[GA4] Play-integrointi

Play Kaupassa kerätyn Android-sovellusdatan analysointi Analyticsissa
Tämä artikkeli on tarkoitettu Android-sovellusten omistajille, jotka haluavat hyödyntää Google Playn sovellusten sisäisten ostosten ja tilausten dataa Google Analyticsissa.

Kun integroit Google Playn Analyticsiin, pääset katsomaan Google Playn sovelluksensisäisten ostosten ja tilausten tapahtumadataa Google Analyticsissa. Voit käyttää näitä tietoja esimerkiksi yleisöjen määrittelyyn tai mainoskampanjoiden tulosten mittaamiseen (jos olet linkittänyt mainostilisi).

Raportit

Integroinnin myötä raporteissa näkyvät sovelluksensisäisiä ostoksia ja tilauksia koskevat mittarit. Voit esimerkiksi katsoa Sovelluksensisäiset ostokset ‐raporttia.

Rajoitukset

Kukin Google Analytics 4 ‑sovellusdatastriimi linkitetään sitä vastaavaan Play-sovellukseen (datastriimi:sovellus) sovelluspaketin nimen avulla:

• Voit linkittää vain yhden Google Analytics 4 ‑sovellusdatastriimin ja yhden Play-sovelluksen toisiinsa. Tämä sääntö koskee kaikkia Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuuksiasi. Yleinen linkitysten ainutlaatuisuuden tarkistus estää sinua luomasta toista linkkiä.
  • Samaan Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen voi lisätä useita sovellusdatastriimejä. Voit esimerkiksi linkittää kaikki pelisi yhteen Analytics-mittauskokonaisuuteen ja yrityssovellukset toiseen.

Voit järjestää Google Analytics- ja Google Play ‐tilisi haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi linkittää Analyticsin datastriimejä Play-sovelluksiin eri kehittäjätileillä ja linkittää Play-sovelluksia eri Analytics-tilien datastriimeihin.

Datan saatavuus

• Analyticsin datankeruu alkaa, kun luot Play-linkin.
  • Datankeruu loppuu, jos
    • perut sovelluksen julkaisun tai poistat sovelluksen Playsta
    • poistat Analyticsin sovellusdatastriimin linkityksen Play-sovelluksesta
    • siirrät Play-sovelluksen toiselle Play-kehittäjätilille.

Seuraavat asiat eivät vaikuta Analyticsissa luotuihin Play-linkkeihin:

• Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuksien ja Firebase-projektien väliset linkit
  • Play-kehittäjätilien ja Firebase-projektien välisten linkkien muutokset.

Tapahtumien käynnistyminen

Seuraava kaavio kuvaa tapahtumia, jotka liittyvät sovelluksensisäisiin ostoksiin ja tilauksiin. Lue lisää tapahtumista ja niiden parametreistä.

Vaatimukset

Perusvaatimukset

Play-linkin luominen Analyticsissa edellyttää seuraavaa:

• Olet luonut datastriimin linkitettävälle Android-sovellukselle, ja sovelluksella on sama paketin nimi sekä Analyticsissa että Playssa. Lue lisää datastriimien luomisesta.
  • Sinulla on Play-kehittäjätili ja vähintään yksi Play-sovellus, joka on

• valmisteltu sovelluksen hallintapaneelin avulla ja jaettu jollekin Google Play ‐kanavalle (Sisäinen, Suljettu, Avoin testaus tai Tuotanto)
    • tarkastettu ja julkaistu Playssa. Jos sovellus on julkaistu, sen tila on Sisäinen (ei luonnosvaiheessa oleva Sisäinen testaus), Suljettu testaus, Avoin testaus tai Tuotanto.

Luvat

Play-linkin luomiseksi sinulla on oltava muokkaajan rooli Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen ja järjestelmänvalvojan luvat Play-kehittäjätilille.

Jos haluat poistaa linkin, sinulla on oltava Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden muokkaajan rooli.

Linkkien luominen

1. Mene Järjestelmänvalvoja-sivulle ja klikkaa Tuotelinkit-kohdasta Google Play ‐linkit.
  2. Klikkaa linkkitaulukosta Linkitä.
  3. Jos sinulla on järjestelmänvalvojan luvat yhdelle tai useammalle Play-kehittäjätilille, klikkaa Valitse sovellus ja luo linkki haluamaasi sovellukseen.
  4. Klikkaa Seuraava.
  5. Vahvista automaattisesti valittu sovellusdatastriimi ja klikkaa Seuraava.
  6. Tarkista määritysasetukset ja klikkaa Lähetä.

Play-linkkejä ei voi muokata. Jos haluat muuttaa linkkiä, poista se ja luo uusi linkki.

Lisätietoa

Lue lisää sovellusten ylläpidosta Play Consolessa.