Administrering av brukersamtykke

Denne artikkelen er myntet på brukere som ønsker å finne ut mer om administrering av samtykke og implementering av samtykkeløsninger.

Apper og nettsteder som bruker Googles målingstjenester, samler inn og lagrer informasjon om appbrukere og besøkende på nettstedet. Administrering av samtykke innebærer å

1. registrere besøkendes valg om å gi eller ikke gi samtykke til lagring av informasjon om atferden deres
  2. formidle den aktuelle samtykkestatusen til målingssystemet
  3. sørge for at Google-tagger og tredjepartstagger som lagrer eller leser informasjonskapsler, overholder brukernes valg

For krav 1 og 2 kan Google-kunder bruke en tredjeparts plattform for samtykkestyring (CMP) eller implementere en tilpasset samtykkeløsning. Samtykkemodus oppfyller det tredje kravet.

Med Google-samtykkemodus kan kunder som bruker måling, angi en standard samtykkestatus for hver type lagring de bruker. Når en bruker i appen eller på nettstedet registrerer samtykke, beholder samtykkemodus valgene for alle interaksjoner med appen eller nettstedet.

IAB Europe-rammeverket for åpenhet og samtykke (TCF) er en alternativ måte å få og spore samtykkestatus på. Hvis kundens egendefinerte implementering eller CMP-en bruker TCF til å innhente samtykke, overføres samtykkestatusen til Google som en spesiell TCF-streng. Google-taggen eller Tag Manager kan lese denne strengen og angi målingsfunksjonalitet for tagger med samtykkekontroller. Se mer om dette i artikkelen om versjon 2.0 av IABs rammeverk for åpenhet og samtykke og Google Analytics. For de som bruker versjon 2.0 av TCF, men ikke er registrert i IAB Europes liste over globale leverandører (GVL), tilbyr Google modus for ekstra samtykke, som beskrevet i Googles tekniske spesifikasjon for modus for ekstra samtykke.

På nettsteder fører samtykkemodus til at tagger med samtykkekontroller justerer lagringsatferden. Hvis en bruker avviser samtykke, lagrer tagger ikke lenger informasjonskapsler, men de sender i stedet ping (signaler) til Google-tjeneren som beskrevet i artikkelen om funksjonalitet i samtykkemodus. Dette betyr at ikke all informasjon om besøkende som avviser samtykke, går tapt, og at Google Analytics 4-områder kan modellere konverteringer som beskrevet i [GA4] Om modellerte konverteringer.

Aktivering av samtykkemodus

Nettstedsutviklere kan slå på samtykkemodus via gtag-samtykkekommandoer, en tag opprettet ut fra en Tag Manager-mal for samtykkemodus eller rammeverket for åpenhet og samtykke (TCF).

Apputviklere kan bruke samtykkekonfigurasjon og API-er, som beskrevet i dokumentasjonen om Tag Manager og Firebase.

Vi anbefaler at kunder som bruker Google Tag Manager, aktiverer samtykkemodus via en Tag Manager-mal for samtykkemodus som opprettes av CMP-en de bruker (eller av enheten som implementerer løsningen for styring av samtykkemodus). Du kan se mer informasjon om dette her:

Integrasjoner med plattformer for samtykkestyring

Plattformer for samtykkestyring (CMP-er) kan integreres med samtykkemodus og samtykkeinnstillinger i Google Tag Manager. For CMP-ene i listen nedenfor finnes det maler i malgalleriet for Tag Manager-brukerfellesskapet, og disse malene er integrert med API-ene for samtykke. I tabellen nedenfor finner du mer informasjon om hvordan CMP-er er integrert med samtykkemodus:

Samtykkeverktøy Støttede samtykketyper Mal for
Tag Manager-brukerfellesskapet
er tilgjengelig
Integrert med kall om oppdatert samtykke Integrert med standardkall om samtykke
Commanders Act ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Integrert GTM-mal + TrustCommander-mal)
ConsentManager ad_storage
analytics_storage
✓  ✓
(integrert GTM-mal + kodeeksempel for gtag.js)
Cookie Information
A/S

ad_storage
analytics_storage functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal + kodeeksempel for gtag.js)
Cookiebot (Cybot) ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(integrert GTM-mal + kodeeksempel for gtag.js)
Crownpeak ad_storage
analytics_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
Didomi

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(Fullstendig GTM + integrering uten GTM)
iubenda ad_storage
analytics_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
LiveRamp ad_storage
analytics_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
OneTrust

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
Osano ad_storage
analytics_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
Sourcepoint ad_storage
analytics_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
Usercentrics

ad_storage
analytics_storage
functionality_storage
personalization_storage
security_storage

(kun oppgitt som et eksempel på kode på siden)
CMP-leverandører bør integrere samtykkemodus i løsningene kundene deres bruker, basert på den aktuelle tagplattformen (Google Tag Manager eller gtag.js). Finn ut mer om dette ved å lese om samtykkemodus for CMP-leverandører.

Andre personverninnstillinger for kunder

Uavhengig av hvordan kundene administrerer brukersamtykke, kan de også kontrollere følgende: