Reports

[GA4] Rapporten Utgivarannonser

Rapporten Utgivarannonser är en fördefinierad detaljrapport som visar alla annonser som du inkluderar i din webbplats eller app och det engagemang och de intäkter som är kopplade till varje annons.

Obs! Den här artikeln beskriver standardrapporten. Du kan anpassa rapporten genom att tillämpa filter eller jämförelser eller genom att ändra dimensioner, mätvärden eller diagram. Läs mer

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Annonsering i menyn till vänster.
  3. Gå till Utgivarannonser > Intäktsgenerering till vänster.
Ser du inte rapporten? För att fåRapporten Utgivarannonser måste du länka din egendom till minst ett AdMob-, Google Ad Manager- eller Google AdSense-konto. Avsnittet Annonsering där rapporten finns är bara tillgängligt i datorversionen av Google Analytics.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Annonsformat Formatet på en annons. Exempel på vanliga format är Banner, Interstitial och Rewarded. Dimensionen fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan plattform för intäktsgenerering från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Annonskälla

Källnätverket som visade annonsen. Vanliga källor är AdMob-nätverket, Meta Audience Network och Medlade egna annonser.

När du integrerar med Google Ad Manager motsvarar dimensionen namnet på Google Ad Manager-nätverket (till exempel Bloomberg L.P. (Google Ad Manager Network 5262).

Dimensionen fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan plattform för intäktsgenerering från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Annonsenhet Namnet på en annonsenhet. När du integrerar med Google Ad Manager motsvarar denna dimension Annonsenhet (alla nivåer). Dimensionen fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Sidsökväg och skärmklass

Sidsökvägen från en webbadress och skärmklassen från ett mobilprogram.

Sidsökvägen är värdet efter domänen. Om någon till exempel besöker www.googlemerchandisestore.com/Bags är ”googlemerchandisestore.com” domänen och ”Bags” är sidsökvägen.

Denna dimension fylls automatiskt.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Annonsenhetsexponering Tiden under vilken en viss annonsenhet visades för en användare (i millisekunder). Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Annonsklick för utgivare Antalet gånger som användare klickar på en annons. Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Annonsexponeringar för utgivare Antalet gånger en annons visas för användare. Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.
Totala annonsintäkter Summan av annonsintäkterna för en användare Mätvärdet fylls automatiskt när du integrerar med AdMob eller Google Ad Manager. Om du integrerar med MoPub, ironSource eller en annan intäktsgenererande annonsplattform från appannonser måste du skicka händelsen ad_impression för att fylla i dimensionen.