Over dynamische remarketing

Leg opnieuw contact met gebruikers op basis van content die ze al hebben bekeken.

In dit artikel:

Korte uitleg van dynamische remarketing

Met dynamische remarketing in Analytics kunt u remarketing-advertenties weergeven voor content of producten die uw gebruikers zeer waarschijnlijk interesseren. De basis hiervoor wordt gevormd door de content of producten die ze eerder op uw site hebben bekeken, verwante en best presterende content en producten en hun transactieoverzicht en demografie.

Wanneer gebruikers op uw site naar producten browsen of onderzoek doen, of advertenties volgen voor specifieke producten en uw site vervolgens verlaten zonder een aankoop te doen, heeft u met Dynamische remarketing de mogelijkheid gerelateerde en relevante content en producten opnieuw aan hen te tonen wanneer ze andere sites in het Google Display Netwerk bezoeken. U kunt inspelen op nieuwe interesses ('Misschien moet ik toch maar gaan voor die korting die alleen vandaag geldt') of oude interesses weer tot leven wekken ('Diamanten zijn inderdaad een luxeproduct, maar ze gaan wel eeuwig mee') en ze net dat extra zetje geven om toch een conversie te genereren.

Daarnaast kunt u gebruikers die al een conversie hebben gegenereerd, opnieuw bereiken. Gebruikers die al interesse in uw producten hebben getoond, kunnen mogelijk gemakkelijk worden overgehaald om ook nog dat extra product te kopen ('Ik ben gek op die jas, misschien moet ik die bijpassende hoed ook maar kopen').

Dynamische remarketing gebruikt de op segment gebaseerde lijsten die u in Remarketing met Analytics maakt, als basis voor dynamische remarketingcampagnes in Google Ads.

Dynamische remarketing versus (niet-dynamische) remarketing

Remarketing met Analytics (de niet-dynamische versie) gebruikt een doelgroepdefinitie op basis van de dimensies en statistieken die beschikbaar zijn in Analytics wanneer u advertentiefuncties inschakelt. Deze dimensies en statistische gegevens beschrijven en meten gedrag op uw site op basis van gebruikers en sessies en omvatten ook gebruikerskenmerken, zoals Leeftijd, Geslacht en Interesse.

Met dynamische remarketing updatet u uw paginatags met branchespecifieke kenmerken, zodat u extra informatie verzamelt en doelgroepen verder kunt verfijnen op basis van die kenmerken. Analytics kan bijvoorbeeld informatie verzamelen zoals ID's van producten die gebruikers bekijken op winkelsites en gegevens met betrekking tot vertrekpunt en bestemming die gebruikers opgeven op reiswebsites. Nadat u uw tags heeft geüpdatet, maakt u bijbehorende dynamische kenmerken in Analytics en koppelt u deze aan uw Google Ads-account.

Dynamische kenmerken kunnen in Google Ads parameters worden genoemd.

Met deze geüpdatete tags en de bijbehorende kenmerken in Google Ads kunt u vervolgens doelgroepen maken waaraan u gepersonaliseerde remarketingadvertenties kunt weergeven. De content van de advertenties wordt gebaseerd op de gegevens die Analytics verzamelt. U kunt een advertentie voor een specifiek product bijvoorbeeld alleen laten zien aan gebruikers die dat product al hebben bekeken op uw site. Vervolgens kunt u hen een remarketing-advertentie laten zien voor dat product, een gerelateerd of best presterend product.

Vereisten

Als u dynamische remarketing wilt gebruiken, moet u eerst het volgende doen:

Zodra u zeker weet dat u aan deze vereisten voldoet, doorloopt u de verplichte stappen in het volgende gedeelte.

Volgende stappen

Zodra u aan de bovenstaande vereisten voldoet, gaat u als volgt te werk om dynamische remarketing te implementeren. We raden u aan deze stappen in dezelfde volgorde als hieronder uit te voeren:

1. Update uw Analytics-trackingcode voor dynamische remarketing.
  2. Doelgroepen voor dynamische remarketing maken.
  3. Kenmerken maken voor dynamische remarketing.
  4. Uw dynamische remarketingcampagne maken in Google Ads.