'Functies voor adverteerder' inschakelen in Google Analytics.

U moet 'Functies voor adverteerder' inschakelen om gegevens in de demografische en interesserapporten van Google Analytics te kunnen weergeven, GDN-vertoningsgegevens in de rapporten voor non-multi-channel trechters te kunnen weergeven, remarketingdoelgroepen te kunnen maken, en om te kunnen profiteren van integraties van DoubleClick-platforms.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

'Functies voor adverteerder' inschakelen voor een webproperty

Wanneer u 'Functies voor adverteerder' inschakelt voor een webproperty, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals de DoubleClick-cookie wanneer die aanwezig is.

U kunt 'Functies voor adverteerder' voor een webproperty inschakelen door het volgende te doen:

Uw property-instellingen wijzigen

Deze methode is alleen van toepassing op webproperty's en wordt alleen ondersteund voor property's die zijn geüpgraded naar Universal Analytics.

Wanneer u uw property-instellingen wijzigt zodat 'Functies voor adverteerder' wordt ondersteund, wordt voor verkeer naar al uw pagina's dit type gegevensverzameling gebruikt. Als u 'Functies voor adverteerder' uitsluitend voor gedeelten van uw site wilt gebruiken, moet u de trackingcode voor elke relevante pagina wijzigen en deze property-instelling uitgeschakeld laten.

U werkt uw property-instellingen als volgt bij:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Selecteer het tabblad Beheerder en ga naar het account en de property waarvoor u displayfuncties wilt inschakelen.
  3. Klik in de kolom Property op Property-instellingen.
  4. Stel bij Functies voor adverteerder de optie Functies voor adverteerder inschakelen in op AAN.
    Property Settings, with Display Advertising Features enabled.

Als u 'Functies voor adverteerder' eerder heeft ingeschakeld door uw trackingcode bij te werken, kunt u nog altijd deze property-instelling implementeren zonder dat er conflicten worden veroorzaakt.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt voor het inschakelen van displayfuncties, aangezien die gerelateerd zijn aan uw websitegebruikers. Als u 'Functies voor adverteerder' wilt inschakelen met betrekking tot uw app-gebruikers, moet u uw app-trackingcode bijwerken via de methoden die voor Android en iOS worden beschreven.

Uw trackingcode wijzigen

Als u ervoor kiest 'Functies voor adverteerder' in te schakelen door uw trackingcode bij te werken, hoeft u slechts een eenvoudige wijziging van één regel aan te brengen in uw code, zoals wordt beschreven in de volgende gedeelten. Deze wijziging heeft geen invloed op aanpassingen die u eerder in uw code heeft doorgevoerd.

De wijzigingen die u moet aanbrengen om uw webpagina's zijn afhankelijk van de trackingcode die u gebruikt. Ga na of u Classic Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.

Er kunnen omstandigheden zijn waarin u deze updates voor de trackingcode alleen in bepaalde delen van uw site heeft doorgevoerd en vervolgens 'Functies voor adverteerder' heeft ingeschakeld via de property-instelling, waardoor het verzamelen van de DoubleClick-cookie vervolgens wordt ingeschakeld voor al uw pagina's. Als u in deze gevallen het verzamelen van de DoubleClick-cookie wilt uitschakelen voor een of meer van de pagina's die u eerder heeft gewijzigd, moet u de oorspronkelijke tags herstellen.

Dit geldt ook in omstandigheden waarin u de volledige site heeft getagd om 'Functies voor adverteerder' in te schakelen. Als u 'Functies voor adverteerder' voor een afzonderlijke pagina wilt uitschakelen, moet u de oorspronkelijke trackingcode herstellen.

Als uw webproperty gebruikmaakt van Universal Analytics (analytics.js), kunt u 'Functies voor adverteerder' voor uw gehele site inschakelen door uw property-instellingen bij te werken, of voor afzonderlijke pagina's door uw trackingcode te wijzigen.

Als uw webproperty gebruikmaakt van Classic Google Analytics (ga.js), kunt u 'Functies voor adverteerder' alleen inschakelen door uw trackingcode te wijzigen.

Wwebtrackingcode wijzigen voor Universal Analytics (analytics.js)

Als u 'Functies voor adverteerder' wilt implementeren voor Universal Analytics, voegt u de vetgedrukte regel toe aan uw bestaande trackingcode, tussen de opdrachten 'create' en 'send', zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Als u de wijziging ongedaan wilt maken, verwijdert u de regel ga('require', 'displayfeatures');
Webtrackingcode wijzigen voor Classic Google Analytics (ga.js)

Als u 'Functies voor adverteerder' wilt implementeren voor Classic Google Analytics, vervangt u de vetgedrukte tekst in dit voorbeeld:

Standaardtrackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

door de vetgedrukte tekst in het voorbeeld hieronder:

Code gewijzigd om 'Functies voor adverteerder' in te schakelen

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>
Als u de wijziging ongedaan wilt maken, wijzigt u uw trackingcode zodat deze overeenkomt met het voorbeeld van de standaardtrackingcode in dit gedeelte.

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.

'Functies voor adverteerder' inschakelen voor een app

Wanneer u 'Functies voor adverteerder' inschakelt voor een app, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals anonieme gegevens die zijn gekoppeld aan mobiele advertentie-ID's.

Als u 'Functies voor adverteerder' voor een app wilt inschakelen, moet u de Analytics-trackingcode wijzigen die u in uw appcode heeft opgenomen. In de voorbeelden hieronder wordt uitgelegd hoe u de trackingcode voor Android- en iOS-apps wijzigt.

App-trackingcode wijzigen voor Android

Als u 'Functies voor adverteerder' voor Android wilt inschakelen, wijzigt u uw Google Analytics-trackingcode zodat de advertentie-ID wordt verzameld. Roep de methode enableAdvertisingIdCollection aan op de tracker waarvoor u displayfuncties wilt inschakelen. Bijvoorbeeld:

// Get tracker.
Tracker t = ((AnalyticsSampleApp) getActivity().getApplication()).getTracker(
TrackerName.APP_TRACKER);

// Enable Display Features.
t.enableAdvertisingIdCollection(true);

Meer informatie over het ondersteunen van display-advertenties voor Android

App-trackingcode wijzigen voor iOS

Als u 'Functies voor adverteerder' voor iOS wilt inschakelen, verzamelt u de IDFA (identifier for advertising, ID voor adverteren). Om IDFA-verzameling in te schakelen, koppelt u de bibliotheken libAdIdAccess.a en AdSupport.framework aan uw app en stelt u allowIDFACollection in op YES op elke tracker die de IDFA verzamelt. Bijvoorbeeld:

// Assumes a tracker has already been initialized with a property ID, otherwise
// getDefaultTracker returns nil.
id tracker = [[GAI sharedInstance] defaultTracker];

// Enable IDFA collection.
tracker.allowIDFACollection = YES;

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.

Gerelateerde bronnen

Met Google Tag Manager kunt u wanneer u maar wilt tags maken en bijwerken voor uw website en mobiele apps. Het biedt marketeers grotere flexibiliteit en geeft webmasters de tijd en gelegenheid om zich op andere belangrijke taken te concentreren.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig