Reports

[GA4] Google-rapporten om organisk søketrafikk

Google-rapporten om organisk søketrafikk er en forhåndsdefinert detaljert rapport som inneholder landingssider og relaterte Search Console- og Analytics-beregninger for det tilknyttede Search Console-området ditt. Du kan se avgrense dataene etter Land- og Enhet-dimensjonen. Dataene vises også i Search Console.

I Search Console lagres data fra de siste 16 månedene. Dermed inneholder rapportene i Analytics også maksimalt 16 måneder med data.

Search Console-data blir tilgjengelige i Search Console og Analytics 48 timer etter at de samles inn av Search Console.

Finn ut mer om dataene du får se i disse rapportene.

Her finner du rapporten

Rapporten er som standard ikke tilgjengelig i navigasjonspanelet til venstre. Search Console-samlingen av rapporter (som omfatter Google-rapporten om organisk søketrafikk) er som standard ikke publisert. Du kan finne denne samlingen under Bibliotek i navigasjonspanelet til venstre, og derfra kan du publisere den. Når du publiserer samlingen, vises rapporten i navigasjonspanelet til venstre.

Finn ut hvordan du publiserer samlinger.

Datatilgjengelighet

Akkurat når Search Console-dataene dine blir tilgjengelige i Analytics, avhenger av når du oppretter nettdatastrømmen, og når du bekrefter nettstedet i Search Console:

• Hvis du oppretter nettdatastrømmen og deretter bekrefter nettstedet, blir det vist data fra og med tidspunktet nettstedet bekreftes.
  • Hvis du bekrefter nettstedet før du oppretter nettdatastrømmen, blir dataene tilgjengelige fra og med datoen du oppretter datastrømmen.

Sørg for at Google Analytics 4-området og Search Console-området ditt samler inn data fra de samme nettsidene.

I Search Console-rapportene vises data fra nettdatastrømmen du velger når du etablerer tilknytningen mellom Analytics og Search Console. Hvis du sletter tilknytningen og etablerer en ny tilknytning basert på en annen nettdatastrøm, blir den nye nettstrømmen kilden til data for alle datoperioder i rapportene.

Dimensjoner i rapporten

Search Console-beregninger er bare kompatible med Search Console-dimensjoner og disse Analytics-dimensjonene:

Dimensjon Beskrivelse Slik fylles den ut
Landingsside og søkestreng Sidebanen og søkestrengen som er knyttet til den første sidevisningen i en økt. Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Land Landet brukeraktiviteten stammer fra. Hvis noen for eksempel besøker nettstedet ditt fra Norge, fylles dimensjonen ut med landet «Norge».     Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Enhetskategori Typen enhet brukeraktiviteten stammer fra. De ulike enhetskategoriene er «mobil», «nettbrett» og «datamaskin». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Slik fylles den ut
Klikk i organiske Google-søk Antallet klikk i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Visninger i organiske Google-søk Antallet visninger i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Klikkfrekvens i organiske Google-søk

Klikkfrekvensen i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console. Klikkfrekvensen er antallet klikk per visning.

Denne beregningen returneres som en brøk: 0,0588 betyr for eksempel at omtrent 5,88 % av visningene resulterte i et klikk.

Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Gjennomsnittlig plassering i organiske Google-søk

Den gjennomsnittlige rangeringen for nettadressene dine for søkene som rapporteres fra Search Console.

Hvis for eksempel nettadressen for et nettsted blir vist i posisjon 3 for ett søk og i posisjon 7 for et annet søk, er den gjennomsnittlige plasseringen 5 ((3+7)/2).

Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Brukere

Antallet unike brukere som har besøkt appen din eller nettstedet ditt. En aktiv bruker er enhver bruker som har en økt med engasjement, eller når Analytics samler inn noe av dette:

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Økter med engasjement

Antallet økter som varte i minst 10 sekunder, eller som omfattet minst én konverteringshendelse eller minst to side- eller skjermvisninger

Økter med engasjement er det motsatte av økter med lite engasjement.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Engasjementsrate

Prosentandelen av økter som var økter med engasjement. Finn ut mer.

Engasjementsandel = økter med engasjement / totalt antall økter

Engasjementsandelen er det motsatte av fluktfrekvensen.

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Gjennomsnittlig engasjementstid

Den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller en app var i forgrunnen på brukerens enhet.

Gjennomsnittlig engasjementstid = den totale varigheten av brukerengasjement / antallet aktive brukere

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Antall hendelser Antallet ganger brukere utløste en hendelse. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Konverteringer Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse Denne beregningen fylles ut automatisk.
Annonseinntekter Summen av en annonseinntekter fra en bruker. Denne beregningen fylles ut automatisk når du integrerer AdMob eller Google Ad Manager i oppsettet ditt. Hvis du integrerer oppsettet med MoPub, ironSource eller en annen plattform for inntektsgenerering med annonser for mobilapper, må du sende ad_impression-hendelsen for å fylle ut dimensjonen.