[GA4] Play-integratie

Android-app-gegevens die zijn verzameld in de Play Store analyseren in Analytics
Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van Android-apps die hun Google Play-gegevens over in-app aankopen en abonnementen willen gebruiken in Google Analytics.

Dankzij de integratie met Google Play heeft u in Google Analytics toegang tot uw Play-gebeurtenisgegevens over in-app aankopen en abonnementen. U kunt met behulp van deze gegevens bijvoorbeeld doelgroepen bepalen of de prestaties van advertentiecampagnes meten (als u uw advertentieaccounts heeft gekoppeld).

Rapporten

Deze integratie voegt statistische gegevens over in-app aankopen en abonnementen toe aan de rapporten. U kunt bijvoorbeeld het rapport In-app aankopen doornemen.

Limieten

Koppelingen tussen app-gegevensstreams in Google Analytics 4 en Play-apps worden afzonderlijk gematcht (gegevensstream:app) aan de hand van de app-pakketnaam:

• U kunt slechts 1 app-gegevensstream van Google Analytics 4 aan 1 Play-app koppelen. Deze regel is van toepassing op al uw Google Analytics 4-property's. Een algemene unicumcontrole voorkomt dat u een 2e koppeling maakt.
  • U kunt meerdere app-gegevensstreams toevoegen aan dezelfde Google Analytics 4-property. Dit betekent bijvoorbeeld dat u al uw games aan één Analytics-property kunt koppelen en uw bedrijfsapps aan een andere.

U kunt uw Google Analytics- en Google Play-accounts op elke gewenste manier structureren. U kunt bijvoorbeeld Analytics-gegevensstreams aan Play-apps in verschillende ontwikkelaarsaccounts koppelen en Play-apps aan gegevensstreams in verschillende Analytics-accounts koppelen.

Beschikbaarheid van gegevens

• Gegevensverwerking in Analytics begint wanneer u de Play-koppeling maakt.
  • Gegevensverwerking wordt stopgezet in de volgende gevallen:
    • Als u de publicatie van de app ongedaan maakt of de app uit Play verwijdert.
    • Als u de gegevensstream van uw Analytics-app ontkoppelt van de Play-app.
    • Als u de Play-app naar een ander Play-ontwikkelaarsaccount verplaatst.

Koppelingen naar Play die zijn gemaakt in Analytics, zijn onafhankelijk van en worden niet beïnvloed door het volgende:

• Bestaande koppelingen tussen Google Analytics 4-property's en Firebase-projecten.
  • Wijzigingen in de koppelingen tussen Play-ontwikkelaarsaccounts en Firebase-apps.

Wanneer gerelateerde gebeurtenissen worden geactiveerd

In het volgende diagram wordt uitgelegd wanneer gebeurtenissen voor in-app aankopen en abonnementen worden geactiveerd. Ontdek meer informatie over de gebeurtenissen en de bijbehorende parameters.

Vereisten

Basisbeginselen

Een Play-koppeling maken in Analytics:

• U moet een gegevensstream hebben gemaakt voor de Android-app waarnaar u wilt koppelen. De pakketnaam van de app die is geregistreerd in Analytics moet overeenkomen met de pakketnaam van de app die is geregistreerd in Play. Meer informatie over hoe u gegevensstreams maakt
  • U heeft een Play-ontwikkelaarsaccount nodig met een of meer Play-apps die aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Ze zijn ingesteld op uw app-dashboard en gedistribueerd naar een van de Google Play-tracks (Intern, Gesloten, Open test of Productie).
    • Ze zijn beoordeeld en gepubliceerd in Play. Gepubliceerde apps hebben een van de volgende statussen: Intern (niet Concept interne test), Gesloten test, Open test of Productie.

Rechten

Als u een Play-koppeling wilt maken, heeft u de rol Bewerker nodig voor de Google Analytics 4-property en moet u beheerdersrechten hebben in het Play-ontwikkelaarsaccount.

Als u een koppeling wilt verwijderen, heeft u de rol Bewerker nodig voor de Google Analytics 4-property.

Koppelingen maken

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Play-koppelingen.
  2. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  3. Als u beheerdersrechten heeft voor een of meer Play-ontwikkelaarsaccounts, klikt u op App kiezen en selecteert u de app die u wilt koppelen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Check de automatisch geselecteerde app-gegevensstream en klik op Volgende.
  6. Check de configuratie-instellingen en klik op Indienen.

U kunt Play-koppelingen niet bewerken. Als u een koppeling wilt wijzigen, verwijdert u de bestaande koppeling en maakt u een nieuwe koppeling.

Gerelateerde bronnen

Meer informatie over het beheer van apps vindt u in de Play Console.