[GA4] Om startsidan

Hitta information som är relevant och användbar för dig utifrån ditt beteende i Google Analytics

Startsidan visar information som är relevant för dig utifrån ditt beteende i Analytics. På den här sidan kan du bevaka trafik, navigera i Analytics och se insikter om dina webbplatser och appar. På startsidan hittar du mer anpassat innehåll i takt med att du använder Analytics.

Om din egendom inte tar emot data ännu visas en banner högst upp med anvisningar om hur du skapar ett dataflöde eller ställer in datainsamling. När din egendom tar emot data syns denna data på korten på startsidan.

Öppna startsidan

Du kommer till startsidan genom att klicka på Hem i den vänstra navigeringspanelen.

En skärmbild av den vänstra navigeringspanelen som visar hemknappen.

Översikt

På översiktskortet kan du se mätvärden som är relevanta för dig med en trendlinje för varje mätvärde. Mätvärdena på översiktskortet uppdateras utifrån ditt beteende i Analytics.

Om du till exempel regelbundet tittar på mätvärdet Totala intäkter läggs det till en flik på översiktskortet som visar hur intäkterna har förändrats under de senaste sju dagarna. Du kan klicka på fliken för att se en trendlinje (heldragen linje) med en datapunkt för varje dag under de senaste sju dagarna jämfört med datapunkter för de föregående sju dagarna (streckad linje).

En skärmbild av kortet Översikt med fliken Totala intäkter vald.

Du kan också hålla muspekaren över mätvärdet för att se en rullgardinsmeny där du kan ändra mätvärdet. När du anpassar översiktskortet kan andra som använder din egendom inte se dina ändringar. Oavsett om du ändrar mätvärdet eller datumet på kortet återställs dina val i framtida sessioner.

Realtid

På realtidskortet kan du se aktivitet samtidigt som den sker med hjälp av data från realtidsrapporten. Kortet visar antalet användare under de senaste 30 minuterna (per minut) med upp till fem länder som aktiviteten kommer från. Läs mer om platsinformation

Med rullgardinsmenyerna på realtidskortet kan du välja mellan ett antal dimensioner (till exempel Målgrupp, Ort) eller mätvärden (till exempel Användare, Nya användare). Alternativt kan du låta oss välja en dimension och ett mätvärde åt dig (via Välj åt mig).

När du anpassar realtidskortet kan andra som använder din egendom inte se dina ändringar. Oavsett om du ändrar mätvärdet, dimensionen eller datumet på kortet återställs dina val i framtida sessioner.

Nyligen visade

Avsnittet Nyligen visade innehåller länkar till de delar av din Google Analytics 4-egendom som du besökte senast. Om du till exempel nyligen visade administratörssidan innehåller ett kort i avsnittet Nyligen visat:

• en länk till administratörssidan
  • när du senast besökte administratörssidan
  • sökvägen du följde för att visa administratörssidan
  • en bild av administratörssidan

En skärmbild av avsnittet Nyligen visade med fyra bokmärken.

När du går tillbaka till en rapport via avsnittet Nyligen visade kan du se alla ändringar som du har gjort i rapporten. Det gör att du snabbt kan hitta din tidigare analys.

Anta att du tittar på rapporten Trafikförvärv och ändrar den primära dimensionen från standarddimensionen Standardkanalgruppering för session till dimensionen Medium i session. Dessutom ändrar du ordningen i rapporten från mätvärdet Användare i fallande ordning till mätvärdet Engagerade sessioner i fallande ordning. Nästa dag klickar du på rapporten Trafikförvärv i avsnittet Nyligen visade och ser då rapporten med de tillämpade ändringarna.

Våra förslag

När du börjar använda Google Analytics börjar avsnittet innehålla kort som du ofta visar, även om du inte har gjort det nyligen. Analytics visar till exempel kortet Nya användare efter Medium för användarens första interaktion om du regelbundet visar det kortet i rapporten Användarförvärv.

Insikter och rekommendationer

Avsnittet Insikter och rekommendationer innehåller användbar information.

Avsnittet Insikter innehåller ovanliga förändringar, nya trender och andra insikter om din webbplats eller app. Genom att exempelvis upptäcka specifika avvikelser kan du snabbare identifiera förändringar i data som kan behöva ytterligare analys och åtgärd. Du kan klicka på Utöka Utöka för att öppna en insikt och på Visa alla insikter för att öppna alla insikter. Läs mer om insikter

Rekommendationer innehåller anpassade förslag som hjälper dig att få så användbar och exakt data som möjligt och dra fördel av nya och relevanta funktioner så fort de blir tillgängliga. Google visar rekommendationer genom att ta hänsyn till din egendoms historik, dina inställningar och trender i Google Analytics.

Om din egendom just har börjat visas kanske du inte ser några rekommendationer alls. Google Analytics upptäcker och lanserar regelbundet nya rekommendationer åt dig. Läs mer om rekommendationer

Ändra datumintervallet

Som standard visas översiktskortet och korten i avsnittet Eftersom du ofta visar data från de senaste sju dagarna. Du kan justera datumintervallet i rullgardinsmenyn längst ned till vänster på ett kort. Om du justerar datumintervallet på ett kort ändras inte datumintervallet på andra kort på startsidan.

En skärmbild av rullgardinsmenyn 7 dagar med flera tillgängliga datumalternativ.

Ge feedback

Om Analytics visar ett kort som är användbart för dig i avsnittet Våra förslag eller i avsnittet Insikter och rekommendationer kan du ange att det var användbart med gillar-knappen högst upp till höger på kortet.

Om Analytics visar ett kort i avsnittet Våra förslag eller i avsnittet Insikter och rekommendationer som inte är relevant för dig kan du ta bort det genom att klicka på gillar inte-knappen. Utifrån din feedback kan Google Analytics därefter välja ut en bättre startsida för dig.

När du klickar på gillar inte-knappen tas kortet genast bort från startsidan och visas inte igen under de kommande 30 dagarna. Kortet förblir synligt under resten av sessionen om du inte skickar in feedbackformuläret som visas när du har klickat på feedbackknappen, men det tas bort för framtida sessioner.

Du kan fortfarande komma åt alla insikter och rekommendationer från insiktshubben, även dem som du har ignorerat.