[GA4] Om startsiden

Finn informasjon som er relevant og nyttig for deg, basert på atferden din i Google Analytics

På startsiden viser vi informasjon som er relevant for deg, basert på atferd registrert om deg i Analytics. Du kan bruke siden til å overvåke trafikk, navigere rundt i Analytics og få statistikk om nettstedene og mobilappene dine. På startsiden får du stadig mer personlig tilpasset innhold etter som du fortsetter å bruke Analytics.

Hvis det ennå ikke registreres data i området ditt, vises det et banner øverst på siden, med en veiledning til hvordan du kan opprette datastrømmer eller konfigurere innsamling av data. Så fort området mottar data, kan du se disse dataene i kortene på startsiden.

Gå til startsiden

Du kan åpne startsiden ved å klikke på Startside i navigasjonspanelet til venstre.

En skjermdump av navigasjonspanelet til venstre med Startside-knappen fremhevet.

Oversikt

På oversiktskortet vises beregningene som er relevante for deg, med en trendlinje for hver beregning. Analytics oppdaterer beregningene i oversiktskortet basert på atferd som registreres om deg i Analytics.

Hvis du for eksempel regelmessig ser på «Samlet inntekt»-beregningen, legger Analytics til en fane i oversiktskortet hvor det fremgår hvor mye inntektene har svingt i løpet av de siste sju dagene. Du kan klikke på fanen for å se en trendlinje (heltrukket linje) som har et datapunkt for hver dag de siste sju dagene, sammenlignet med datapunkter for de sju dagene før det igjen (stiplet linje).

En skjermdump av «Oversikt»-kortet med «Samlet inntekt»-fanen valgt.

Du kan også holde markøren over en beregning for å se en rullegardinmeny der du kan endre beregningen. Selv om du tilpasser oversiktskortet, ser ikke andre personer i området ditt endringene du gjør. Enten du endrer beregningen eller datoen på kortet, gjenoppretter vi valgene dine i fremtidige økter.

Sanntid

På sanntidskortet ser du aktivitet mens den forekommer, basert på data fra sanntidsrapporten. På dette kortet får du se antallet brukere den siste halvtimen (per minutt) og opptil fem land som aktiviteten stammer fra. Finn ut mer om posisjonsinformasjon

På sanntidskortet kan du bruke rullegardinmenyene for å velge mellom en rekke dimensjoner (f.eks. målgruppe eller by) eller beregninger (f.eks. brukere eller nye brukere), eller du kan la oss velge en dimensjon og beregning for deg (dvs. Velg for meg).

Selv om du tilpasser sanntidskortet, kan ikke andre i området se endringene du gjør. Enten du endrer beregningen, dimensjonen eller datoen på kortet, gjenoppretter vi valgene dine i fremtidige økter.

Nylig brukt

«Nylig brukt»-delen har linker til de delene av Google Analytics 4-området ditt du har brukt nå nyligst. Hvis du for eksempel nylig har åpnet administratorsiden, kan et kort i «Nylig brukt»-delen inneholde

• en link til administratorsiden
  • informasjon om når du sist besøkte administratorsiden
  • banen du fulgte frem til administratorsiden
  • et bilde av administratorsiden

En skjermdump av «Nylig sett på»-delen med fire bokmerker.

Når du går tilbake til en rapport via «Nylig brukt»-delen, ser du endringene du har gjort i rapporten. Dermed kan du raskt gå tilbake til den forrige analysen du så på.

Tenk deg at du så på rapporten om trafikkanskaffelse og endret den primære dimensjonen fra «Øktens standard kanalgruppering» til «Øktmedium». I tillegg endret du beregningen som avgjør rekkefølgen på elementene i rapporten, fra «Brukere» i synkende rekkefølge til «Økter med engasjement» i synkende rekkefølge. Den neste dagen klikker du på rapporten om trafikkanskaffelse i «Nylig brukt»-delen for å åpne rapporten med disse endringene.

Foreslått for deg

Når du begynner å bruke Google Analytics, legges det til kort du ofte ser på, i denne delen, selv om du ikke har sett på dem nylig. I Analytics blir det for eksempel vist et kort med informasjon om nye brukere inndelt etter medium for første bruker hvis du regelmessig ser på dette kortet i rapporten om brukeranskaffelse.

Statistikk og anbefalinger

I «Statistikk og anbefalinger»-delen ser du statistikk og anbefalinger.

Statistikk viser uvanlige endringer, nye trender og annen statistikk om appen din eller nettstedet ditt. Hvis du for eksempel ser spesifikke avvik, kan du raskere identifisere endringer i data som kan kreve videre analyse og handling. Klikk på Vis Vis for å åpne én bestemt statistikk – eller på Se all statistikk for å åpne all statistikk. Finn ut mer om statistikk.

Anbefalingene er skreddersydde forslag til deg for at du skal få mest mulig nyttige og nøyaktige data og kunne dra nytte av nye og relevante funksjoner så fort de blir tilgjengelige. Google viser anbefalinger basert på loggen for området ditt, innstillingene du bruker, og trender over hele Google Analytics.

Det kan hende du ikke ser noen anbefalinger hvis området nylig ble aktivert, men det kan lønne seg å sjekke dette regelmessig. Google Analytics identifiserer regelmessig anbefalinger for deg og lanserer nye anbefalinger. Finn ut mer om anbefalinger

Juster datoperioden

I oversiktskortet og de andre kortene i Elementer du ofte ser på-delen vises det som standard data fra de siste sju dagene. Du kan justere datoperioden via rullegardinmenyen nederst til venstre på et kort. Hvis du justerer datoperioden i ett kort, endres ikke datoperiodene i andre kort på startsiden.

En skjermdump av rullegardinmenyen for tidsrom med «7 dager» valgt og flere alternativer som vises.

Gi tilbakemelding

Hvis Analytics viser et kort i «Foreslått for deg»- eller «Statistikk og anbefalinger»-delen som er nyttig for deg, kan du opplyse om dette via liker-knappen øverst til høyre på kortet.

Og hvis Analytics viser et kort i en av disse delene som ikke er relevant for deg, kan du likeledes klikke på liker ikke-knappen for å avvise kortet. Ut fra innspillene dine kan Google Analytics velge ut bedre innhold på startsiden for deg i tiden fremover.

Når du klikker på den negative tilbakemeldingsknappen, fjernes kortet umiddelbart fra startsiden, og du blir ikke vist kortet igjen de neste 30 dagene. Merk deg at kortet forblir synlig til du avslutter den nåværende økten, med mindre du sender inn tilbakemeldingsskjemaet som vises etter at du klikker på tilbakemeldingsknappen. Men i fremtidige økter vises det ikke.

Du kan fortsatt se alle statistikker og anbefalinger fra statistikksenteret, også de du har avvist.