[GA4] Om sammendragsområder

Sammendragsområder er bare tilgjengelige i Google Analytics 360-kontoer knyttet sammen med en Google Marketing Platform-organisasjon som har en aktiv 360-bestilling. Bare Google Analytics 360-områder kan være kilder til data i sammendragsområder.

Med sammendragsområder kan du danne deg et bedre bilde av bedriften din, inndelt i produkter, merkevarer eller regioner, ved at data fra flere kildeområder samles i ett sammendragsområde. Hvis du for eksempel har separate områder for flere merkevarer som eies av bedriften, kan du samle disse i ett enkelt område for å få et samlet bilde av resultatene du oppnår med disse merkevarene.

Begrensninger

Sammendragsområder er underlagt de samme funksjonsgrensene som andre 360-områder.

Sammendragsområder kan ha maksimalt 200 kildeområder. Under begrensede omstendigheter, og med godkjenning fra Google, kan det maksimale antallet økes til 400 områder.

Sammendragsområder kan ikke være kilder til data for andre sammendragsområder.

Sammendragsområder kan ikke ha både et underområde og ett av de tilhørende kildeområdene som kilde. Sammendragsområdet kan enten ha kilde- eller underområdet som kilde, men ikke begge.

Du kan ikke opprette underområder ut fra sammendragsområder.

Innstillingene du konfigurerer på administratorsiden for et sammendragsområde, påvirker ikke konfigurasjonen av noen av kildeområdene. Innstillingene du konfigurerer på administratorsiden for et kildeområde, påvirker heller ikke konfigurasjonen av sammendragsområdet.

Brukertilgang til sammendragsområder

Sammendragsområder arver ikke brukere fra kildeområder. Du må legge til brukere i et sammendragsområde og konfigurere tilgangen deres separat fra brukere i kildeområder.

Brukere av et sammendragsområde får ikke automatisk tillatelser i kildeområdene.

Brukere av kildeområder får ikke automatisk tillatelser i sammendragsområdet.

Brukere av kildeområder arver ingen tillatelser fra sammendragsområdet.

Data i sammendragsområder

Sammendragsområder blir per nå ikke tilordnet de samme egendefinerte dimensjonene og beregningene som kildeområdene har, men du kan gjenopprette dem i et sammendragsområde.

Når du oppretter et sammendragsområde, velger du eksisterende 360-områder som datakilder for sammendragsområdet. Data fra alle kildeområdene blir rapportert i ett datasett i sammendragsområdet. Eksempel:

• I sanntidsrapporten vises det totale antallet brukere fra alle kildeområdene de siste 30 minuttene.
  • Oversikt over inntektsgenerering-rapporten inneholder den samlede inntekten fra alle kildeområdene.
  • Oversikt over engasjement-rapporten inneholder den gjennomsnittlige engasjementstiden til alle aktive brukere fra alle kildeområdene.

Sammendragsområder begynner å samle inn data fra de tilhørende kildeområdene fra og med den dagen de enkelte kildeområdene blir lagt til i sammendragsområdet.

Sammendragsområder kan ikke ha egne hendelser. Alle tilhørende hendelser må først registreres i kildeområdene som tilhører det aktuelle sammendragsområdet. Derfor kan du ikke legge til eller slette datastrømmer i et sammendragsområde, importere hendelser utenfor nettet eller endre og opprette hendelser via brukergrensesnittet. Du kan imidlertid bruke utløsere for målgrupper i sammendragsområder, ettersom hendelsene som genereres av slike utløsere, behandles separat fra hendelser som samles inn på klientsiden.

Når data fra et sammendragsområde blir tilgjengelige i sammendraget, er den aktuelle kopien av dataene underlagt konfigurasjonen av sammendragsområdet (f.eks. område- og datainnstillinger, rapporteringsidentitet og attribusjonsinnstillinger).

Når du fjerner tilknytningen mellom et kildeområde og et sammendragsområde, er historiske data fra kildeområdet fortsatt tilgjengelige i sammendragsområdet.

Hvis du integrerer et sammendragsområde med et annet produkt (f.eks. Google Ads), kan alle dataene fra alle kildeområdene eksporteres til det tilknyttede produktet. Finn ut mer om produktintegrasjoner i sammendragsområder i delen nedenfor.

Når du sender inn en forespørsel om sletting av data i et kildeområde, blir de aktuelle dataene også slettet fra sammendragsområdet. Når du sender inn en forespørsel om sletting av data i et sammendragsområde, slettes de aktuelle dataene bare fra sammendragsområdet.

Produkttilknytninger i sammendragsområder

Et sammendragsområde og de tilhørende kildeområdene kan maksimalt knyttes sammen med 400 unike Google Ads-kontoer. Unike tilknytninger omfatter tilknytninger til de enkelte kildeområdene og de etablert fra sammendragsområdet (flere tilknytninger til den samme Google Ads-kontoen telles bare én gang). Hvis det totale antallet overskrider 400, deaktiverer Analytics de nyligste tilknytningene frem til grensen overholdes. (De deaktiverte tilknytningene er oppført på Inaktiv-fanen i Unike tilknytninger-tabellen.)

For at et sammendragsområde skal kunne eksportere data til et produkt, må området være direkte knyttet sammen med det aktuelle produktet. Hvis du for eksempel vil eksportere målgrupper du oppretter i et sammendragsområde, til Google Ads, må du etablere en tilknytning mellom området og Google Ads-kontoen din.

I forbindelse med rapportering importerer hver områdetilknytning (kilde eller sammendrag) data fra det tilknyttede produktet (der dette er aktuelt) for å bygge opp et større sett med eksisterende hendelsesdata. Hvis du for eksempel tilknytter Google Ads og slår på automatisk tagging, importerer områder Google Ads-dimensjoner som Type Google Ads-annonsenettverk og Navnet på Google Ads-annonsegruppen, slik at du kan evaluere beregninger for brukeranskaffelse i lys av disse dimensjonene.

Hvis sammendragsområdet ikke er knyttet sammen med et produkt, men mange kildeområder er knyttet til samme konto eller produkt, men med ulike konfigurasjoner, bruker Analytics konfigurasjonen som har de mest omfattende tillatelsene av disse tilknytningene. Hvis for eksempel to kildeområder er knyttet sammen med den samme Google Ads-kontoen, og automatisk tagging aktiveres i bare den ene av dem, er automatisk tagging aktivert for begge Google Ads-tilknytningene i sammendragsområdet. Kostnads- og kampanjedata fra Google Ads importeres i tillegg fra begge Google Ads-integrasjonene.

Et sammendragsområde og de tilhørende kildeområdene kan alle ha uavhengige tilknytninger til det samme produktet, for eksempel til den samme Google Ads-kontoen, men noen produkter kan bare knyttes sammen med ett enkelt Analytics-område:

• I enkelte tilfeller begrenser Analytics integrasjonen til et Analytics-kildeområde. Hvis du for eksempel knytter Firebase sammen med Analytics, må du knytte Firebase-prosjektet sammen med ett vanlig Analytics-område (som også kan være et kildeområde).
  • I andre tilfeller er det mulig å tilknytte et kilde- eller sammendragsområde, men Analytics anbefaler at kildeområdet tilknyttes. Hvis du for eksempel knytter Search Console sammen med Analytics, knytter du et Search Console-område sammen med én nettdatastrøm i Analytics. Selv om du kan tilknyttede den arvede datastrømmen i sammendragsområdet, anbefaler vi at datastrømmen i kildeområdet tilknyttes.

I begge de ovennevnte tilfellene er tilknytning til kildeområdet med på å sikre tilknytnings- og dataintegritet.

Etabler tilknytninger til andre produkter

Hvis du vil etablere en tilknytning mellom et sammendragsområde og et annet produkt, kan du se veiledningen for tilknytning av det aktuelle produktet.

Alle data fra produktintegrasjoner i kildeområdet er tilgjengelige i sammendragsområdet.

Foreløpig kan du knytte sammendragsområder til disse produktene:

Rapportering i sammendragsområder

Rapportsamlinger

Rapportsamlinger fra kildeområder importeres ikke til sammendragsområder.

Egendefinerte dimensjoner og beregninger

Du kan opprette egendefinerte dimensjoner og beregninger i sammendragsområder.

Målgrupper

Du kan opprette målgrupper i sammendragsområder. Disse målgruppene eksporteres via produkttilknytninger hvis eksportering av målgrupper via tilknytningen støttes.

Konverteringer

Du kan merke hendelser som konverteringer i sammendragsområder. Dette merker ikke de samme hendelsene som konverteringer i kildeområdene.

Når et sammendragsområde integreres med et annet produkt (f.eks. Google Ads), blir det eksportert konverteringer fra sammendragsområdet til det andre produktet forutsatt at integrasjonen har støtte for eksportering av konverteringer (som i Google Ads).

Bruker-/identitetsbehandling

I et sammendragsområde dedupliseres brukere fra kildeområder når brukernes rapporteringsidentitet er den samme i flere områder. Brukeren kan for eksempel ha den samme User-ID-en eller være pålogget én og samme Google-konto. Når brukerne dedupliseres, telles de bare én gang for brukerberegninger (f.eks. Brukere, Aktive brukere) og i beregninger som kalkuleres på bakgrunn av antallet brukere (f.eks. Gjennomsnittlig engasjementstid, Økter med engasjement per bruker). Dedupliserte brukere inkluderes også bare én gang i operasjoner som forhåndsutfylling eller etterutfylling av målgrupper.

Google-signaler

For at du skal kunne behandle data fra Google-signaler i et sammendragsområde, må du slå på Google-signaler for det aktuelle sammendragsområdet, akkurat som i andre områder. Når disse signalene er aktivert, blir dataene fra Google-signaler som et kildeområde samler inn, også behandlet i sammendragsområdet.

Hvis du ikke slår på Google-signaler i et sammendragsområde, blir ikke data fra Google-signaler som behandles i kildeområder, behandlet i sammendragsområdet.

Dataavvik mellom kildeområder og sammendragsområder

Kunders forventninger

I sammendragsområder dedupliseres brukere fra ulike domener når disse domenene måles via ulike datastrømmer.

Årsaker til at forventninger ikke innfris

• Implementeringen av sporing av flere domener i kildeområder er feil, slik at brukere ikke blir deduplisert på riktig måte i kildeområdene.
  • Data fra brukere på ulike domener samles inn via ulike datastrømmer. Måling av flere domener konfigureres i én enkelt datastrøm, så én enkelt bruker som blir samlet inn via flere datastrømmer, telles som en separat bruker i hver datastrøm.

Finn ut mer om måling av flere domener