Dimensions and metrics

[GA4] Tapahtumaa koskevien omien ulottuvuuksien luominen

Raportoi omien tapahtumaparametrien keräämää kategorista dataa ja käytä sitä mainonnassa

Luo tapahtumaa koskevia omia ulottuvuuksia, niin voit saada raportointia omasta tapahtumaparametrista, joka mittaa tapahtuman kautta kerättyjä käyttäjätoiminnan tietoja. Lisäämällä oman tapahtumaparametrin suositeltuihin tai omiin tapahtumiin voit analysoida näitä interaktioita tarkasti, oli kyse sitten linkkien klikkauksista tai videomainoksen aikaansaamasta toiminnasta.

Ennen kuin aloitat

Ohjeet

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Omat määritelmät.
  2. Valitse Omat ulottuvuudet ‐välilehti.
  3. Klikkaa Luo omia ulottuvuuksia.
  4. Täytä seuraavat kentät:
    Kenttä Kuvaus
    Ulottuvuuden nimi

Lisää uudelle ulottuvuudelle yksilöllinen nimi. Valitsemasi nimi näkyy raporteissa ja mainosalustalla.

Nimi ei saa sisältää yhdysmerkkejä, mutta alaviivat ja välilyönnit ovat sallittuja.

Laajuus

Valitse Tapahtuma, jos haluat luoda tapahtumaa koskevan oman ulottuvuuden.

Kenttää ei voi muokata uuden ulottuvuuden tallentamisen jälkeen.

Kuvaus Valinnainen teksti, jonka perusteella tapahtumaa koskeva oma ulottuvuus voidaan tunnistaa
    Tapahtumaparametri

Lisää oman tapahtumaparametrin nimi verkkosivustosi tai sovelluksesi koodiin.

Kenttää ei voi muokata uuden ulottuvuuden tallentamisen jälkeen.

5. Klikkaa Tallenna.

Esimerkki

Määrität suositellulle add_payment_info-tapahtumalle suositellun payment_type-tapahtumaparametrin. Luot eri maksutyyppien analysointia varten seuraavanlaisen tapahtumaa koskevan oman ulottuvuuden:

• Ulottuvuuden nimi: Maksutyyppi
  • Laajuus: Tapahtuma
  • Kuvaus: Valittu maksutapa
  • Tapahtumaparametri: payment_type

Mitä seuraavaksi

Oman ulottuvuuden analysointi raportissa

Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä oman ulottuvuuden mihin tahansa raporttiin 24–48 tunnin kuluttua oman datan lähettämisestä ja oman ulottuvuuden luomisesta.

Oman ulottuvuuden analysointi kartoituksessa

Näin lisäät oman ulottuvuuden vapaamuotoiseen kartoitukseen:
  1. Klikkaa Google Analyticsista vasemmalta Tutki.
  2. Luo tai avaa vapaamuotoinen kartoitus.
  3. Klikkaa vasemmalla olevan Muuttujat-sarakkeen Ulottuvuudet-kohdan vierestä +.
  4. Klikkaa ylhäältä Oma-välilehteä.
  5. Valitse oma ulottuvuus.
  6. Klikkaa Importoi.
  7. Vedä ulottuvuus Muuttujat-sarakkeesta.
  8. Pudota ulottuvuus Asetukset-sarakkeen Rivit- tai Sarakkeet-kohtaan.

Yleisön luominen ulottuvuuden pohjalta

Näin luot yleisön käyttämällä omaa ulottuvuutta:
  1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Datan näyttäminen ‐kohdasta Yleisöt.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Uusi yleisö.
  3. Klikkaa Luo oma yleisö.
  4. Laajenna avattava Lisää uusi ehto ‐valikko.
  5. Klikkaa Oma ja valitse sitten oma ulottuvuus.
  6. Lisää suodatin ja klikkaa Tallenna.