[GA4] Campaign Manager 360-integrering via Floodlight

Knytt Google Analytics 4-områder sammen med Floodlight-konfigurasjoner for Campaign Manager 360
Hvis du knytter Google Analytics 4-området ditt sammen med Floodlight-konfigurasjonen din for Campaign Manager 360, får du disse fordelene:
  • Analytics-konverteringer eksporteres til tilknyttede Floodlight-konfigurasjoner for Campaign Manager 360. De eksporterte konverteringene er tilgjengelige for Display & Video 360- og/eller Search Ads 360-annonsørkontoer som er tilknyttet Floodlight-konfigurasjonen, i forbindelse med budgivning og rapportering.
  • Campaign Manager 360-annonsørkontoen som er tilknyttet Floodlight-konfigurasjonen, vises som en trafikkilde i Analytics-rapportene dine for flere kanaler. GA4-rapporter har bare støtte for måling av sporede klikk for Campaign Manager 360-trafikk.
  • Kampanje- og kostnadsdata fra Campaign Manager 360 importeres til Analytics.
  • Se kostnadsdata fra kampanjen din i Campaign Manager 360-resultatrapporten i Annonsering-delen.
  • Les gjennom Campaign Manager 360-rapporten i Rapporter-delen for å finne ut hvordan besøkende du har skaffet deg via kampanjer, samhandler med appen din eller nettstedet ditt.
  • Bruk Campaign Manager-spesifikke dimensjoner i egendefinerte rapporter samt rapportene om utforskninger, målgruppebyggeren og segmenteringsverktøyet.

Eksportering av konverteringer

Analytics-konverteringer som eksporteres til Floodlight-konfigurasjoner for Campaign Manager 360, vises som Floodlight-aktiviteter og deles med tilknyttede Display & Video 360- og Search Ads 360-annonsørkontoer.

Merk : Det er også mulig å knytte Floodlight-konfigurasjoner for Display & Video 360 sammen med Google Analytics 4 hvis Campaign Manager 360 ikke brukes.

Du kan bruke attribusjonsmodellen for siste klikk i flere kanaler i Google Analytics 4, eller eventuelle Floodlight-attribusjonsmodeller, på eksporterte konverteringer i forbindelse med budoptimalisering og rapportering.

Merk: For GA4-konverteringer kan Search Ads 360-annonsørkontoer bare bruke Search Ads 360- eller Floodlight-attribusjonsmodellene. Optimalisering og rapportering basert på GA4-attribusjon er tilgjengelig via integreringen mellom Search Ads 360 og Google Analytics 4.

Campaign Manager 360-data i Analytics-rapporter for flere kanaler

Med Campaign Manager 360-dataene som er tilgjengelige i Analytics, for eksempel i rapportene om trafikk og brukeranskaffelse, kan du se beregninger for økter, brukere og konverteringer i sammenheng med trafikkildedimensjoner som kilde, medium, kampanje og standard kanalgruppe.

Etabler tilknytningen

Hvis du har redigeringstilgang til Analytics-området og administratortilgang til Campaign Manager 360-annonsørkontoen, kan du fullføre tilknytningsprosessen for Floodlight.

Hvis du bare har redigeringstilgang til Analytics-området, kan du starte tilknytningsprosessen og sende en forespørsel til en bruker som har administratortilgang for konfigurasjons-ID-en for Floodlight til annonsørkontoen du vil tilknytte.

Merk: Du kan også fullføre eller starte tilknytningen fra Campaign Manager 360 eller Display & Video 360. For å gjøre dette må du ha en aktiv GA4-område-ID, en Floodlight-konfigurasjons-ID, en CM360-annonsørkonto (kreves bare for direkte tilknytning fra Campaign Manager 360) og en Display & Video 360-annonsørkonto (kreves bare for direkte tilknytning fra Display & Video 360).

Du kan knytte et Google Analytics 4-område sammen med opptil 200 annonsørkontoer (maks. 20 om gangen).

1. Klikk på Floodlight-tilknytninger under ProdukttilknytningerAdministrator-siden.
  2. Klikk på Tilknytt i tabellen med tilknytninger.
  3. Hvis du har administratortilgang til én eller flere Floodlight-konfigurasjoner, kan du klikke på Velg konfigurasjon i raden for Opprett tilknytning til en Floodlight-konfigurasjon jeg administrerer for å velge annonsørkontoene du vil knytte området ditt sammen med.

Hvis du ikke har administratortilgang til annonsørkontoen du ønsker, kan du klikke på Send forespørsel i raden for Be om tilgang til andre Floodlight-konfigurasjoner for å identifisere de aktuelle annonsørkontoene. Skriv inn ID-en for Floodlight-konfigurasjonen for Campaign Manager 360 og e-postadressen til en administrator for hver av konfigurasjonene du ønsker. Finn ID-en for Floodlight-konfigurasjonen din

I de fleste tilfeller er ID-en for Floodlight-konfigurasjonen din den samme som annonsør-ID-en for Campaign Manager 360, som er synlig øverst i Campaign Manager 360-kontoen din.

Location of Advertiser ID

Hvis du bruker en delt konfigurasjon, er imidlertid konfigurasjons-ID-en din for Floodlight den samme som den overordnede annonsørens annonsør-ID. Den finner du på Konfigurasjon for Floodlight-fanen i Campaign Manager 360-kontoen din. Hvis du deler konfigurasjonen med en overordnet annonsør, vises denne meldingen i Campaign Manager 360: «Denne konfigurasjonen deles med den overordnede annonsøren ...».

4. Klikk på Bekreft.
  5. Klikk på Neste.
  6. Konfigurer disse innstillingene:
    • Slå på personlig tilpasset annonsering: Alternativet er som standard slått på. Med denne innstillingen kan Analytics-data brukes til å tilpasse annonser personlig.
    • Aktiver kampanjeattribusjon: Alternativet er som standard på. Med denne innstillingen kan du importere Campaign Manager 360-kampanjedata.
    • Aktiver rapportering om kostnadsdata: Alternativet er som standard på. Med denne innstillingen kan du importere Campaign Manager 360-kostnadsdata.
    • Slå på automatisk tagging: Alternativet er som standard på. Du kan ikke endre denne innstillingen.

Den automatiske taggingen legger til dclid-parameteren i nettadressene for landingssidene dine når brukere klikker på annonsene dine for å åpne sider på nettstedet ditt. Med dclid-parameteren kan Analytics utlede informasjon om trafikkilder, blant annet kilde, medium, kampanje, kildeplattform med mer.
  7. Klikk på Neste, og gjennomgå og velg de ønskede konfigurasjonsinnstillingene.
  8. Sjekk i Campaign Manager 360 at Forbedret attribusjon-alternativet er slått på for Campaign Manager 360-annonsørkontoen din. Finn ut mer. Hvis det brukes attribusjonsinnstillinger for en Display & Video 360-annonsørkonto i annonsørkontoen din, må du slå på Forbedret attribusjon-alternativet i Display & Video 360. Finn ut mer.

Administrer tilknytninger

I delen om tilknytning i Google Analytics 4 kan du også gjøre dette:

• Se informasjon om fullførte tilknytninger.
  • endre fullførte tilknytninger (du må ha redigeringstilgang)
    Merk: For å kunne endre Slå på rapportering om kampanje- eller kostnadsdata må du være administrator for Campaign Manager 360, og du kan bare utføre denne handlingen i Campaign Manager 360.
  • slette fullførte tilknytninger (dette kan også gjøres i Campaign Manager 360)
  • godta eller avvise innkommende ventende forespørsler om tilknytning (du må ha redigeringstilgang)
  • se eller angre utgående forespørsler om tilknytning
  • se avbrutte tilknytninger
Merk: Forespørsler om tilknytning utløper etter 30 dager, og avbrutte tilknytninger vises på Avbrutt-fanen i 30 dager.