[GA4] Integrering med Campaign Manager 360 via Floodlight

Länka Google Analytics 4-egendomar till Floodlight-konfigurationer i Campaign Manager 360
Du får följande fördelar av att länka din Google Analytics 4-egendom till din Floodlight-konfiguration i Campaign Manager 360:
  • Analytics-konverteringar exporteras till länkade Floodlight-konfigurationer i Campaign Manager 360. De exporterade konverteringarna är tillgängliga för Display & Video 360- och Search Ads 360-annonsörer som är kopplade till Floodlight-konfigurationen för budgivning och rapportering.
  • En Campaign Manager 360-annonsör som är kopplad till Floodlight-konfigurationen visas som trafikkälla i Analytics-rapporter över flera kanaler. GA4-rapporter har endast stöd för klickbaserad mätning för Campaign Manager 360-trafik.
  • Kampanj- och kostnadsdata från Campaign Manager 360 importeras till Analytics.
  • Du kan se kostnadsdata för dina kampanjer i resultatrapporten för Campaign Manager 360 i avsnittet Annonsering.
  • Ta reda på hur besökare som förvärvats via kampanjer interagerar med din webbplats eller app i Campaign Manager 360-rapporten i avsnittet Rapporter.
  • Kom åt Campaign Manager-specifika dimensioner i Utforska, Målgruppsverktyget, Segmentverktyget och Anpassade rapporter.

Konverteringsexport

Analytics-konverteringar som exporteras till Floodlight-konfigurationer i Campaign Manager 360 visas som Floodlight-aktiviteter. De delas med länkade Display & Video 360- och Search Ads 360-annonsörer.

Obs! Om Campaign Manager 360 inte används går det också att länka Floodlight-konfigurationer i Display & Video 360 till Google Analytics 4.

Du kan tillämpa attributionsmodellen senaste klick i alla kanaler från Google Analytics 4 samt andra Floodlight-attributionsmodeller för exporterade konverteringar för budoptimering och rapportering.

Obs! Search Ads 360-annonsörer kan endast tillämpa Search Ads 360- eller Floodlight-attributionsmodeller för GA4-konverteringar. Optimering och rapportering baserad på GA4-attribution är tillgänglig via integreringen mellan Search Ads 360-integreringen och Google Analytics 4.

Campaign Manager 360-data i Analytics-rapporter över flera kanaler

Eftersom Campaign Manager 360-data är tillgänglig i Analytics, bland annat i rapporterna Trafik och Användarförvärv, kan du se användar-, sessions- och konverteringsmätvärden som berör dimensioner för trafikkällor, till exempel källa, medium, kampanj och standard kanalgrupp.

Skapa länken

Om du har rollen Redigerare i Analytics-egendomen och rollen Administratör i Campaign Manager 360-annonsören kan du slutföra Floodlight-länkningen.

Om du bara har rollen Redigerare i Analytics-egendomen kan du starta länkningsprocessen och sedan skicka en begäran till en användare som har rollen Administratör för Floodlight-konfigurations-id:t. hos annonsören som du vill länka.

Obs! Du kan även slutföra eller starta länkningen från Campaign Manager 360 eller Display & Video 360. För att göra detta behöver du ett aktivt GA4-egendoms-id, ett Floodlight-konfigurations-id, en CM360-annonsör (krävs endast för direkt länkning från Campaign Manager 360) och en Display & Video 360-annonsör (krävs bara för direkt länkning från Display & Video 360).

Du kan länka en Google Analytics 4-egendom till upp till 200 annonsörer (högst 20 i taget).

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på Floodlight-länkar.
  2. Klicka på Länka i länktabellen.
  3. Om du har rollen Administratör för en eller flera Floodlight-konfigurationer klickar du på Välj konfiguration på raden för Länka till en Floodlight-konfiguration som jag hanterar. Välj de annonsörer du vill länka din egendom till.

Om du inte har rollen Administratör för annonsören du vill ha går du till raden Begär åtkomst till andra Floodlight-konfigurationer och klickar påSkicka förfrågan för att ange de annonsörer du vill ha. Ange Floodlight-konfigurations-id i Campaign Manager 360 och e-postadress till en administratör för varje konfiguration. Hitta ditt Floodlight-konfigurations-id

I de flesta fall är ditt Floodlight-konfigurations-id samma som ditt annonsörs-id i Campaign Manager 360, som visas högst upp i ditt Campaign Manager 360-konto.

Location of Advertiser ID

Om du använder en delad konfiguration motsvarar Floodlight-konfigurations-id:t den överordnade annonsörens annonsörs-id, som du hittar på fliken Floodlight-konfiguration i ditt Campaign Manager 360-konto. Om du delar konfigurationen med en överordnad annonsör visas ett meddelande om detta i Campaign Manager 360.

4. Klicka på Bekräfta.
  5. Klicka på Nästa.
  6. Ange följande inställningar:
    • Aktivera anpassade annonser: På som standard. Den här inställningen gör att Analytics-data kan användas för att anpassa annonser.
    • Aktivera kampanjattribution: På som standard. Aktivera den här inställningen för att importera kampanjdata från Campaign Manager 360.
    • Aktivera rapportering av kostnadsdata: På som standard. Aktivera den här inställningen för att importera kostnadsdata från Campaign Manager 360.
    • Aktivera automatisk taggning: På som standard. Du kan inte redigera den här inställningen.

Med automatisk taggning läggs parametern dclid till i målsidesadresserna när användare klickar på dina annonser för att öppna sidor på din webbplats. Med parametern dclid kan Analytics härleda information om trafikkällan, inklusive källa, medium, kampanj, källplattform med mera.
  7. Klicka på Nästa och granska och bekräfta konfigurationsinställningarna.
  8. Kontrollera att du har aktiverat Förbättrad attribution för din Campaign Manager 360-annonsör i Campaign Manager 360. Läs mer. Om annonsören använder attributionsinställningarna i Display & Video 360 måste du aktivera alternativet Förbättrad attribution i Display & Video 360. Läs mer.

Hantera länkar

I länkningsavsnittet i Google Analytics 4 kan du även

• Visa information om slutförda länkningar.
  • Redigera slutförda länkningar (rollen Redigerare krävs).
    Obs! Du måste vara administratör för Campaign Manager 360 för att kunna redigera Aktivera rapportering av kampanj-/kostnadsdata, och du kan bara göra det i Campaign Manager 360.
  • Ta bort slutförda länkningar (du kan även göra detta i Campaign Manager 360).
  • Godkänn eller avvisa inkommande väntande länkförfrågningar (rollen Redigerare krävs).
  • Visa eller återkalla utgående väntande länkförfrågningar.
  • Visa länkningar som avbrutits.
Obs! Länkförfrågningar löper ut efter 30 dagar och länkningar som avbrutits visas på fliken Avbrutna under 30 dagar.