[GA4] Campaign Manager 360:n integrointi Floodlightin kautta

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien linkittäminen Campaign Manager 360:n Floodlight‐määrityksiin
Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden linkittämisestä Campaign Manager 360:n Floodlight-määritykseen on seuraavanlaista hyötyä:
  • Analytics-konversiot viedään linkitettyihin Campaign Manager 360:n Floodlight-määrityksiin. Viedyt konversiot ovat Floodlight‐määritykseen liittyvien Display & Video 360- ja/tai Search Ads 360 ‐mainostajatilien käytettävissä hintatarjouksia ja raportointia varten.
  • Floodlight-määritykseen liittyvä Campaign Manager 360 ‐mainostajatili näkyy liikenteen lähteenä monikanavaisissa Analytics-raporteissa. GA4-raportit tukevat Campaign Manager 360 ‐liikenteen osalta vain klikkausprosenttien mittausta.
  • Campaign Manager 360:n kampanja- ja kustannusdata kopioidaan Analyticsiin.
  • Näet kampanjan kustannusdatan Mainonta-kohdan Campaign Manager 360 ‐tulosraportista.
  • Katso, miten kampanjoiden kautta saadut kävijät aktivoituvat verkkosivustollasi tai sovelluksessasi, Raportit-kohdan Campaign Manager 360 ‐raportista.
  • Voit käyttää vain Campaign Manager 360:tä koskevia ulottuvuuksia Tutki-kohdassa, yleisötyökalussa, segmenttityökalussa ja omissa raporteissa.

Konversioiden siirtäminen

Campaign Manager 360:n Floodlight-määrityksiin tuodut Analytics-konversiot näkyvät Floodlight-tapahtumina, ja ne jaetaan linkitetyille Display & Video 360- ja Search Ads 360 ‐mainostajatileille.

Huom. Myös Display & Video 360:n Floodlight-määrityksiä voi linkittää Google Analytics 4:ään, jos Campaign Manager 360 ei ole käytössä.

Voit soveltaa tuotuihin konversioihin Google Analytics 4:n minkä tahansa kanavan kautta tullut viimeinen klikkausattribuutiomallia tai mitä tahansa Floodlight-attribuutiomallia hintatarjousoptimointia ja raportointia varten.

Huom. Search Ads 360 ‐mainostajat voivat soveltaa Search Ads 360:n tai Floodlightin attribuutiomalleja GA4-konversioihin. GA4:n attribuutioon perustuva optimointi ja raportointi on käytettävissä Google Analytics 4:n Search Ads 360 ‐integroinnin kautta.

Campaign Manager 360 ‐data monikanavaisissa Analytics-raporteissa

Näet Analyticsiin tuodusta Campaign Manager 360 ‐datasta (esim. Liikenne- ja Käyttäjä-hankintaraporteissa) käyttäjä-, istunto- ja konversiomittarit ja niihin liittyvät liikenteen lähteiden ulottuvuudet, joita ovat esimerkiksi liikenteen lähde, tulotapa, kampanja ja oletuskanavaryhmä.

Linkin luominen

Jos sinulla on muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa ja järjestelmänvalvojan rooli Campaign Manager 360 ‐mainostajatilillä, voit tehdä Floodlight-linkityksen kokonaan itse.

Jos sinulla on vain muokkaajan rooli Analytics-mittauskokonaisuudessa, voit ainoastaan ehdottaa linkittämistä lähettämällä pyynnön linkitettävän mainostajatilin Floodlight-määritystunnuksen järjestelmänvalvojalle.

Huom. Linkityspyynnön tai itse linkittämisen voi tehdä myös Campaign Manager 360:n tai Display & Video 360:n kautta. Tarvitset tätä varten aktiivisen GA4-mittauskokonaisuuden tunnuksen, Floodlight-määritystunnuksen, CM360-mainostajatilin (vain Campaign Manager 360:n suoraa linkitystä varten) ja Display & Video 360 ‐mainostajatilin (vain Display & Video 360:n suoraa linkitystä varten).

Voit linkittää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden jopa 200 mainostajatiliin (kerralla enintään 20:een).

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Floodlight-linkit.
  2. Klikkaa linkkitaulukosta Linkitä.
  3. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan rooli yhdessä tai useammassa Floodlight-määrityksessä, klikkaa Linkitä hallinnoimaani Floodlight-määritykseen ‐riviltä Valitse määritys. Sitten voit valita mainostajatilit, joihin haluat linkittää mittauskokonaisuuden.

Jos sinulla ei ole järjestelmänvalvojan roolia haluamallasi mainostajatilillä, klikkaa Pyydä pääsyä muihin Floodlight-määrityksiin ‐riviltä Lähetä pyyntö, niin voit valita haluamasi mainostajat. Lisää Campaign Manager 360:n Floodlight-määritystunnus ja järjestelmänvalvojan sähköpostiosoite jokaista haluamaasi määritystä varten. Floodlight-määritystunnuksen etsiminen

Useimmissa tapauksissa Floodlight-määritystunnus on sama kuin Campaign Manager 360:n mainostajatunnus, joka näkyy Campaign Manager 360 ‑tilin yläosassa.

Location of Advertiser ID

Jos käytät jaettua määritystä, Floodlight‑määritystunnus on sama kuin ylätason mainostajan mainostajatunnus, joka näkyy Campaign Manager 360 ‑tilisi Floodlight‑määritykset‑välilehdellä. Jos jaat määritykset ylätason mainostajan kanssa, Campaign Manager 360 ‑tilillä näkyy määrityksen jakamista koskeva ilmoitus.

4. Klikkaa Vahvista.
  5. Klikkaa Seuraava.
  6. Valitse seuraavat asetukset:
    • Ota personoitu mainonta käyttöön: Oletuksena päällä. Tämän asetuksen ollessa päällä Analytics-dataa voidaan käyttää mainosten personointiin.
    • Ota kampanjan attribuutio käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat tuoda Campaign Manager 360 ‐kampanjadataa.
    • Ota kustannusdatan raportointi käyttöön: Oletuksena päällä. Laita tämä asetus päälle, jos haluat tuoda Campaign Manager 360 ‐kustannusdataa.
    • Ota automaattinen taggaus käyttöön: Oletuksena päällä. Et voi muuttaa tätä asetusta.

Automaattinen taggaus lisää dclid-parametrin laskeutumissivujen URL-osoitteisiin, kun käyttäjät siirtyvät sivuillesi klikkaamalla mainoksiasi. dclid-parametrin avulla Analytics voi päätellä liikenteen lähteeseen liittyviä tietoja, kuten liikenteen lähteen, tulotavan, kampanjan ja liikenteen lähteen alustan.
  7. Klikkaa Seuraava ja tarkista ja lähetä määritysasetukset.
  8. Tarkista Campaign Manager 360:stä, että Campaign Manager 360 ‐mainostajalle on otettu käyttöön Tehostettu attribuutio. Lue lisää. Jos mainostaja käyttää Display & Video 360 ‐mainostajan attribuutioasetuksia, sinun on otettava Tehostettu attribuutio ‐vaihtoehto käyttöön Display & Video 360:ssä. Lue lisää.

Linkkien ylläpitäminen

Google Analytics 4:n linkityskohdasta voit myös

• katsoa valmiiden linkkien tietoja
  • muokata valmiita linkkejä (tarvitset tähän muokkaajan roolin)
    Huom. Jos haluat muokata Ota kampanja-/kustannusdatan raportointi käyttöön ‑asetuksia, sinun on oltava Campaign Manager 360:n järjestelmänvalvoja. Asetuksia voi muokata vain Campaign Manager 360:ssä.
  • poistaa valmiita linkkejä (tämän voi tehdä myös Campaign Manager 360:ssä)
  • hyväksyä tai hylätä saapuneita odottavia linkityspyyntöjä (tarvitset tähän muokkaajan roolin).
  • katsoa tai perua lähetettyjä odottavia linkityspyyntöjä
  • katsoa peruttuja linkkejä.
Huom. Linkityspyynnöt vanhenevat 30 päivän jälkeen, ja perutut linkit näkyvät Peruttu-välilehdellä 30 päivän ajan.