[GA4] Over de telmethoden voor conversies

Ontdek meer over hoe u een conversie één keer per gebeurtenis of één keer per sessie telt.

In dit artikel worden de verschillende opties uitgelegd die u kunt instellen om Google Analytics 4-property's te laten weten hoe uw conversies moeten worden geteld. Zie Over Google Analytics-conversies voor meer algemene informatie over conversies.

Telmethoden

Er zijn 2 verschillende telmethoden die u kunt selecteren voor een conversiegebeurtenis:

• Eenmaal per gebeurtenis (aanbevolen)

Deze instelling betekent dat Google Analytics 4-property's een gebeurtenis elke keer tellen als conversie.

Voorbeeld
    Een gebruiker rondt 5 conversies af in 1 sessie. Deze instelling telt 5 conversies.

Deze optie wordt aanbevolen omdat deze het gedrag van gebruikers op uw site of in uw app weerspiegelt. Zo kunt u onderscheid maken tussen sessies waarin meerdere conversies hebben plaatsgevonden en sessies waarin maar één conversie heeft plaatsgevonden.

• Eén per sessie (verouderd)

Deze instelling betekent dat Google Analytics 4-property's een gebeurtenis maar één keer tellen als conversie binnen een bepaalde sessie.

Voorbeeld
    Een gebruiker rondt 5 conversies af in 1 sessie. Deze instelling telt 1 conversie.

Eén per sessie is de manier waarop Universal Analytics-property's doelen tellen. Selecteer deze optie als het belangrijk is dat uw GA4-conversieaantal nauw overeenkomt met uw UA-conversieaantal. Selecteer anders Eenmaal per gebeurtenis.

Opmerking: Standaard telmethode
Als u geen keuze maakt, gebruikt Google Analytics automatisch de standaard telmethode. De standaard hangt af van hoe conversiegebeurtenissen zijn gemaakt.

Bekijken welke telmethode elke conversiegebeurtenis gebruikt

U kunt snel nagaan welke telmethode elk van uw conversiegebeurtenissen gebruikt door naar de tabel Conversiegebeurtenissen in Beheerder > Conversies te gaan.

Voor elke conversie met het icoon wordt de telmethode Eén per sessie gebruikt. Als er in de kolom Conversienaam geen icoon staat, wordt voor die conversiegebeurtenis de telmethode Eenmaal per gebeurtenis gebruikt.

Instructies

U heeft de rol Bewerker voor de property nodig om de telmethode voor een conversiegebeurtenis te wijzigen.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Conversies.
  2. Klik in de tabel Conversiegebeurtenissen op het icoon met 3 stippen Meer helemaal rechts.
  3. Klik op Telmethode wijzigen.
  4. Selecteer de gewenste telmethode.
    Opmerking: Als u een optie niet kunt selecteren, heeft u niet de juiste rechten.
  5. Klik op Opslaan.

U kunt deze instelling altijd wijzigen voor uw conversieacties.

Opmerking: Wijzigingen in de telmethode zijn alleen van toepassing op toekomstige conversies voor een bepaalde conversie en zijn niet van toepassing op eerdere gegevens van een conversie.