Analytics updaten om display-advertenties te ondersteunen

U kunt een van de twee onderstaande methoden gebruiken om display-advertenties in Analytics te ondersteunen:

• Uw property-instellingen updaten (alleen webproperty's)
  • Uw trackingcode updaten (webproperty's of apps)

Wanneer u displayfuncties inschakelt voor een webproperty, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals de DoubleClick-cookie wanneer die aanwezig is.

Wanneer u displayfuncties inschakelt voor een app, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals informatie die is gekoppeld aan adverteerder-ID's wanneer die worden verzameld voor apps.

Ga naar de veelgestelde privacyvragen over adverteren met Google voor meer informatie over de DoubleClick-cookie. Wanneer u ondersteuning voor displayfuncties inschakelt, moet u mogelijk ook uw privacybeleid updaten.

Uw webproperty-instellingen updaten om displayfuncties in te schakelen

Deze methode is alleen van toepassing op webproperty's en wordt alleen ondersteund voor property's die zijn geüpgraded naar Universal Analytics. Als u displayfuncties wilt ondersteunen in uw Android- en iOS-apps, moet u de trackingcode in uw apps wijzigen.

Uw webproperty-instellingen updaten:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Open Account > Property waarvoor u displayfuncties wilt inschakelen.
  3. Klik op Beheerder boven aan een pagina.
  4. Klik in de kolom Property op Property-instellingen.
  5. Stel bij Functies voor adverteerders in het Display Netwerk de optie Functies voor adverteerders in het Display Netwerk inschakelen in op AAN.
    Property Settings, with Display Advertiser Features enabled.

Als u eerder displayfuncties heeft ingeschakeld door uw trackingcode te updaten, kunt u nog steeds deze property-instelling implementeren zonder conflicten te veroorzaken.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt voor het inschakelen van displayfuncties, aangezien die zijn gerelateerd aan uw websitegebruikers. Als u displayfuncties wilt inschakelen die zijn gerelateerd aan uw app-gebruikers, moet u de trackingcode van uw app updaten op basis van de methoden voor Android en iOS in het volgende gedeelte.

Uw trackingcode updaten

Als u ervoor kiest displayfuncties in te schakelen door uw trackingcode te updaten, hoeft u slechts een eenvoudige wijziging van één regel aan te brengen in uw code, zoals wordt beschreven in de volgende gedeelten. Deze wijziging heeft geen invloed op aanpassingen die u eerder in uw code heeft doorgevoerd.

De wijzigingen die u moet aanbrengen om uw webpagina's zijn afhankelijk van de trackingcode die u gebruikt. Ga na of u Classic Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.

Er kunnen omstandigheden zijn waarin u deze updates voor de trackingcode alleen in bepaalde delen van uw site heeft doorgevoerd en vervolgens displayfuncties heeft ingeschakeld via de property-instelling, waardoor het verzamelen van de DoubleClick-cookie vervolgens wordt ingeschakeld voor al uw pagina's. Als u in deze gevallen het verzamelen van de DoubleClick-cookie wilt uitschakelen voor een of meer van de pagina's die u eerder heeft gewijzigd, moet u de oorspronkelijke tags herstellen.

Dit geldt ook in omstandigheden waarin u de volledige site heeft getagd om displayfuncties in te schakelen: als u displayfuncties voor een afzonderlijke pagina wilt uitschakelen, moet u de oorspronkelijke trackingcode herstel.

Trackingcode wijzigen voor Universal Analytics (analytics.js)

Als u functies voor display-advertenties wilt implementeren voor Universal Analytics, voegt u de vetgedrukte regel toe aan uw bestaande trackingcode, tussen de opdrachten 'create' en 'send', zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Als u de wijziging ongedaan wilt maken, verwijdert u de regel ga('require', 'displayfeatures');
Trackingcode wijzigen voor de klassieke Google Analytics (ga.js)

Als u functies voor display-advertenties wilt implementeren voor de klassieke Google Analytics, vervangt u de vetgedrukte tekst in dit voorbeeld:

Standaardtrackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

door de vetgedrukte tekst in het voorbeeld hieronder:

Code aangepast om displayfuncties in te schakelen

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

U kunt ook een bijgewerkt codefragment genereren waarin deze wijziging is opgenomen. Hiervoor gaat u naar Beheerder > Property > Trackinginfo en schakelt u de optie Ondersteuning voor adverteerders in het Display Netwerk in.

Als u de wijziging ongedaan wilt maken, past u uw trackingcode aan zodat deze overeenkomt met het voorbeeld van de standaardtrackingcode in dit gedeelte.
Trackingcode wijzigen voor Android

Als u functies voor display-advertenties voor Android wilt inschakelen, wijzigt u uw Google Analytics-trackingcode om de advertentie-ID te verzamelen. Roep de methode enableAdvertisingIdCollection aan op de tracker waarvoor u displayfuncties wilt inschakelen. Bijvoorbeeld:

// Get tracker.
Tracker t = ((AnalyticsSampleApp) getActivity().getApplication()).getTracker(
TrackerName.APP_TRACKER);

// Enable Display Features.
t.enableAdvertisingIdCollection(true);

Meer informatie over het ondersteunen van display-advertenties voor Android

Trackingcode wijzigen voor iOS

Als u functies voor display-advertenties voor iOS wilt inschakelen, verzamelt u de IDFA (identifier for advertising, ID voor adverteren). Om IDFA-verzameling in te schakelen, koppelt u de bibliotheken libAdIdAccess.a en AdSupport.framework aan uw app en stelt u allowIDFACollection in op JA op elke tracker die de IDFA verzamelt. Bijvoorbeeld:

// Assumes a tracker has already been initialized with a property ID, otherwise
// getDefaultTracker returns nil.
id tracker = [[GAI sharedInstance] defaultTracker];

// Enable IDFA collection.
tracker.allowIDFACollection = YES;

Meer informatie over het ondersteunen van display-advertenties voor iOS

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.