Reports

[GA4] Googlen orgaanisen hakuliikenteen raportti

Googlen orgaanisen hakuliikenteen raportti on valmis erittelyraportti, joka sisältää linkitetyn Search Console ‐mittauskokonaisuutesi laskeutumissivut sekä niihin liittyvät Search Console- ja Analytics-mittarit. Voit porautua dataan Maa- ja Laite-ulottuvuuksien avulla. Data on saatavilla myös Search Consolessa.

Data säilyy Search Consolessa 16 kuukautta. Siksi myös Analytics-raportit sisältävät dataa enintään 16 kuukauden ajalta.

Search Console ‑data on saatavilla sekä Search Consolessa että Analyticsissa 48 tunnin kuluttua siitä, kun Search Console on kerännyt sen.

Lue lisää raporteissa näkyvästä datasta.

Mistä löydät raportin?

Raportti ei ole oletuksena saatavilla vasemman reunan navigointipalkin kautta. Search Consolen raporttikokoelma (johon Googlen orgaanisen hakuliikenteen raportti kuuluu) on oletuksena julkaisematon. Löydät kokoelman vasemmalla olevan navigointipaneelin Kirjasto-kohdasta, mistä voit julkaista sen. Julkaisemisen jälkeen raportti näkyy navigointipaneelissa.

Lue lisää kokoelman julkaisemisesta.

Datan saatavuus

Search Console ‑datan saatavuus Analyticsissa riippuu siitä, milloin luot sivustodatastriimin ja milloin todennat sivustosi Search Consolessa:

• Jos luot ensin sivustodatastriimin ja todennat sivuston sen jälkeen, data on saatavilla sivuston todennusajankohdasta alkaen.
  • Jos todennat ensin sivuston ja luot sitten sivustodatastriimin, data on saatavilla datastriimin luontipäivästä alkaen.

Varmista, että Google Analytics 4- ja Search Console ‑mittauskokonaisuutesi keräävät dataa samoilta verkkosivuilta.

Search Console ‑raporteissa näkyy dataa sivustodatastriimistä, jonka olet valinnut linkittäessäsi Search Consolea ja Analyticsia. Jos poistat linkin ja luot uuden linkin, jossa käytetään toista sivustodatastriimiä, raporteissa näkyy tämän jälkeen uutta datastriimiä koskevaa dataa kaikilta aikaväleiltä.

Raportin ulottuvuudet

Search Console ‑mittarit ovat yhteensopivia vain Search Console ‑ulottuvuuksien ja seuraavien Analytics-ulottuvuuksien kanssa:

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Laskeutumissivu + kyselymerkkijono Istunnon ensimmäiseen katselukertaan liittyvä sivun polku ja kyselymerkkijono Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.
Maa Maa, jossa käyttäjän toiminta alkoi. Jos esimerkiksi verkkosivustosi kävijä on Yhdysvalloissa, ulottuvuuteen lisätään teksti "Yhdysvallat".     Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.
Laiteluokka Laitetyyppi, jolla käyttäjän toiminta alkoi. Laiteluokkia ovat "tietokone", "mobiililaite" ja "tabletti". Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Klikkaukset orgaanisessa Google-haussa Search Consolessa raportoitu klikkausmäärä orgaanisessa Google-haussa Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Impressiot orgaanisessa Google-haussa Search Consolessa raportoitu impressiomäärä orgaanisessa Google-haussa Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Klikkausprosentti orgaanisessa Google-haussa

Search Consolessa raportoitu klikkausprosentti orgaanisessa Google-haussa. Klikkausprosentti on klikkausten määrä impressioita kohden.

Mittari näkyy murtolukuna. Esimerkiksi 0,0588 tarkoittaa, että noin 5,88 % impressioista on johtanut klikkaukseen.

Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Keskimääräinen sijainti orgaanisessa Google-haussa

Verkkosivustosi URL-osoitteiden keskimääräinen sijoitus Search Consolessa raportoiduille hakulausekkeille.

Esimerkki: Jos URL-osoite on saanut toisella hakulausekkeella sijoituksen 3 ja toisella 7, keskimääräinen sijainti on 5 [(3 + 7) / 2].

Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Käyttäjät

Sivustollasi tai sovelluksessasi käyneiden yksittäisten käyttäjien määrä. Aktiivinen käyttäjä lasketaan, kun käyttäjälle kirjataan aktivoiva istunto tai Analytics kerää

Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoivat istunnot

Näin moni istunto on kestänyt vähintään 10 sekuntia tai sisältänyt vähintään yhden konversiotapahtuman tai vähintään kaksi sivun tai näkymän katselukertaa

Aktivoivat istunnot ovat alhaisen aktiivisuuden istuntojen vastakohta.

Mittari täyttyy automaattisesti.
Aktivoitumisprosentti

Aktivoivien istuntojen prosenttiosuus. Lue lisää

Aktivoitumisprosentti = aktivoivat istunnot / istuntojen kokonaismäärä

Aktivoitumisprosentti on välittömän poistumisprosentin käänteisluku.

Mittari täyttyy automaattisesti.
Keskimääräinen aktivoitumisen kesto

Keskimääräinen aika, jonka sivusto oli etualalla käyttäjän selaimessa tai sovelluksessa

Keskimääräinen aktivoitumisen kesto = käyttäjien aktivoitumisen yhteenlaskettu kesto / aktiivisten käyttäjien määrä

Mittari täyttyy automaattisesti.
Tapahtumien määrä Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet tapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti.
Mainostulot Käyttäjän tuottamien mainostulojen summa Mittari täyttyy automaattisesti, kun integroit AdMobin tai Google Ad Managerin. Jos integroit MoPubin, ironSourcen tai muun mobiilisovelluksille tarkoitetun kaupallistamisalustan, ulottuvuuden täyttyminen edellyttää ad_impression-tapahtuman lähettämistä.