Om databasert attribusjon for multikanalstrakter

Tilordne riktig verdi til kontaktpunktene for markedsføring.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Til forskjell fra vanlige plasserings- eller regelbaserte attribusjonsmodeller brukes faktiske data fra Analytics-kontoen din i databasert attribusjon for multikanalstrakter til å generere en spesialtilpasset modell for tilordning av konverteringskreditt til kontaktpunkter for markedsføring gjennom hele kundereisen. Med en tilpasset databasert modell får du en mer fullstendig, handlingsrettet fremstilling av hvilke digitale kanaler og søkeord som gir best resultater, slik at du kan treffe mer veloverveide beslutninger om hvor du skal investere markedsføringsmidlene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Dette er dataene som blir analysert

I tillegg til at data fra organiske søk, direkte trafikk og henvisningstrafikk analyseres med databasert attribusjon for multikanalstrakter, analyseres også data fra alle Google-produktene du har knyttet til Analytics. Disse omfatter blant annet Google Ads, Google Displaynettverk og Campaign Manager 360. Data du importerer via funksjonen for opplasting av kostnadsdata, blir også tatt med. Med databasert attribusjon for multikanalstrakter benyttes konverteringstraktdataene fra multikanalstrakter i tillegg til traktdataene fra brukerne som ikke konverterer.

Sånn fungerer det

I databasert attribusjon for multikanalstrakter brukes løsningskonseptet Shapley-verdi fra kooperativ spillteori for å generere algoritmiske attribusjonsanbefalinger for hver av kanalene som er definert i standardkanalgrupperingen din. Med databasert attribusjon tilordnes delvis kreditt til kontaktpunktene for markedsføring alt etter hvilken virkning markedsføringsinnsatsen din har hatt på den aktuelle måleverdien du har definert.

Finn ut mer

Se tilpassede modeller

Du kan bruke Modellutforsker-rapporten for å utforske de forskjellige vektingene som – ut fra kanalen og plasseringen – angis via den databaserte modellen. Modellene lastes inn på nytt ukentlig, og konverteringsdataene fra hver uke gis sin egen modell. Dermed oppdateres modellene automatisk med tiden, slik at endringene i markedsføringen gjenspeiles.

Databasert attribusjon for multikanalstrakter og den tilpassede modellbyggeren

Du kan bruke databasert attribusjon som grunnmodellen når du bruker den tilpassede modellbyggeren fra Google Analytics. Dermed kan du legge til egendefinerte regler i den databaserte attribusjonsmodellen.

Analytics beregner den databaserte attribusjonsmodellen ut fra et definert sett av dataene dine. Eventuelle egendefinerte regler påvirker ikke dataene som gjøres tilgjengelige til modellbehandlingen. Når du velger databasert attribusjon som grunnmodell, har heller ikke Tilbakeblikksvindu-alternativet i den tilpassede modellbyggeren noen effekt.

Krav for bruk av databasert attribusjon for multikanalstrakter

For å kunne bruke databasert attribusjon for multikanalstrakter må du

• være Google Analytics 360-kunde
  • ha konfigurert enten sporing av netthandel eller mål
  • ha en Google Ads-konto som har fått minst 15 000 klikk på Google Søk, og en konverteringshandling som har fått minst 600 konverteringer innen 30 dager

For å kunne fortsette å bruke modellen må du ha lagt over minimumsgrensen for konverteringer de siste 28 dagene:

• 400 konverteringer per konverteringstype med en banelengde på minst to interaksjoner
    OG
  • 10 000 baner i den valgte rapporteringsvisningen (tilsvarer omtrent 10 000 brukere, selv om en enkeltbruker kan generere flere baner)

Konfigurer databasert attribusjon for multikanalstrakter

Hvis du bruker Google Analytics 360 og har redigeringstilgang, kan du slå på databasert attribusjon for MFC for én av rapporteringsvisningene i kontoen din på denne måten:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator og gå til rapporteringsvisningen du ønsker å slå på databasert attribusjonsmodellering for multikanalstrakter for.
  3. Klikk på Innstillinger for visning.
  4. Slå på Slå på databaserte modeller under Innstillinger for modellering.
    Hvis du deltar i Campaign Manager 360-integreringen, bør du også velge Floodlight-konverteringstypene du vil lage modeller av. Du kan velge inntil 20.
    Select Floodlight conversions
  5. Klikk på Lagre.

Den databaserte attribusjonen for multikanalstrakter begynner umiddelbart å analysere dataene dine. Den første databaserte attribusjonsmodellen blir tilgjengelig i attribusjonsrapportene innen sju dager.

Beslektede ressurser