Om dynamisk remarketing

Engasjer brukerne på nytt ut fra innhold de allerede har sett.

Innholdet i denne artikkelen:

En rask gjennomgang av dynamisk remarketing

Hvis du bruker dynamisk remarketing sammen med Analytics, kan du vise remarketingannonser for innhold eller produkter det er størst sjanse for at kommer til å skape interesse hos brukerne dine. Annonsene vises basert på innholdet eller produktene brukerne dine allerede har sett på nettstedet ditt, relatert og bestselgende innhold, relaterte og bestselgende produkter samt kjøpsloggen og den demografiske informasjonen til brukerne.

Dynamisk remarketing er svært nyttig i tilfeller der brukere blar gjennom innhold, undersøker produkter eller følger annonser for bestemte produkter på nettstedet ditt, men ikke har konverteringer før de forlater nettstedet. Da kan du nemlig gjøre innhold og produkter relatert til og relevant med tanke på dette, synlige for dem på nytt når de besøker andre nettsteder som er en del av Google Displaynettverk. Du kan dra nytte av nylig interesse («Denne dagsrabatten er for god til å gå glipp av») eller gjenopplive tidligere interesse («Diamanter er luksus – men de varer for evig»), for slik å generere konverteringer der den innledende interessen allerede eksisterer.

Du kan også følge opp brukere som allerede har konvertert. Det kan være enklere å overbevise brukere som allerede er interessert i produktene dine, om å kjøpe et annet produkt de også har vurdert: «Kåpen er nydelig – kanskje jeg også skulle ha kjøpt en passende hatt?».

Med dynamisk remarketing danner de segmentbaserte listene du oppretter i forbindelse med remarketing i Google Analytics, grunnlaget for kampanjene med dynamisk remarketing i Google Ads.

Dynamisk remarketing kontra (ikke-dynamisk) remarketing

Remarketing med Analytics (den ikke-dynamiske varianten) bygger på en målgruppedefinisjon basert på dimensjonene og beregningene du finner i Analytics når du slår på annonseringsfunksjonene. Med disse dimensjonene og beregningene beskrives og måles den bruker- og øktbaserte atferden på nettstedet ditt. Dimensjonene og beregningene inneholder også brukerattributter som Aldersgruppe, Kjønn og Interesse.

Med dynamisk remarketing kan du oppdatere taggene på sidene dine med vertikalspesifikke attributter, slik at du kan samle inn ytterligere informasjon og finjustere målgruppene dine ytterligere basert på disse attributtene. I Analytics kan det for eksempel samles inn ID-er for produktene brukerne har interaksjoner med i nettbutikker, og informasjon om opprinnelse og destinasjon som brukerne oppgir på reisenettsteder. Når du har oppdatert taggene dine, må du så opprette tilsvarende dynamiske attributter i Analytics og knytte disse sammen med Google Ads-kontoen din.

I Google Ads kan dynamiske attributter bli omtalt som parametere.

Når de oppdaterte taggene og de tilsvarende attributtene er tilgjengelige i Google Ads, kan du så opprette målgrupper du kan vise personlig tilpassede remarketingannonser til. Innholdet i annonsene er basert på dataene Analytics registrerer. Hvis brukere for eksempel har sett på et bestemt produkt på nettstedet ditt, kan du så vise disse en remarketingannonse for det aktuelle produktet eller et relatert eller bestselgende produkt.

Forutsetninger

For å bruke dynamisk remarketing må du:

Når du er helt sikker på at du innfrir alle disse kravene, kan du gjennomføre de obligatoriske trinnene i den neste delen.

Fremgangsmåten videre

Når du innfrir de ovennevnte kravene, kan du implementere dynamisk remarketing ved å gjennomføre følgende obligatoriske trinn. Vi anbefaler at du fullfører disse trinnene i den rekkefølgen de er oppført i:

1. Oppdater Analytics-sporingskoden for dynamisk remarketing.
  2. Sett sammen målgrupper for dynamisk remarketing.
  3. Opprett attributter for dynamisk remarketing.
  4. Opprett en dynamisk remarketingkampanje i Google Ads.

Beslektede ressurser