aan welke pagina mensen hebben bezocht. De standaardwaarden voor het maken van automatische lijsten zijn: 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'conversionintent' en 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, conversie-intentie en conversie).

[Optioneel] hrental_totalvalue: de totale waarde van de hotels en vakantiewoningen die op site zijn bekeken. Geef de totale waarde op (som van de waarden van de items die op een pagina zijn bekeken).

[Optioneel] hrental_startdate: de startdatum (in de notatie JJJJ-MM-DD) van het hotel of de vakantiewoning die op uw site is bekeken.

[Optioneel] hrental_enddate: de einddatum (in de notatie JJJJ-MM-DD) van het hotel of de vakantiewoning die op uw site is bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for hotels and rentals vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 4: Aangepaste dimensies voor Hotels en vakantiewoningen

Voorbeeldcode voor de branche Hotels en vakantiewoningen

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','1234'); // VEREISTE waarde van hotelproperty-ID, bijv. 1234, H256
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’,’2014-10-02’); // Optionele waarde van begindatum van reservering
  ga(‘set’,’dimension5’,‘2014-10-08’); // Optionele waarde van einddatum van reservering
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Vacatures

[Vereist] job_id: de vacature-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Vacature-ID' in uw feed. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte vacatures worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] job_pagetype: het paginatype geeft aan welke pagina's mensen hebben bezocht. De standaardwaarden voor het maken van automatische lijsten zijn: 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'conversionintent' en 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, conversie-intentie en conversie).

[Optioneel] job_totalvalue: de totale waarde van de vacatures die op uw site zijn bekeken.

[Optioneel] job_locid: als de locatie-ID wordt gebruikt, moeten de vacature-ID en de vocatie-ID overeenkomen met waarden in de kolommen 'Vacature-ID' en 'Locatie-ID' voor een bepaald item in uw feed. Dit is een optionele sleutel. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte vacature en locatie worden weergegeven die de gebruikers op uw site hebben bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for jobs vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 5: Aangepaste dimensies voor Vacatures

Voorbeeldcode voor de branche Vacatures

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // VEREISTE waarde van taak-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Optionele waarde van locatie-ID van taak, bijv. Ann Arbor, MI
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Lokale aanbiedingen

[Vereist] local_id: de deal-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Deal-ID' in uw feed. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte lokale aanbiedingen worden weergegeven die de gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] local_pagetype: het paginatype geeft aan welke pagina mensen hebben bezocht. De standaardwaarden voor het maken van automatische lijsten zijn: 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'conversionintent' en 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, conversie-intentie en conversie).

[Optioneel] local_totalvalue: de totale waarde van de lokale aanbiedingen die op uw site zijn bekeken. Geef de totale waarde op (de som van de waarden van de lokale aanbiedingen die op een pagina zijn bekeken).

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for local deals vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 6: Aangepaste dimensies voor Lokale aanbiedingen

Voorbeeldcode voor de branche Lokale aanbiedingen

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // VEREISTE waarde van aanbiedings-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Onroerend goed

[Vereist] listing_id: de vermeldings-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Vermeldings-ID in uw feed. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte vermeldingen worden weergegeven die de gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] listing_pagetype: het paginatype geeft aan welke pagina mensen hebben bezocht. De standaardwaarden voor het maken van automatische lijsten zijn: 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'conversionintent' en 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, conversie-intentie en conversie).

[Optioneel] listing_totalvalue: de totale waarde van de vermeldingen die op uw site zijn bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for real estate vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 7: Aangepaste dimensies voor Onroerend goed

Voorbeeldcode voor de branche Onroerend goed

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // VEREISTE waarde van vermeldings-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Reizen

[Vereist] travel_destid: de bestemmings-ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'Bestemmings-ID' in uw feed. Dit is een verplichte sleutel. Hierdoor kan de dynamische advertentie gebruikers de exacte bestemming(en) tonen die ze hebben bekeken op uw site.

[Optioneel] travel_pagetype: het paginatype geeft aan welke pagina mensen hebben bezocht. De standaardwaarden voor het maken van automatische lijsten zijn: 'home', 'searchresults', 'offerdetail', 'conversionintent' en 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsgegevens, conversie-intentie en conversie).

[Optioneel] travel_totalvalue: de totale waarde van de aanbiedingen die op uw site zijn bekeken. Geef de totale waarde op (som van de waarden van de aanbiedingen die op een pagina zijn bekeken).

[Optioneel] travel_originid: als de vertrekpunt-ID wordt gebruikt, moeten de bestemmings-ID en vertrekpunt-ID overeenkomen met waarden uit de kolommen 'Bestemmings-ID' en 'Vertrekpunt-ID' voor een bepaald item in uw feed. Dit is een optionele sleutel. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte bestemming en het vertrekpunt worden weergegeven die de gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] travel_startdate: geeft de startdatum voor de reis (in de notatie JJJJ-MM-DD) van de reservering weer. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte startdatums worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

[Optioneel] travel_enddate: geeft de einddatum voor de reis (in de notatie JJJJ-MM-DD) van de reservering weer. Hierdoor kunnen in de dynamische advertentie de exacte einddatums worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for travel vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 8: Aangepaste dimensies voor Reizen

Voorbeeldcode voor de branche Reizen

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','NYC'); // VEREISTE waarde van bestemmings-ID, bijv. NYC, SFO
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga('set','dimension4','SFO'); // Optionele waarde van vertrekpunt-ID, bijv. FTW, CHI
  ga(‘set’,’dimension5’,’2014-10-02’); // Optionele waarde van begindatum van reservering
  ga(‘set’,’dimension6’,‘2014-10-08’); // Optionele waarde van einddatum van reservering
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kenmerken toevoegen voor de branche Aangepast

[Vereist] dynx_itemid: de ID moet overeenkomen met waarden in de kolom 'ID' in uw feed. Hierdoor kan de dynamische advertentie gebruikers de exacte items tonen die ze hebben bekeken op uw site.

[Optioneel] dynx_pagetype: geeft aan op welke pagina de gebruiker zich bevindt. Gebruik dit om lijststrategieën voor remarketing te maken om gebruikers ergens in de aankooptrechter te bereiken. Geef afhankelijk van het type pagina een van de voorbeeldwaarden door, bijvoorbeeld 'home', 'searchresults', 'offerintent', 'conversionintent', 'conversion' (startpagina, zoekresultaten, aanbiedingsintentie, conversie-intentie, conversie).

[Optioneel] dynx_totalvalue: de totale waarde van de items die op uw site zijn bekeken. Geef de totale waarde op (som van de waarden van de items die op een pagina zijn bekeken).

[Optioneel] dynx_itemid2: als ID2 wordt gebruikt, moet de ID2 overeenkomen met waarden in de kolom 'ID2' voor een bepaald item in uw feed. Dit is een optionele sleutel. Hierdoor kan in de dynamische advertentie de exacte combinatie van 'Item-ID' en 'Item-ID 2' worden weergegeven die gebruikers op uw site hebben bekeken.

Aangepaste dimensies in Analytics

Screenshot showing custom dimensions for custom vertical of dynamic remarketing
Afbeelding 9: Aangepaste dimensies voor dynamische remarketing

Voorbeeldcode voor de branche Aangepast

<script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');

ga('create', 'UA-XXXXX-YY', 'auto'); // Voeg hier uw Google Analytics-webproperty-ID in, bijv. UA-12345-1
  ga('set','dimension1','12345'); // VEREISTE waarde van item-ID, bijv. 12345, 67890
  ga('set','dimension2',’searchresults’); // Optionele waarde van paginatype, bijv. startpagina, zoekresultaten
  ga('set','dimension3','99.95'); // Optionele totale waarde, bijv. 99.95, 5.00, 1500.00
  ga(‘set’,’dimension4’, ‘Phoenix, AZ’); // Optionele waarde van item-ID2
  ga('send', 'pageview');

</script>

Volg deze instructies als u uw tags wilt updaten in Tag Manager.

Volgende stappen

1. Remarketingdoelgroepen in Analytics maken.
  2. Kenmerken maken voor dynamische remarketing.
  3. Uw dynamische remarketingcampagne maken in Google Ads.

Gerelateerde bronnen

Aangepaste dimensies en statistieken

Werken met aangepaste dimensies in Google Tag Manager