Remarketingdoelgroepen die u zelf maakt

Maak remarketingdoelgroepen op basis van gebruikersgedrag.

De voorbeelden in dit artikel laten zien hoe u doorgaans nuttige remarketingdoelgroepen definieert.

In dit artikel:

Gebruikers die een trechter hebben verlaten

Voorbeeld van een trechter:

Categoriepagina > productpagina > winkelwagenpagina > afrekenpagina

Wek opnieuw de interesse van gebruikers op het punt waar ze uw conversietrechter verlieten.

Maak een afzonderlijke doelgroep voor elke fase van de trechter door gebruikers op te nemen die op dat punt de trechter verlieten en gebruikers uit te sluiten die de trechter in latere fasen verlieten.

U gaat als volgt te werk als u bijvoorbeeld een doelgroep wilt maken van gebruikers die de trechter op de productpagina verlieten:

• Neem gebruikers op die de categoriepagina (bijvoorbeeld kleding/t-shirts+heren) en de productpagina (bijvoorbeeld g+logo+wit+t-shirt) hebben bekeken.
  • Sluit gebruikers uit die de winkelwagenpagina en de afrekenpagina hebben bekeken.
Doelgroepmaker met voorwaardenfilters waarmee trechterstappen worden opgenomen en uitgesloten

Deze doelgroep omvat gebruikers die belangstelling toonden voor het logo t-shirt, maar niet tot aankoop overgingen. U kunt remarketing activeren voor deze gebruikers met advertenties voor dat specifieke t-shirt (herinneringen voor het shirt, kortingen op het shirt, enzovoort) of met advertenties voor soortgelijke artikelen.

Gebruikers die artikelen in hun winkelwagentje hebben achtergelaten

Gebruikers die items toevoegen aan hun winkelwagentjes, geven blijk van hun aankoopintentie. Ze kunnen dezelfde of vergelijkbare items toevoegen aan winkelwagentjes op meerdere sites om de kosten te vergelijken (bijvoorbeeld items plus verzendkosten) of ze zijn mogelijk halverwege de aankoop bij hun apparaat weggehaald. Aangezien deze gebruikers zich al zo ver in de conversietrechter bevinden, zijn ze perfecte kandidaten voor remarketingcampagnes om ze met kleine incentives, zoals lagere of geen verzendkosten of een korting voor de items in hun winkelwagentjes, het laatste zetje te geven om een aankoop te doen.

Maak een doelgroep waarin gebruikers zijn opgenomen die de winkelwagenpagina hebben bekeken en sluit gebruikers uit die de bedankpagina of de pagina met de bestellingsbevestiging hebben bekeken.

Doelgroepmaker met voorwaardenfilters

U kunt uitgesloten gebruikers weer in de doelgroep opnemen als zij na het voltooien van een aankoop tijdens een volgende sessie hun winkelwagentjes verlaten. Meer informatie over gebruikers permanent of tijdelijk uitsluiten van een doelgroep.

Configureer de doelgroep filter voor 'geen conversies' (zoals nul behaalde doelen, transacties of opbrengst) en 'invoer in het zoekveld' (in dit geval een niet-lege tekenreeks):

Doelgroepmaker met voorwaardenfilters

Als zoekopdrachten van gebruikers exact of zijdelings samenvallen met uw productaanbod, kunt u van deze interesse gebruikmaken. U kunt dit opvolgen met advertenties die zijn gericht op de specifieke items waarnaar gebruikers hebben gezocht of op vergelijkbare items die geschikte alternatieven zijn.

Gebruikers die een pagina in een map hebben bekeken

Als u een map wilt identificeren, gebruikt u de mapnaam, bijvoorbeeld /Mannen/ of /Vrouwen/.

Doelgroepmaker met voorwaardenfilter

Als gebruikers meerdere pagina's in een map bekijken zonder een aanzienlijke hoeveelheid tijd op een bepaalde pagina door te brengen, proberen ze zich mogelijk vertrouwd te maken met dat productgebied om te zien wat u aanbiedt of is het mogelijk dat ze op uw site browsen maar niets vinden waarin ze specifiek zijn geïnteresseerd. Met herinneringen voor uitverkopen, kortingsaanbiedingen of advertenties voor nieuwe items kunt u deze gebruikers opnieuw aanspreken.

Gebruikers die een bepaalde pagina hebben bekeken

Ervan uitgaande dat elke pagina een unieke paginatitel heeft, kunt u Paginatitel gebruiken in de voorwaarde.

Doelgroepmaker met voorwaardenfilter

Wanneer u veel verkeer ontvangt op een productpagina maar een lagere conversieratio behaalt dan verwacht, moet u die gebruikers mogelijk meer of interessantere informatie over het product geven. Het is ook mogelijk dat u moet onderzoeken of uw prijzen concurrerend genoeg zijn. Als een product bijvoorbeeld nieuw is op de markt, moet u mogelijk vertrouwen op advertentietekst en productdetails om te compenseren voor het gebrek aan gebruikerservaring. Als de productinformatie niet stimulerend genoeg was voor gebruikers toen ze de pagina voor het eerst zagen, kunt u de tekst en productdetails updaten en vervolgens die gebruikers via remarketing bereiken met advertenties die de nieuwe informatie bevatten. Als u vaststelt dat uw prijzen niet concurrerend genoeg zijn, kunt u ze aanpassen en vervolgens een remarketingcampagne uitvoeren waarin u de nieuwe prijspositie van uw producten in de markt benadrukt.

Gebruikers die een conversie hebben gegenereerd

Maak deze doelgroep om gebruikers te identificeren die doelen of transacties hebben voltooid. Maak een filter om gebruikers te identificeren met behaalde doelen, transacties of opbrengsten die hoger waren dan 0.

Doelgroepmaker met voorwaardenfilters

Hoewel gebruikers die een conversie hebben gegenereerd, een brede categorie vormen, is de kans groter dat die gebruikers nogmaals een conversie genereren. Bedrijven die producten of services aanbieden die zich lenen voor frequentere aankopen (bijv. sieraden, kleding, make-up), ontdekken dat gebruikers die aan het begin van de klantrelatie vaker een conversie genereren, uiteindelijk waardevoller zijn voor het bedrijf. Als u een gebruiker bijvoorbeeld in de eerste maand vier of vijf keer een conversie kunt laten genereren in plaats van vier of vijf keer in het eerste jaar, raakt die gebruiker nauwer betrokken bij uw bedrijf en bouwt u een langere en waardevollere klantrelatie op.

Wanneer u elke gebruiker die een conversie heeft gegenereerd, opnieuw aanspreekt, kunt u met deze brede aanpak inspelen op zowel huidige als eerdere interesse van gebruikers. Als u uw remarketing wilt richten op gebruikers die momenteel een intensief en frequent conversiepatroon vertonen, kunt u de volgende doelgroepdefinitie gebruiken voor waardevolle gebruikers. Hiermee spreekt u gebruikers opnieuw aan op basis van recentheid, frequentie en conversiewaarde.

Waardevolle gebruikers

Gebruikers die recentelijk een conversie hebben gegenereerd, die regelmatig conversies genereren en die conversies met een hoge waarde genereren, vormen een perfecte doelgroep voor remarketingcampagnes omdat zij al affiniteit hebben getoond met uw producten of services. U wilt hun interesse vasthouden door ze te herinneren aan producten die ze onlangs hebben bekeken, maar niet hebben gekocht, door hun aandacht te vestigen op producten die gerelateerd zijn aan producten die ze al hebben gekocht, of door hun aandacht te vestigen op nieuwe productlijnen.

U kunt een combinatie gebruiken van de filters 'Gedrag', 'Datum van eerste sessie' en 'E-commerce' om uw doelgroep te definiëren. In dit voorbeeld worden de filters 'Gedrag', 'Datum van eerste sessie' en 'E-commerce' gebruikt om de gebruikers te identificeren die de site ten minste driemaal hebben bezocht, ten minste eenmaal deze maand een aankoop hebben gedaan, ten minste € 50 hebben uitgegeven, en die een item uit de categorie 'buitenkleding' hebben gekocht.

De filters 'Gedrag' specificeren het minimum aantal sessies (3) en het minimum aantal transacties (1):

Doelgroepmaker met filters 'Gedrag'

Het filter 'Datum van eerste sessie' geeft aan wanneer de periode voor het uitvoeren van sessies is begonnen (in dit geval de eerste van de maand, 1 december):

Doelgroepmaker met filter 'Datum van eerste sessie'

De e-commerce-filters geven de minimum opbrengst (50) en de productcategorie (buitenkleding) aan:

Doelgroepmaker met e-commerce-filters

Overzicht van veelgebruikte voorwaarden

Doelgroep Voorwaarden
Gebruikers die meer/minder dan € N hebben uitgegeven (Opbrengst < of > N)
Gebruikers die ten minste N keer de site hebben bezocht (Aantal sessies dat groter dan of gelijk is aan N)
Gebruikers die eerst via een advertentie op de site kwamen en daarna via een zoekopdracht (Stap 1: Medium = cpc, wordt gevolgd door Stap 2: Medium = organisch)
Momenteel kunt u de dimensie Dagen sinds laatste sessie niet als onderdeel van een remarketingdoelgroep gebruiken.