[GA4] Konversioiden laskentatapa

Lue lisää konversion laskemisesta kerran tapahtumaa kohti vs. kerran istunnossa.

Tässä artikkelissa kerrotaan eri vaihtoehdoista, joiden avulla voit valita, miten konversiot lasketaan Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksissa. Google Analytics ‑konversiot ‑artikkelista voit lukea yleistä tietoa konversioista.

Laskentatavat

Voit valita konversiotapahtumalle kaksi eri laskentatapaa.

• Kerran tapahtumaa kohti (suositus)

Tämä asetus tarkoittaa, että Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa tapahtuma lasketaan konversioksi aina.

Esimerkki
    Käyttäjä konvertoituu viisi kertaa yhden istunnon aikana. Tällä asetuksella lasketaan viisi konversiota.

Tätä vaihtoehtoa suositellaan, koska se kuvastaa ihmisten käyttäytymistä sivustolla tai sovelluksessa, ja sen avulla voit erotella useita konversioita tuottaneet istunnot niistä, joissa on tapahtunut vain yksi konversio.

• Kerran istunnossa (vanha)

Jos valitset tämän asetuksen, tapahtuma lasketaan Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksissa konversioksi vain kerran tietyn istunnon aikana.

Esimerkki
    Käyttäjä konvertoituu viisi kertaa yhden istunnon aikana. Tällä asetuksella lasketaan yksi konversio.

Tavoitteet lasketaan Universal Analytics -mittauskokonaisuuksissa kerran istunnossa. Valitse tämä vaihtoehto, jos sinulle on tärkeää, että GA4-konversiomäärä vastaa mahdollisimman tarkasti UA-konversiomäärää. Muussa tapauksessa valitse Kerran tapahtumaa kohti.

Huom. Oletuslaskentatapa
Jos et valitse asetusta itse, Google Analytics käyttää automaattisesti oletuslaskentatapaa. Oletustapa riippuu siitä, miten konversiotapahtumat on luotu.

Näin tarkistat, mitä laskentatapaa kussakin konversiotapahtumassa käytetään

Jos haluat nopeasti tarkistaa laskentatavan, jota kussakin konversiotapahtumassa käytetään, siirry Konversiotapahtumat-taulukkoon valitsemalla Järjestelmänvalvoja > Konversiot.

Jos konversion vieressä näkyy -kuvake, siinä käytetään Kerran istunnossa ‑laskentatapaa. Jos Konversion nimi ‑sarakkeessa ei näy kuvaketta, konversiotapahtumassa käytetään Kerran tapahtumaa kohti ‑laskentatapaa.

Ohjeet

Jos haluat muuttaa konversiotapahtuman laskentatapaa, sinulla on oltava mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Konversiot.
  2. Klikkaa Konversiotapahtumat-taulukosta rivin oikeassa reunassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta Lisää.
  3. Valitse Muuta laskentatapaa.
  4. Valitse haluamasi laskentatapa.
    Huom. Jos et voi valita vaihtoehtoa, sinulla ei ole tarvittavia lupia.
  5. Klikkaa Tallenna.

Voit muuttaa minkä tahansa konversiotapahtuman asetusta milloin tahansa.

Huom. Laskentatavan muutokset vaikuttavat vain tietyn konversion tuleviin konversioihin, eivät konversion aiempaan dataan.