Dimensions and metrics

[GA4] Skapa händelsebaserade anpassade dimensioner

Skapa rapporter om och annonsera med kategorisk data från anpassade händelseparametrar

Skapa händelsebaserade anpassade dimensioner för att rapportera om anpassade händelseparametrar som mäter detaljerad information om användaråtgärder som registreras via en händelse. Vare sig du identifierar klicklänkar eller videoengagemang kan du få en djupgående analys av dessa interaktioner genom att lägga till en anpassad händelseparameter i dina rekommenderade händelser eller anpassade händelser.

Innan du börjar

Anvisningar

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Anpassade definitioner.
  2. Välj fliken Anpassade dimensioner.
  3. Klicka på Skapa anpassade dimensioner.
  4. Fyll i följande fält:
    Fält Beskrivning
    Dimensionsnamn

Ge den nya dimensionen ett unikt namn. Namnet du väljer visas i dina rapporter och på din annonsplattform.

Namnet får inte innehålla bindestreck. Använd understreck eller blanksteg i stället.

Omfattning

Välj Händelse för att skapa en händelsebaserad anpassad dimension.

Du kan inte ändra detta fält efter att du har sparat den nya dimensionen.

Beskrivning Valfri text som används för att identifiera den händelsebaserade anpassade dimensionen.
    Händelseparameter

Ange namnet på den anpassade händelseparametern i din webbplats- eller appkod.

Du kan inte ändra detta fält efter att du har sparat den nya dimensionen.

5. Klicka på Spara.

Exempel

Du ställer in den rekommenderade händelseparametern payment_type för den rekommenderade händelsen add_payment_info. Om du vill analysera olika betalningstyper skapar du följande händelsebaserade anpassade dimension:

• Dimensionsnamn: betalningstyp
  • Omfattning: händelse
  • Beskrivning: vald betalningsmetod
  • Händelseparameter: payment_type

Nästa steg

Analysera den anpassade dimensionen i en rapport

Om du är redigerare eller administratör kan du lägga till den anpassade dimensionen i alla rapporter 24–48 timmar efter att den anpassade datan skickats och den anpassade dimensionen skapats.

Analysera den anpassade dimensionen i en utforskning

Så här lägger du till den anpassade dimensionen i en utforskning med fritt format:
  1. Klicka på Utforska till vänster i Google Analytics.
  2. Skapa eller öppna en utforskning med fritt format.
  3. Klicka på + vid Dimensioner i kolumnen Variabler till vänster.
  4. Klicka på fliken Anpassad högst upp.
  5. Välj den anpassade dimensionen.
  6. Klicka på Importera.
  7. Dra dimensionen från kolumnen Variabler.
  8. Släpp dimensionen i Rader eller Kolumner i kolumnen Inställningar.

Skapa en målgrupp med hjälp av dimensionen

Så här skapar du en målgrupp med hjälp av den anpassade dimensionen:
  1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Målgrupper.
  2. Klicka på Ny målgrupp högst upp till höger.
  3. Klicka på Skapa en anpassad målgrupp.
  4. Utöka rullgardinsmenyn Lägg till ett nytt villkor.
  5. Välj Anpassad och välj sedan den anpassade dimensionen.
  6. Lägg till ett filter och klicka på Spara.