[GA4] Sobre el mètode de recompte de conversions

Informació sobre com es pot comptar una conversió una vegada per esdeveniment en comparació amb una vegada per sessió

Aquest article explica les diferents opcions que podeu definir per indicar a les propietats de Google Analytics 4 com s'han de comptar les conversions. Per obtenir informació més general sobre les conversions, consulteu l'article Sobre les conversions de Google Analytics.

Mètodes de recompte

Hi ha dos mètodes de recompte diferents que podeu seleccionar per a un esdeveniment de conversió:

• Una vegada per esdeveniment (opció recomanada)

Aquesta opció de configuració vol dir que les propietats de Google Analytics 4 compten un esdeveniment com a conversió cada vegada que es produeix.

Exemple
    Un usuari completa 5 conversions en una sessió. Aquesta opció de configuració compta 5 conversions.

Us recomanem aquesta opció perquè reflecteix el comportament dels usuaris al vostre lloc web o aplicació, i us permet distingir entre les sessions en què s'han produït diverses conversions i les sessions en què només s'ha produït una conversió.

• Una vegada per sessió (opció heretada)

Aquesta opció de configuració vol dir que les propietats de Google Analytics 4 compten un esdeveniment com a conversió només una vegada en una sessió concreta.

Exemple
    Un usuari completa 5 conversions en una sessió. Aquesta opció de configuració compta una conversió.

Una vegada per sessió és la manera com les propietats de Universal Analytics compten els objectius. Seleccioneu aquesta opció si és important que el recompte de conversions de GA4 coincideixi estretament amb el de UA. En cas contrari, seleccioneu Una vegada per esdeveniment.

Nota: mètode de recompte predeterminat
Si no trieu cap opció, Google Analytics utilitzarà automàticament el mètode de recompte predeterminat, el qual dependrà de com s'hagin creat els esdeveniments de conversió.

Com es pot veure quin mètode de recompte utilitza cada esdeveniment de conversió

Per saber ràpidament quin mètode de recompte utilitza cada esdeveniment de conversió, aneu a la taula Esdeveniments de conversió que hi ha a Administració > Conversions.

Qualsevol conversió que tingui la icona al costat fa servir el mètode de recompte Una vegada per sessió. Si no hi ha cap icona a la columna Nom de la conversió, vol dir que l'esdeveniment de conversió utilitza el mètode Una vegada per esdeveniment.

Instruccions

Cal tenir el rol d'editor a la propietat per canviar el mètode de recompte d'un esdeveniment de conversió.

1. A Administració, a Visualització de dades, feu clic a Conversions.
  2. A la taula Esdeveniments de conversió, feu clic a la icona de tres punts Més que hi ha a l'extrem dret d'una fila.
  3. Feu clic a Canvia el mètode de recompte.
  4. Seleccioneu el mètode de recompte que preferiu.
    Nota: si no podeu seleccionar una opció, vol dir que no teniu els permisos necessaris.
  5. Feu clic a Desa.

Podeu canviar aquesta opció de configuració en qualsevol moment per a qualsevol de les accions de conversió.

Nota: els canvis que es facin al mètode de recompte només s'aplicaran a les conversions futures corresponents a una conversió concreta i no a les dades anteriors de la conversió.