Reports

[GA4] Rapporten Organisk söktrafik på Google

Rapporten Organisk söktrafik på Google är en fördefinierad detaljrapport som visar de målsidor som har tillhörande Search Console- och Analytics-mätvärden för din länkade Search Console-egendom. Du kan se mer detaljerad information om dimensionerna Land och Enhet. Denna information finns också i Search Console.

Search Console sparar data från de senaste 16 månaderna. Det betyder att också rapporterna i Analytics innehåller data från högst 16 månader.

Search Console-data är tillgänglig i Search Console och Analytics 48 timmar efter att den samlas in av Search Console.

Läs mer om vilken data som visas i rapporterna.

Här hittar du rapporten

Som standard visas rapporten inte i navigeringsfältet till vänster. Search Console-rapporterna (inklusive rapporten Organisk söktrafik på Google) är borttagna som standard. Du hittar dem under Bibliotek i navigeringspanelen till vänster och kan publicera dem därifrån. När du publicerar samlingen visas rapporten i navigeringsfältet till vänster.

Läs om hur du publicerar en samling.

Datatillgänglighet

Search Console-data blir tillgänglig i Analytics beroende på när du skapar webbdataflödet och när du slutför webbplatsverifieringen i Search Console:

• Om du skapar webbdataflödet och sedan verifierar webbplatsen blir data tillgänglig från och med tidpunkten för webbplatsverifieringen.
  • Om du slutför webbplatsverifieringen och sedan skapar webbdataflödet blir data tillgänglig från och med datumet då dataflödet skapades.

Se till att Google Analytics 4-egendomen och Search Console-egendomen samlar in data för samma uppsättning webbsidor.

Search Console-rapporterna visar data från det webbdataflöde du valde när du skapade länken mellan Search Console och Analytics. Om du raderar länken och skapar en ny som använder ett annat webbdataflöde utgår alla datumintervall i rapporterna från det nya webbflödet.

Dimensioner i rapporten

Search Console-mätvärden är endast kompatibla med Search Console-dimensioner och följande Analytics-dimensioner:

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Målsida + sökfrågesträng Sidsökvägen och frågesträngen som är kopplad till den första sidvisningen i en session. Denna dimension fylls automatiskt.
Land Det land som användaraktiviteten härrörde från. Om någon till exempel besöker din webbplats från Sverige fylls dimensionen med ”Sweden”.     Denna dimension fylls automatiskt.
Enhetskategori Den typ av enhet som användaraktiviteten härrörde från. Enhetskategorierna är desktop, mobile och tablet. Denna dimension fylls automatiskt.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Organiska klick på Google Sök Antalet organiska klick på Google Sök som rapporteras från Search Console Detta mätvärde kräver en aktiv Search Console-länk.
Organiska exponeringar på Google Sök Antalet organiska exponeringar på Google Sök som rapporteras från Search Console Detta mätvärde kräver en aktiv Search Console-länk.
Organisk klickfrekvens på Google Sök

Den organiska klickfrekvensen på Google Sök som rapporteras från Search Console. Klickfrekvens avser klick per exponering.

Mätvärdet returneras som en bråkdel. Till exempel innebär 0,0588 att cirka 5,88 % av exponeringarna resulterade i ett klick.

Detta mätvärde kräver en aktiv Search Console-länk.
Organisk genomsnittlig position på Google Sök

Webbadressernas genomsnittliga rankning för sökfrågorna som rapporteras från Search Console.

Om din webbadress exempelvis visas på position 3 för en sökfråga och position 7 för en annan är den genomsnittliga positionen 5 ((3+7)/2).

Detta mätvärde kräver en aktiv Search Console-länk.
Användare

Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app. En aktiv användare är en användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagerade sessioner

Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre eller hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar

Engagerade sessioner är det motsatta till sessioner med lågt engagemang.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagemangsgrad

Procentandelen sessioner som var engagerade sessioner. Läs mer

Engagemangsgrad = engagerade sessioner / totalt antal sessioner

Engagemangsgrad är motsatsen till avvisningsfrekvens.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Genomsnittlig engagemangstid

Den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet.

Genomsnittlig engagemangstid = total varaktighet för användarengagemang / antal aktiva användare

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Annonsintäkter Summan av annonsintäkterna för en användare Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla dimensionen.