Reports

[GA4] Rapporten Organisk søgetrafik på Google

Rapporten Organisk søgetrafik på Google er en foruddefineret, detaljeret rapport, der viser landingssider med tilknyttede Search Console- og Analytics-metrics for din tilknyttede Search Console-ejendom. Du kan se nærmere på dataene efter dimensionerne Land og Enhed. Dataene kan også findes i Search Console.

I Search Console gemmes data for de seneste 16 måneder. Rapporter i Analytics indeholder derfor også maksimalt data for 16 måneder.

Search Console-dataene er tilgængelige i Search Console og Analytics, 48 timer efter at de er blevet indsamlet via Search Console.

Få flere oplysninger om de data, der vises i disse rapporter.

Hvor kan du finde rapporten?

Rapporten er som standard ikke tilgængelig i navigationspanelet til venstre, eftersom rapportsamlingen i Search Console (som omfatter rapporten Organisk søgetrafik på Google) som standard ikke er offentliggjort. Du kan finde samlingen under Samling i navigationspanelet til venstre og offentliggøre den derfra. Når du offentliggør samlingen, vises rapporten i navigationspanelet til venstre.

Få oplysninger om, hvordan du offentliggør en samling.

Datatilgængelighed

Hvornår dine Search Console-data bliver tilgængelige i Analytics, afhænger af hvornår du opretter webdatastrømmen, og hvornår du fuldfører processen til websitebekræftelse i Search Console:

• Hvis du opretter webdatastrømmen og derefter fuldfører processen til websiteverificering, er dataene tilgængelige fra tidspunktet for websiteverificering.
  • Hvis du fuldfører processen til websiteverificering og derefter opretter webdatastrømmen, er dataene tilgængelige fra datoen for oprettelse af datastrømmen.

Sørg for, at din Google Analytics 4-ejendom og din Search Console-ejendom indsamler data for det samme sæt websider.

Search Console-rapporterne viser data fra den webdatastrøm, du vælger, når du opretter tilknytningen mellem Search Console og Analytics. Hvis du sletter tilknytningen og opretter en ny, der bruger en anden webdatastrøm, vil alle datointervaller til rapporter bruge den webstrøm, som du vælger til den nye tilknytning.

Dimensioner i rapporten

Search Console-metrics er kun kompatible med Search Console-dimensioner og følgende Analytics-dimensioner:

Dimension Hvad er det? Sådan udfyldes elementet
Landingsside + forespørgselsstreng Sidestien og forespørgselsstrengen, der er knyttet til den første sidevisning i en session. Denne dimension udfyldes automatisk.
Land Det land, hvor brugeraktiviteten stammer fra. Hvis en person f.eks. besøger dit website fra USA, udfyldes dimensionen med teksten "USA".     Denne dimension udfyldes automatisk.
Enhedskategori Den type enhed, som brugeraktiviteten stammer fra. Enhedskategorierne omfatter "computer", "mobil" og "tablet". Denne dimension udfyldes automatisk.

Metrics i rapporten

Rapporten indeholder følgende metrics. Hvis du har rollen Redaktør eller Administrator, kan du tilføje og fjerne metrics i rapporten.

Dimension Hvad er det? Sådan udfyldes elementet
Antal klik via organisk Google-søgning Antallet af klik via organisk Google-søgning, der er rapporteret af Search Console. Denne metric kræver en aktiv Search Console-tilknytning.
Antal eksponeringer via organisk Google-søgning Antallet af eksponeringer via organisk Google-søgning, der er rapporteret af Search Console. Denne metric kræver en aktiv Search Console-tilknytning.
Klikrate for organisk Google-søgning

Klikraten for organisk Google-søgning, der er rapporteret af Search Console. Klikraten er klik pr. eksponering.

Denne metric angives som en brøk; 0,0588 betyder f.eks., at cirka 5,88 % af eksponeringerne resulterede i et klik.

Denne metric kræver en aktiv Search Console-tilknytning.
Gennemsnitlig position for organisk Google-søgning

Den gennemsnitlige rangering af dine websiteadresser for forespørgsler, der er rapporteret af Search Console.

Hvis dit websites webadresse f.eks. vises på position 3 for en forespørgsel og på position 7 for en anden forespørgsel, vil den gennemsnitlige position være 5 (3+7/2).

Denne metric kræver en aktiv Search Console-tilknytning.
Brugere

Det antal unikke brugere, der har besøgt dit website eller din app. En aktiv bruger defineres som enhver bruger, der har haft en engageret session. Der registreres også en aktiv bruger, når følgende data indsamles i Analytics:

Denne metric udfyldes automatisk.
Engagerede sessioner

Antallet af sessioner, som varede 10 sekunder eller længere eller havde 1 eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger.

Engagerede sessioner er det modsatte af sessioner med lavt engagement.

Denne metric udfyldes automatisk.
Engagementsrate

Den procentdel af sessionerne, der var engagerede sessioner. Få flere oplysninger

Engagementsrate = antal engagerede sessioner divideret med det samlede antal sessioner

Engagementsrate er det modsatte af afvisningsprocent.

Denne metric udfyldes automatisk.
Gennemsnitlig engagementstid

Dette er det gennemsnitlige tidsrum, hvor dit website var i fokus i brugerens browser, eller hvor en app var i forgrunden på brugerens enhed.

Gennemsnitlig engagementstid = samlet brugerengagementsvarighed divideret med antal aktive brugere

Denne metric udfyldes automatisk.
Antal hændelser Det antal gange, brugere aktiverede en hændelse. Denne metric udfyldes automatisk.
Konverteringer Det antal gange, brugere har aktiveret en konverteringshændelse. Denne metric udfyldes automatisk.
Annonceindtægter Summen af annonceindtægter for en bruger. Denne metric udfyldes automatisk, når du integrerer med AdMob eller Google Ad Manager. Hvis du integrerer med MoPub, ironSource eller en anden indtægtsgenererende annonceplatform til mobilapps, skal du sende hændelsen ad_impression for at udfylde dimensionen.