Om databasert attribusjon

Slik tildeler du rett verdi til kontaktpunktene i markedsføringen.
Denne funksjonen er bare tilgjengelig i Google Analytics 360, som er en del av Google Marketing Platform.
Finn ut mer om Google Marketing Platform.

Til forskjell fra vanlige plasserings- eller regelbaserte attribusjonsmodeller brukes faktiske data fra Analytics-kontoen din i databasert attribusjon for å generere en spesialtilpasset modell for tilordning av konverteringskreditt til kontaktpunkter for markedsføring gjennom hele kundereisen. Med en tilpasset databasert modell får du en mer fullstendig, handlingsrettet fremstilling av hvilke digitale kanaler og søkeord som gir best resultater, slik at du kan treffe mer veloverveide beslutninger om hvor du skal investere markedsføringsmidlene dine.

Du finner følgende informasjon i denne artikkelen:

Dette er dataene som blir analysert

I tillegg til at data fra organiske søk, direkte trafikk og henvisningstrafikk analyseres med databasert attribusjon, analyseres også data fra alle Google-produkter du har knyttet til Analytics. Disse omfatter blant annet Google Ads, Google Displaynettverk og Campaign Manager. Data du importerer via funksjonen for opplasting av kostnadsdata, blir også tatt med. Med databasert attribusjon benyttes data om konverteringstrakter fra multikanalstrakter samt data fra brukere som ikke konverterer noen mål.

Slik fungerer databasert attribusjon

I databasert attribusjon brukes løsningskonseptet Shapley-verdi fra kooperativ spillteori for å generere algoritmiske attribusjonsanbefalinger for hver av kanalene som er definert i standardkanalgrupperingen din. Med databasert attribusjon tilordnes delvis kreditt til kontaktpunktene for markedsføring alt etter hvilken effekt markedsføringsinnsatsen din har hatt på det aktuelle resultatmålet du har definert.

Finn ut mer

Se tilpassede modeller

Du kan bruke Modellutforsker-rapporten for å utforske de forskjellige vektingene som angis via den databaserte modellen ut fra kanalen og plasseringen. Modellene lastes inn på nytt ukentlig, og konverteringsdataene fra hver uke gis sin egen modell. Dermed oppdateres modellene automatisk med tiden, slik at endringene i markedsføringen gjenspeiles.

Databasert attribusjon og den tilpassede modellbyggeren

Du kan bruke databasert attribusjon som grunnmodellen når du bruker den tilpassede modellbyggeren fra Google Analytics. Dermed kan du legge til egendefinerte regler i den databaserte attribusjonsmodellen.

Analytics beregner den databaserte attribusjonsmodellen ut fra et definert sett av dataene dine. Eventuelle egendefinerte regler påvirker ikke dataene som gjøres tilgjengelige til modellbehandlingen. Når du velger databasert attribusjon som grunnmodell, har i tillegg ikke Tilbakeblikksvindu-alternativet i den tilpassede modellbyggeren noen effekt.

Krav til bruk av databasert attribusjon

For å kunne bruke databasert attribusjon må du

• være Google Analytics 360-kunde
  • ha konfigurert enten sporing av netthandel eller mål
  • ha en Google Ads-konto som har fått minst 15 000 klikk på Google Søk, og en konverteringshandling som har fått minst 600 konverteringer innen 30 dager

For å kunne fortsette å bruke modellen må du ha ligget over minimumsgrensen for konverteringer de siste 28 dagene:

• 400 konverteringer per konverteringstype med en banelengde på minst to interaksjoner
    OG
  • 10 000 baner i det valgte datautvalget for rapportering (tilsvarer omtrent 10 000 brukere, selv om en enkeltbruker kan generere flere baner)

Konfigurer databasert attribusjon

Hvis du bruker Google Analytics 360 og har redigeringstillatelse, kan du slå på databasert attribusjon for en av rapporteringsvisningene i kontoen din på denne måten:

1. Logg på Google Analytics.
  2. Klikk på Administrator og gå til rapporteringsvisningen du ønsker å slå på databasert attribusjonsmodellering for.
  3. Klikk på Innstillinger for datautvalg.
  4. Slå på Aktivér databaserte modeller under Innstillinger for modellering.
    Hvis du deltar i Campaign Manager-integrasjonen, bør du også velge Floodlight-konverteringstypene du vil lage modeller av. Du kan velge inntil 20.
    Select Floodlight conversions
  5. Klikk på Lagre.

Den databaserte attribusjonen begynner umiddelbart å analysere dataene dine. Den første databaserte attribusjonsmodellen blir tilgjengelig i attribusjonsrapportene innen sju dager.

Beslektede ressurser