Forbered deg på kravene til videreformidling om data på Google Play

I mai 2021 lanserte Google Play den nye datasikkerhetsdelen, der utviklere skal oppgi informasjon om datainnsamling, deling og sikkerhetspraksis i appene sine.

På denne siden kan du påse at du innfrir kravene til informasjon om data når det gjelder bruken din av Google Analytics for Firebase Android SDK-er. Du kan også se om og hvordan SDK-ene våre håndterer brukerdata, deriblant aktuelle konfigurasjoner eller kall du kan kontrollere som apputvikler.

Vi har som mål å være så åpne som mulig når vi hjelper deg, men du som apputvikler har eneansvaret for hvordan du velger å svare på skjemaet i datasikkerhetsdelen på Google Play om datainnsamlig, deling og sikkerhetspraksis for brukerne av appen din.

Slik kan du bruke informasjonen på denne siden

Denne siden viser brukerdataene som samles inn av den nyeste versjonen av Google Analytics for Firebase SDK. Denne artikkelen gir informasjon om data som samles inn automatisk, versus data som samles inn basert på hvordan du bruker SDK-et. Automatisk innsamling innebærer at SDK-et samler inn spesifikke data (eksempel) uten at du kaller opp noen bestemt metode eller klasse i appen din. Men i mange tilfeller blir hvilke data SDK-et samler inn, bestemt av appens spesifikke bruk av produktet (appens konfigurasjon og hvordan du kaller opp SDK-et).

Du kan fullføre kravene til videreformidling ved å følge Android-veiledningen om ulike datatyper, for å finne ut hvilken datatype som best beskriver dataene du samler inn. Sørg for at du også opplyser om hvordan appen deler og bruker de innsamlede dataene, i informasjonen du angir om data.

Data som samles inn automatisk

Google Analytics for Firebase SDK samler inn disse dataene automatisk:

Data Som standard gjør Google Analytics for Firebase SDK dette
Appforekomst-ID

Det tilordner automatisk en appforekomst-ID til hver forekomst av en app for å behandle brukerberegninger i hele Analytics.

Denne identifikatoren er som standard ikke tilordnet noen brukeridentifikator, for eksempel brukernavn eller konto-ID. Du kan deaktivere innsamling av denne identifikatoren via Consent Mode API. Finn ut mer

Annonserings-ID Det samler inn annonserings-ID-en for Android. Du kan deaktivere innsamling av denne identifikatoren ved å konfigurere datainnsamling via Analytics. Finn ut mer
Maskert IP-adresse Det utleder omtrentlige posisjonsdata fra de maskerte IP-adressene på enheten.
Kjøp i apper og abonnementer Det samler inn hendelser som er knyttet til kjøp i apper og abonnementer, med parametere som pris, produkt-ID og produktnavn.
Livssyklushendelser i apper Det samler inn økter og skjermvisninger som skal brukes til analyser og rapportering.

Alle brukerdataene som samles inn av SDK-et, krypteres under overføring ved hjelp av Transport Layer Security (TLS)-protokollen.

Hvilke data som samles inn, avhenger av bruken

Avhengig av hvordan du konfigurerer eller kaller opp Google Analytics for Firebase SDK og produktfunksjonene, kan appen din samle inn brukerdata som du må opplyse om i informasjonen om videreformidling av data. Tabellen nedenfor viser eksempler på brukerdata som kan samles inn, men du bør også tenke gjennom om din spesifikke bruk fører til datainnsamling.

Data Avhengig av appens konfigurasjon og kall gjør Google Analytics for Firebase SDK dette
User-ID Det samler inn User-ID-en du tilordner personen som bruker appen din. Etter at en User-ID er tilordnet, knyttes alle fremtidige hendelser automatisk til denne ID-en frem til du setter User-ID-en til null.
Kontoidentifikatorer Det samler inn kontoinformasjon fra påloggede brukere hvis Google-signaler er aktivert. Finn ut mer

Andre hensyn du bør ta

Hvis du vil vite mer om hvordan de personlige dataene til brukerne dine behandles i produktet, kan du lese gjennom vilkårene for Google Analytics og vilkårene for databehandling i og retningslinjene for bruk av Google Ads.

I tillegg bør du gjennomgå de valgfrie funksjonene som kan ha innvirkning på hvordan du kan bruke og samle inn data:

Hvis du bruker valgfrie produktfunksjoner som involverer tilleggsdata, eller hvis du deltar i tester av nye produktfunksjoner som involverer tilleggsdata, må du sjekke om disse funksjonene eller testene krever at du deler mer informasjon om data.

Hvis du bruker en tidligere versjon av Google Analytics for Firebase SDK, bør du vurdere å oppdatere SDK-en til den nyeste versjonen for å være sikker på at informasjonen om data i appen din er nøyaktig.