Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

[GA4] Play-integratie

In de Play Store verzamelde Android-app-gegevens analyseren in Analytics
Dit artikel is bedoeld voor eigenaren van Android-apps die hun Google Play-gegevens over in-app aankopen en abonnementen willen gebruiken in Google Analytics.

Dankzij de integratie met Google Play heeft u in Google Analytics toegang tot uw Play-gebeurtenisgegevens over in-app aankopen en abonnementen. U kunt met behulp van deze gegevens bijvoorbeeld doelgroepen bepalen of de prestaties van advertentiecampagnes meten (als u gekoppelde advertentieaccounts heeft).

Rapporten

Deze integratie voegt statistische gegevens over in-app aankopen en abonnementen toe aan de rapporten. U kunt bijvoorbeeld het rapport In-app aankopen bekijken.

Limieten

Koppelingen tussen app-gegevensstreams in Google Analytics 4 en Play-apps worden 1 op 1 gematcht (gegevensstream:app) aan de hand van de app-pakketnaam:

• U kunt maar 1 app-gegevensstream van Google Analytics 4 aan 1 Play-app koppelen. Deze regel is van toepassing op al uw Google Analytics 4-property's. Een algemene unicumcontrole voorkomt dat u een 2e koppeling maakt.
  • U kunt wel meerdere app-gegevensstreams toevoegen aan dezelfde Google Analytics 4-property. Dit betekent bijvoorbeeld dat u al uw games aan 1 Analytics-property kunt koppelen en uw bedrijfsapps aan een andere.

U kunt uw Google Analytics- en Google Play-accounts op elke gewenste manier structureren. U kunt bijvoorbeeld Analytics-gegevensstreams aan Play-apps in verschillende ontwikkelaarsaccounts koppelen en Play-apps aan gegevensstreams in verschillende Analytics-accounts koppelen.

Beschikbaarheid van gegevens

• Gegevensverwerking in Analytics begint wanneer u de Play-koppeling maakt.
  • Gegevensverwerking wordt stopgezet in de volgende gevallen:
    • Als u de publicatie van de app ongedaan maakt of de app uit Play verwijdert.
    • Als u de gegevensstream van uw Analytics-app ontkoppelt van de Play-app.
    • Als u de Play-app naar een ander Play-ontwikkelaarsaccount verplaatst.

Koppelingen naar Play die zijn gemaakt in Analytics, zijn onafhankelijk van en worden niet beïnvloed door het volgende:

• Bestaande koppelingen tussen Google Analytics 4-property's en Firebase-projecten.
  • Wijzigingen in de koppelingen tussen Play-ontwikkelaarsaccounts en Firebase-apps.

Wanneer gerelateerde gebeurtenissen worden geactiveerd

In het volgende diagram wordt uitgelegd wanneer gebeurtenissen voor in-app aankopen en abonnementen worden geactiveerd. Ontdek meer informatie over de gebeurtenissen en de bijbehorende parameters

Vereisten

Basisbeginselen

Een Play-koppeling maken in Analytics:

• U moet een gegevensstream hebben gemaakt voor de Android-app waarnaar u wilt koppelen. De pakketnaam van de app die geregistreerd is in Analytics, moet overeenkomen met de pakketnaam van de app die geregistreerd is in Play. Meer informatie over hoe u gegevensstreams maakt
  • U heeft een Play-ontwikkelaarsaccount nodig met een of meer Play-apps die aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Ze zijn ingesteld op uw app-dashboard en gedistribueerd naar een van de Google Play-tracks (Intern, Gesloten, Open test of Productie).
    • Ze zijn beoordeeld en gepubliceerd in Play. Gepubliceerde apps hebben een van de volgende statussen: Intern (niet Concept interne test), Gesloten test, Open test of Productie.

Rechten

Als u een Play-koppeling wilt maken, heeft u de rol Bewerker nodig voor de Google Analytics 4-property en moet u beheerdersrechten hebben in het Play-ontwikkelaarsaccount.

Als u een koppeling wilt verwijderen, heeft u de rol Bewerker nodig voor de Google Analytics 4-property.

Koppelingen maken

1. Klik in Beheerder onder Productkoppelingen op Google Play-koppelingen.
  2. Klik in de tabel met koppelingen op Koppelen.
  3. Als u beheerdersrechten heeft voor een of meer Play-ontwikkelaarsaccounts, klikt u op App kiezen en selecteert u de app die u wilt koppelen.
  4. Klik op Volgende.
  5. Check de automatisch geselecteerde app-gegevensstream en klik op Volgende.
  6. Check de configuratie-instellingen en klik op Indienen.

U kunt Play-koppelingen niet bewerken. Als u een koppeling wilt wijzigen, verwijdert u de bestaande koppeling en maakt u een nieuwe koppeling.

Gerelateerde bronnen

Ga naar de Play Console voor meer informatie over het beheer van apps.