Analytics-sovelluksen raportit

Tässä artikkelissa kerrotaan Analytics-sovelluksessa näkyvistä raporteista.

Google Analytics 4

Huom. Analytics-sovellus tukee Analytics Data APIsta löytyviä ulottuvuuksia ja mittareita. Lisää raportteihisi vain näitä ulottuvuuksia ja mittareita.

Etusivu

Näet etusivulla olennaisia tietoja, jotka perustuvat siihen, miten käytät Analyticsia. Etusivulta voit seurata liikennettä, siirtyä paikasta toiseen Analyticsissa ja saada tietoa verkkosivustoistasi ja mobiilisovelluksistasi. Mitä kauemmin olet käyttänyt Analyticsia, sitä personoidumpaa sisältöä etusivulla näkyy.

Etusivu koostuu seuraavista osista:

• relevanttien mittareiden yleiskatsaus ja kunkin mittarin trendiviiva
  • reaaliaikainen kortti, josta näet tapahtumat reaaliajassa, sillä se hyödyntää reaaliaikaisesta raportista löytyvää dataa
  • Viimeksi katsotut ‐osio, jossa on linkkejä niihin paikkoihin Analytics-tililläsi, joissa olet viimeksi käynyt
  • Koska olet katsonut näitä usein ‐osio, joka sisältää kortteja, joita katsot usein mutta joita et välttämättä ole katsonut äskettäin.

Lue lisää etusivusta

Reaaliaikainen

Tästä raportista voit seurata käyttäjien toimintaa reaaliajassa. Raportti päivittyy jatkuvasti muutaman sekunnin viiveellä, joten voit nähdä, kuinka monta kävijää sivustollasi on parhaillaan ja miten he käyttävät sisältöäsi. Lue lisää Reaaliaikainen-raportista.

Hallintapaneeli

Hallintapaneelissa voit luoda pienimuotoisia omia raportteja. Voit valita jokaiseen korttiin mittarin, ulottuvuuden ja kaaviotyypin. Luotavien korttien määrää ei ole rajoitettu.

Vinkki: Kun valitset ulottuvuuden ja mittarin, saat siitä lisätietoa valitsemalla Tietopainike.

Pääset tallennettuihin hallintapaneeleihin miltä tahansa laitteelta, kun olet kirjautunut Analytics-tilillesi.

Vinkit

Tästä raportista näet automaattisia ja omia vinkkejä, jotka Analytics luo mittauskokonaisuuttasi varten. Lue lisää Analyticsin vinkeistä.

Raportit

Raportit-osio sisältää yleisnäkymän sekä Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi sisältyvät kokoelmat ja aiheet.

Voit katsella kunkin aiheen raportteja sivun yläosassa olevien välilehtien avulla. Alla olevasta esimerkistä näet Aktivoitumisen yleiskatsaus ‐raportin (välilehden) Aktivoituminen-raportissa (sivun yläosassa).

Kuvakaappaus Aktivoituminen-aiheesta, josta on valittu Aktivoitumisen yleiskatsaus ‑raportin välilehti

Universal Analytics

Etusivu

Etusivun sisältö:

• Reaaliaikainen-kortti, josta näet, kuinka monta käyttäjää sivustollasi on juuri kyseisellä hetkellä
  • Yleisö-, Käyttäytyminen-, Verkkokauppa- ja Tavoitteet-yleiskatsauskortit
  • Kortit kaikille tapahtumille yhteensä kategorian, toiminnon ja tunnisteen mukaan

Hallintapaneeli

Hallintapaneelissa voi luoda pienimuotoisia omia raportteja. Voit tallentaa kortin hallintapaneeliin joko jonkin raportin kautta tai napauttamalla hallintapaneelin oikeasta yläkulmasta pluskuvaketta + ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdon.

Voit valita mittarin, ulottuvuuden, segmentin ja kaaviotyypin jokaiselle kortille.

Luotavien korttien määrää ei ole rajoitettu, mutta niitä ei voi jakaa muille käyttäjille tai käyttää muissa hallintapaneeleissa. Hallintapaneeli on käytettävissä vain Analytics-sovelluksessa ja vain kyseisellä laitteella.

Vinkit

Katso vinkit, jotka Analytics on luonut raportointinäkymääsi varten.

Reaaliaikainen

Voit seurata käyttäjien toimintaa reaaliaikaisesti. Raportti päivittyy jatkuvasti muutaman sekunnin viiveellä, joten voit nähdä, kuinka monta kävijää sivustollasi on parhaillaan ja miten he käyttävät sisältöäsi. Lisätietoja reaaliaikaisesta raportoinnista

Yleisö

Tutustu käyttäjiisi: Keitä he ovat, kuinka usein he käyttävät sisältöäsi, kuinka pitkään he käyttävät sitä ja mitkä laitteet ovat suosituimpia? Yleisöraporteista saat yleiskuvan sisältösi käyttäjistä. Lue lisää sivustojen ja mobiilisovellusten yleisöraporteista.

Hankinta

Tämä raportti on saatavilla vain sivustomittauskokonaisuuksille.

Hankinta-raporttien avulla voit selvittää, kuinka käyttäjät päätyvät verkkosivustollesi. Näet esimerkiksi, tulevatko he sivustolle suoraan vai hakukoneen kautta ja miten hyvin markkinointikampanjasi aktivoivat käyttäjiä. Lue lisää verkon datan analysoinnista Hankinta-raporttien avulla.

Käyttäytyminen

Käyttäytymisraporteista saat tietoa siitä, mitä käyttäjät tekevät sivustollasi tai sovelluksessasi. Näet esimerkiksi seuraavat mittarit: näkymien määrä per istunto ja tyypillisen istunnon kesto. Lue lisää sivustojen ja mobiilisovellusten käyttäytymisraporteista.

Käyttäytyminen-raportit ovat tehokkaampia, kun seuraat tietynlaista sisältöä, kuten videoita ja diasarjoja, käyttämällä tapahtumia. Lisätietoja tapahtumista

Tavoitteet

Tavoitteet-raportista näet, kuinka laajasti käyttäjät suorittavat sivustollesi määrittämäsi tavoitteet, sekä sen, miten eri kanavat, lähteet, tulotavat ja laiteluokat osallistuvat tavoitteen konversioihin. Lisätietoja tavoitteista

Verkkokauppa

Jos olet ottanut Analytics-tililläsi käyttöön verkkokaupan seurannan esimerkiksi rekisteröitymisille ja tuotemyynnille, voit tarkistaa verkkokaupparaporteista, oletko päässyt tulos- ja tulotavoitteisiisi. Lue lisää sivustojen ja mobiilisovellusten verkkokaupparaporteista.