[GA4] Dataindsamling og privatlivsbeskyttelse i EU

Når der indsamles data, bliver IP-adresser ikke registreret eller gemt i Google Analytics 4.

• I Analytics bliver data, som er indsamlet fra brugere i EU, først registreret via EU-domæner og -servere, når eventuelle IP-adresser er slettet.

I Analytics er der desuden indstillinger, som giver mulighed for følgende:

• Deaktivering af dataindsamling via Google-signaler efter region
  • Deaktivering af indsamling af granulerede lokations- og enhedsdata efter region

IP-adresser registreres ikke i Analytics

Individuelle IP-adresser bliver ikke registreret eller gemt i Google Analytics 4.

I Analytics leveres der omtrentlige data om geografisk lokation ved udledning af følgende metadata ud fra IP-adresser: By (og den udledte længde- og breddegrad for byen), kontinent, land, region og subkontinent (og de respektive id-baserede data). I forbindelse med trafik inden for EU bruges IP-adressedata udelukkende til afledning af geografiske placeringer, før de kasseres med det samme. Dataene bliver ikke registreret, er ikke tilgængelige og kan ikke bruges til nogen andre formål.

Når der indsamles målingsdata i Analytics, udføres alle IP-opslag på servere i EU inden videresendelse af trafik til Analytics-servere med henblik på behandling.

EU-data indsamles i EU

I Google Analytics 4 indsamles alle data fra enheder i EU (baseret på geografirelaterede IP-opslag) via domæner og på servere i EU inden videresendelse af trafik til Analytics-servere med henblik på behandling.

Hvis du i øjeblikket benytter en indholdssikkerhedspolitik (CSP, Content Security Policy), skal du sørge for at opdatere dine konfigurationer (img-src- og connection-src-direktiver), så følgende domæner, som anvendes af Analytics, tillades:

• *.google-analytics.com
  • *.analytics.google.com

Regionale indstillinger

Google-signaler

Når du aktiverer Google-signaler, har du mulighed for at aktivere eller deaktivere indsamlingen af signalerne efter region. Hvis du redigerer indstillingerne for Google-signaler og deaktiverer indsamling for en region, bliver eventuelle historiske data, du har indsamlet, gemt i Analytics, men der indsamles ikke yderligere data fra tidspunktet for ændringen og frem. Hvis du deaktiverer dataindsamling via Google-signaler, har du ikke adgang til remarketinglister baseret på Analytics-data, funktioner til annoncerapportering eller demografiske oplysninger og interesser. Få oplysninger om, hvordan du aktiverer Google-signaler for Google Analytics 4-ejendomme.

Hvis du deaktiverer Google-signaler, er remarketing ikke tilgængelig for de berørte regioner. Den efterfølgende konverteringsmodellering og -rapportering på tilknyttede Google Ads-konti bliver også berørt.

Indsamling af granulerede lokations- og enhedsdata

Du har mulighed for at aktivere/deaktivere indsamling af granulerede lokations- og enhedsdata efter region. I Analytics indsamles disse data som standard. Hvis du deaktiverer denne dataindsamling, bliver følgende data ikke indsamlet i Analytics:

• By
  • Breddegrad (by)
  • Længdegrad (by)
  • Underordnet versionsnummer for browser
  • Brugeragentstreng for browser
  • Enhedsbrand
  • Enhedsmodel
  • Enhedsnavn
  • Underordnet versionsnummer for operativsystem
  • Underordnet versionsnummer for platform
  • Skærmopløsning

Hvis du redigerer indstillingerne og deaktiverer indsamling for en region, bliver eventuelle historiske data, du har indsamlet, gemt i Analytics, men der indsamles ikke yderligere data fra tidspunktet for ændringen og frem.

Få flere oplysninger om indsamling af detaljerede lokations- og enhedsdata.

Hvis du deaktiverer indsamling af granulerede lokations- og enhedsdata for en region, bliver antallet af modellerede konverteringer for den pågældende region reduceret betydeligt. Den efterfølgende konverteringsmodellering og -rapportering i tilknyttede Google Ads- og Search Ads 360-konti bliver også berørt.