Functies voor remarketing en advertentierapportage inschakelen in Google Analytics

Als u wilt profiteren van Remarketing met Google Analytics en Remarketinglijsten voor zoekadvertenties met Google Analytics, moet u Remarketing inschakelen.

U moet Rapportagefuncties voor advertenties inschakelen om gegevens in de rapporten 'Demografie' en 'Interesses' weer te geven, GDN-vertoningsgegevens in de rapporten voor multi-channel trechters weer te geven en om gebruik te maken van integraties van DoubleClick-platforms.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Functies voor remarketing en advertentierapportage inschakelen voor een webproperty

Wanneer u advertentiefuncties voor een webproperty inschakelt, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals advertentiecookies van Google wanneer die aanwezig zijn.

Ga als volgt te werk om advertentiefuncties voor een webproperty in te schakelen:

Uw property-instellingen wijzigen

Deze methode is alleen van toepassing op webproperty's en wordt alleen ondersteund voor property's die zijn geüpgraded naar Universal Analytics.

Wanneer u uw property-instellingen zodanig wijzigt dat Remarketing en/of Gegevensverzameling voor advertentiefuncties worden ondersteund, wordt dit type gegevensverzameling gebruikt voor verkeer naar al uw pagina's. Als u deze functies slechts voor gedeelten van uw site wilt implementeren, dient u de trackingcode van elke relevante pagina te wijzigen en deze property-instellingen uitgeschakeld te laten.

U updatet uw property-instellingen als volgt:

1. Log in op uw Google Analytics-account.
  2. Selecteer het tabblad Beheerder en ga naar het account en de property waarvoor u deze functies wilt inschakelen.
  3. Klik in de kolom Property op Trackinginfo en klik vervolgens op Gegevensverzameling.
  4. Onder Gegevens verzamelen voor advertentiefuncties stelt u het volgende in:
    • Als u remarketing wilt inschakelen, stelt u Remarketing en Rapportagefuncties voor advertenties in op AAN.
    • Als u alleen de Rapportagefuncties voor advertenties wilt inschakelen, stelt u alleen Rapportagefuncties voor advertenties in op AAN.

Als u eerder de functies voor Display-remarketing en de Rapportagefuncties voor advertenties heeft ingeschakeld door uw trackingcode bij te werken, kunt u deze property-instellingen nog steeds implementeren zonder dat er conflicten ontstaan.

Houd er rekening mee dat deze methode alleen werkt voor het inschakelen van deze functies, aangezien die gerelateerd zijn aan uw websitegebruikers. Als u deze functies wilt inschakelen wanneer ze aan de gebruikers van uw app zijn gerelateerd, dient u de trackingcode van uw app bij te werken aan de hand van de methoden die worden beschreven voor Android en iOS.

Uw trackingcode wijzigen

U kunt uw trackingcode wijzigen om de functies voor Display-remarketing en de Rapportagefuncties voor advertenties in te schakelen. Als u Remarketinglijsten voor zoekadvertenties wilt uitschakelen, moet u de property-instellingen volgen die hierboven worden beschreven.

Als u ervoor kiest de functies voor Display-remarketing en de Rapportagefuncties voor advertenties in te schakelen door uw trackingcode bij te werken, hoeft u alleen maar een eenvoudige wijziging in één regel van uw code aan te brengen, zoals in de volgende secties wordt beschreven. Deze wijziging heeft geen invloed op aanpassingen die u eerder in uw code heeft doorgevoerd.

De wijzigingen die u moet aanbrengen om uw webpagina's zijn afhankelijk van de trackingcode die u gebruikt. Ga na of u Classic Analytics (ga.js) of Universal Analytics (analytics.js) gebruikt.

Het kan zijn dat u deze updates in de trackingcode alleen op bepaalde gedeelten van uw site heeft aangebracht en dat u deze functies vervolgens via de property-instelling heeft ingeschakeld, waardoor er advertentiecookies op al uw pagina's worden verzameld. In dit geval moet u de tags in de oorspronkelijke staat herstellen als u het verzamelen van de advertentiecookies voor alle pagina's die u eerder heeft gewijzigd, wilt uitschakelen.

Dit geldt ook in omstandigheden waarin u de volledige site heeft getagd om deze functies in te schakelen. Als u deze functies voor een afzonderlijke pagina wilt uitschakelen, moet u de oorspronkelijke trackingcode herstellen.

Als uw webproperty gebruikmaakt van Universal Analytics (analytics.js), kunt u deze functies voor uw gehele site inschakelen door uw property-instellingen te updaten, of voor afzonderlijke pagina's door uw trackingcode te wijzigen.

Als uw webproperty gebruikmaakt van de klassieke versie van Google Analytics (ga.js), kunt u deze functies alleen inschakelen door uw trackingcode te wijzigen.

Webtrackingcode wijzigen voor Universal Analytics (analytics.js)

Als u deze functies wilt implementeren voor Universal Analytics, voegt u de vetgedrukte regel toe aan uw bestaande trackingcode, tussen de opdrachten 'create' en 'send', zoals in dit voorbeeld:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Als u de wijziging ongedaan wilt maken, verwijdert u de regel ga('require', 'displayfeatures');
Webtrackingcode wijzigen voor de klassieke versie van Google Analytics (ga.js)

Als u deze functies wilt implementeren voor de klassieke versie van Google Analytics, vervangt u de vetgedrukte tekst in dit voorbeeld:

Standaardtrackingcode

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>

door de vetgedrukte tekst in het voorbeeld hieronder:

Gewijzigde code om deze functies in te schakelen

<script type="text/javascript">
var _gaq = _gaq || [];
_gaq.push(['_setAccount', 'UA-xxxxx-y']);
_gaq.push(['_trackPageview']);
(function() {
var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true;

ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://' : 'http://') + 'stats.g.doubleclick.net/dc.js';

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);
})();
</script>
Als u de wijziging ongedaan wilt maken, wijzigt u uw trackingcode zodat deze overeenkomt met het voorbeeld van de standaardtrackingcode in dit gedeelte.

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.

Functies voor remarketing en advertentierapportage inschakelen voor een app

Wanneer u deze functies inschakelt voor een app, verzamelt Google Analytics de gebruikelijke gegevens, evenals anonieme gegevens die zijn gekoppeld aan mobiele advertentie-ID's.

Als u deze functies voor een app wilt inschakelen, moet u de Analytics-trackingcode wijzigen die u in de code van uw app heeft opgenomen. In de voorbeelden hieronder wordt uitgelegd hoe u de trackingcode voor Android- en iOS-apps wijzigt.

App-trackingcode wijzigen voor Android

Als u deze functies voor Android wilt inschakelen, wijzigt u uw Google Analytics-trackingcode zodat de advertentie-ID wordt verzameld. Roep de methode enableAdvertisingIdCollection aan voor de tracker waarvoor u deze functies wilt inschakelen. Bijvoorbeeld:

// Tracker ophalen.
Tracker t = ((AnalyticsSampleApp) getActivity().getApplication()).getTracker(
TrackerName.APP_TRACKER);

// Display-functies inschakelen.
t.enableAdvertisingIdCollection(true);

Meer informatie over het ondersteunen van display-advertenties voor Android

App-trackingcode wijzigen voor iOS

Als u deze functies voor iOS wilt inschakelen, verzamelt u de IDFA (identifier for advertising, ID voor adverteren). Als u IDFA-verzameling wilt inschakelen, linkt u de bibliotheken libAdIdAccess.a en AdSupport.framework aan uw app en stelt u allowIDFACollection in op YES op elke tracker die de IDFA verzamelt. Bijvoorbeeld:

// Gaat ervan uit dat er al een tracker is geïnitialiseerd met een property-ID, anders retourneert
// getDefaultTracker nil.
id tracker = [[GAI sharedInstance] defaultTracker];

// IDFA-verzameling inschakelen.
tracker.allowIDFACollection = YES;

Als u Google Tag Manager gebruikt, volgt u deze instructies om de Google Analytics-tag te bewerken.

Gerelateerde bronnen

Met Google Tag Manager kunt u wanneer u maar wilt tags maken en updaten voor uw website en mobiele apps. Het biedt marketeers grotere flexibiliteit en geeft webmasters de tijd en gelegenheid om zich op andere belangrijke taken te concentreren.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig