Om datadrevet attribution

Tildel dine marketingberøringspunkter den rigtige værdi.
Denne funktion er kun tilgængelig i Google Analytics 360, som er en del af Google Marketing Platform.
Få flere oplysninger om Google Marketing Platform.

I modsætning til standard positionsbaserede eller regelbaserede tilskrivningsmodeller, bruger datadrevet tilskrivning faktiske data fra din Analytics-konto til at generere en tilpasset model til tilskrivning af konverteringskredit til berøringspunkter for marketing på tværs af hele kundens rejse. Den tilpassede datadrevne model giver et mere fuldstændigt og handlingsrettet overblik over, hvilke digitale kanaler og søgeord, der er mest effektive, så du kan træffe bedre beslutninger om, hvor du vil investere dine marketingressourcer.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvilke data analyseres?

Med datadrevet tilskrivning analyseres der – ud over data fra organisk søgning, direkte trafik og henvisningstrafik – data fra alle de Google-produkter, du har linket til Analytics, f.eks. Google Ads, Google Displaynetværket og Campaign Manager. Der medtages også data, som du importerer via funktionen Upload af omkostningsdata. Datadrevet attribution bruger konverteringsstidataene fra Multikanaltragte samt stidata fra brugere, der ikke konverterer.

Sådan fungerer det

Med datadrevet tilskrivning bruges løsningskonceptet Shapley-værdi fra kooperativ spilteori til at levere algoritmiske tilskrivningsanbefalinger for hver af de kanaler, der er defineret i din standardkanalgruppering. Det tildeler marketingberøringspunkter delvis kredit baseret på effekten af marketingindsatsen på den relevante succes-metric, du har opsat.

Få flere oplysninger

Se din tilpassede model

Rapporten Modelundersøger giver dig mulighed for at undersøge de specifikke vægtninger, som den datadrevne model fastsætter baseret på kanal og position. Modeller opdateres ugentligt, og hver uges konverteringsdata får sin egen model, så modeller opdateres automatisk løbende for at afspejle ændringer i din marketing.

Datadrevet attribution og værktøjet til oprettelse af tilpassede modeller

Du kan bruge datadrevet attribution som basismodel, når du bruger værktøjet til oprettelse af tilpassede modeller i Analytics. Dette giver dig mulighed for at føje tilpassede regler til din model for datadrevet attribution.

Analytics beregner modellen for datadrevet attribution baseret på et defineret sæt af dine data. Tilpassede regler påvirker ikke de data, der gøres tilgængelige for modelbehandling. Når du vælger datadrevet attribution som den grundlæggende model, har indstillingen Tilbageblikperiode i værktøjet til oprettelse af tilpassede modeller heller ingen betydning.

Krav vedrørende brug af datadrevet tilskrivning

For at være kvalificeret til at bruge datadrevet tilskrivning skal du:

• Være Google Analytics 360-kunde
  • Have konfigureret enten Sporing af e-handel eller Mål
  • Har en Google Ads-konto med mindst 15.000 klik på Google Søgning og en konverteringshandling med mindst 600 konverteringer inden for 30 dage

For at kunne fortsætte med at bruge modellen skal du opfylde det aktuelle minimumkrav med hensyn til antal konverteringer inden for de seneste 28 dage:

• 400 konverteringer pr. konverteringstype med en stilængde på flere end to interaktioner
    OG
  • 10.000 stier i den valgte rapporteringsvisning (hvilket ca. svarer til 10.000 brugere, selvom en enkelt bruger kan generere flere stier).

Opsæt datadrevet attribution

Hvis du er Google Analytics 360-bruger og har redigeringstilladelse, kan du aktivere datadrevet tilskrivning for en af dine kontovisninger på følgende måde:

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på Administrator, og gå til den visning, hvor du vil aktivere modellen for datadrevet tilskrivning.
  3. Klik på Indstillinger for visning.
  4. Slå Aktivér databaserede modeller til under Modelleringsindstillinger.
    Hvis du deltager i Campaign Manager-integrationen, skal du også vælge de Floodlight-konverteringstyper, du vil modellere. Du kan vælge op til 20 konverteringstyper.
    Select Floodlight conversions
  5. Klik på Gem.

Datadrevet attribution begynder at analysere dataene med det samme. Din første model for datadrevet attribution er ikke tilgængelig i dine Attribution-rapporter de første syv dage.