Adverteren in het Display Netwerk

Uw Google Analytics-trackingcode bijwerken om display-advertenties te ondersteunen

Als u ervoor kiest display-advertenties te ondersteunen, hoeft u slechts één regel in uw Google Analytics-trackingcode aan te passen. Zodra u deze wijziging heeft aangebracht, verzamelt Google Analytics alle gebruikelijke gegevens en, indien aanwezig, de DoubleClick-cookie. Ga voor meer informatie over deze cookie naar de Veelgestelde vragen over adverteren en privacy van Google. Wanneer u de trackingcode aanpast, moet u ook uw privacybeleid bijwerken.

Deze wijziging is niet van invloed op eventuele aanpassingen die u eerder in uw code heeft aangebracht.

Welke wijzigingen u moet aanbrengen, is afhankelijk van de trackingcode u gebruikt. Ga na of u Classic Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.
Trackingcode wijzigen voor Universal Analytics (analytics.js)

Als u functies voor display-advertenties wilt implementeren voor Universal Analytics, voegt u de vetgedrukte regel toe aan uw bestaande trackingcode, tussen de opdrachten 'create' en 'send' , zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Trackingcode wijzigen voor de klassieke Google Analytics (ga.js)

Als u functies voor display-advertenties wilt implementeren voor de klassieke Google Analytics, vervangt u de vetgedrukte tekst in dit voorbeeld:

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

door de vetgedrukte tekst in het voorbeeld hieronder:

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

U kunt ook een bijgewerkt codefragment genereren waarin deze verandering is opgenomen. Hiervoor gaat u naar Beheerder > Property > Trackinginfo en schakelt u de optie Ondersteuning voor adverteerders in het Display Netwerk in.

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.

Als u ervoor kiest deze functie niet in te schakelen, hoeft u uw trackingcode niet te wijzigen; Google Analytics blijft dan gewoon functioneren.