[GA4] Etusivu

Näet olennaista ja hyödyllistä tietoa sen perusteella, mitä olet tehnyt Google Analyticsissa

Näet etusivulla olennaisia tietoja, jotka perustuvat siihen, miten käytät Analyticsia. Etusivulta voit seurata liikennettä, siirtyä paikasta toiseen Analyticsissa ja saada tietoa verkkosivustoistasi ja mobiilisovelluksistasi. Mitä kauemmin olet käyttänyt Analyticsia, sitä personoidumpaa sisältöä etusivulla näkyy.

Jos mittauskokonaisuutesi ei vielä saa dataa, näet yläreunassa bannerin, jossa on ohjeet datastriimin luomiseen tai datankeruun käyttöönottoon. Kun dataa alkaa kertyä, se näkyy etusivun korteissa.

Näin pääset etusivulle

Pääset etusivulle klikkaamalla vasemmalla olevasta navigointipaneelista Etusivu.

Kuvakaappaus vasemmasta navigointipaneelista, jossa Etusivu-painike on korostettuna

Yleiskatsaus

Näet Yleiskatsaus-kortista sinua kiinnostavia mittareita ja kunkin mittarin trendiviivan. Analytics päivittää Yleiskatsaus-kortissa näkyviä mittareita sen perusteella, mitä teet Analyticsissa.

Jos esimerkiksi katsot usein Kokonaistulot-mittaria, Analytics lisää Yleiskatsaus-korttiin välilehden, jolta näet, minkä verran tulot ovat muuttuneet seitsemän viime päivän aikana. Klikkaamalla välilehteä näet yhtenäisen trendiviivan, jossa on arvopiste kullekin päivälle seitsemän viime päivän ajalta, ja toisen katkonaisen viivan, joka sisältää arvopisteet tätä edeltäviltä seitsemältä päivältä.

Kuvakaappaus Yleiskatsaus-kortista, jossa on valittuna Kokonaistulot-välilehti

Voit myös viedä hiiren mittarin päälle, niin näet avattavan valikon, josta voit muuttaa mittaria. Kun muokkaat Yleiskatsaus-korttia, tekemäsi muutokset eivät näy muille. Muutatpa sitten kortissa näkyvää mittaria tai päivämäärää, valintasi muistetaan myös tulevissa istunnoissa.

Reaaliaikainen

Reaaliaikainen-kortista näet tapahtumat reaaliajassa, sillä kortti hyödyntää reaaliaikaisesta raportista löytyvää dataa. Kortti sisältää käyttäjämäärän 30 viime minuutilta (minuuttia kohden) ja enintään viisi maata, joista toiminta on peräisin. Lue lisää sijaintitiedoista

Reaaliaikainen-kortin avattavista valikoista voit valita haluamasi useista ulottuvuuksista (esim. Yleisö tai Kaupunki) tai mittareista (esim. Käyttäjät tai Uudet käyttäjät) tai antaa meidän valita ulottuvuuden ja mittarin puolestasi (eli "Valitse puolestani").

Kun muokkaat Reaaliaikainen-korttia, tekemäsi muutokset eivät näy muille. Muutatpa sitten kortissa näkyvää mittaria, ulottuvuutta tai päivämäärää, valintasi muistetaan myös tulevissa istunnoissa.

Viimeksi käytetyt

Viimeksi käytetyt ‑osiossa on linkkejä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi osiin, joita olet käyttänyt viimeksi. Jos olet esimerkiksi käyttänyt viimeksi Järjestelmänvalvoja-sivua, Viimeksi käytetyt ‑osiossa olevassa kortissa näkyy

• linkki Järjestelmänvalvoja-sivulle
  • milloin kävit viimeksi Järjestelmänvalvoja-sivulla
  • polku, jota kautta siirryit Järjestelmänvalvoja-sivulle
  • kuva Järjestelmänvalvoja-sivusta.

Kuvakaappaus Viimeksi katsotut ‐kohdasta, jossa on neljä kirjanmerkkiä

Kun palaat raporttiin Viimeksi käytetyt ‐osion kautta, näet raporttiin tekemäsi muutokset. Näin voit palata aiempaan analyysiin nopeasti.

Oletetaan esimerkiksi, että katsot Liikenteen hankinta ‐raporttia ja vaihdat ensisijaisen ulottuvuuden oletusarvoisesta Istunnon kanavien oletusryhmittely ‐ulottuvuudesta Istuntoon liittyvä tulotapa ‐ulottuvuuteen. Lisäksi muutat raportin järjestystä Käyttäjät-mittarin mukaisesta laskevasta järjestyksestä Aktivoivat istunnot ‐mittarin mukaiseen laskevaan järjestykseen. Seuraavana päivänä avaat Liikenteen hankinta ‐raportin klikkaamalla sitä Viimeksi käytetyt ‑osiosta. Raportti sisältää edelleen tekemäsi muutokset.

Sinulle ehdotetut

Kun aloitat Google Analyticsin käytön, tässä osiossa alkaa näkyä usein katsomiasi kortteja, vaikka et olisikaan katsonut niitä äskettäin. Analytics voi esimerkiksi näyttää Uudet käyttäjät / Käyttäjän ensimmäisenä aktivoinut tulotapa ‐kortin, jos olet katsonut sitä säännöllisesti Käyttäjähankinta-raportista.

Vinkit ja suositukset

Tästä kohdasta näet vinkkejä ja suosituksia.

Vinkit ovat epätavallisia muutoksia, nousevia trendejä ja muita sivustoosi tai sovellukseesi liittyviä vinkkejä. Esimerkiksi havaittujen poikkeamien avulla voit entistä nopeammin tunnistaa datassa tapahtuneet muutokset, jotka voivat vaatia tarkempaa analyysia ja reagointia. Voit avata tietyn vinkin klikkaamalla laajennuskuvaketta Laajenna tai avata kaikki vinkit valitsemalla Näytä kaikki vinkit. Lue lisää vinkeistä

Suosituksissa näet räätälöityjä ehdotuksia, joiden avulla saat mahdollisimman hyödyllistä ja tarkkaa dataa ja voit hyödyntää uusia ja hyödyllisiä ominaisuuksia heti, kun ne tulevat saataville. Suositukset perustuvat mittauskokonaisuutesi aiempaan dataan, asetuksiisi ja Google Analytics ‑trendeihin.

Jos mittauskokonaisuutesi on uusi, et välttämättä näe yhtään suositusta. Tarkista tilanne pian uudelleen. Google Analytics etsii säännöllisesti sinulle sopivia suosituksia ja ottaa käyttöön uusia suosituksia. Lue lisää suosituksista

Aikavälin muuttaminen

Yleiskatsaus-kortti ja Koska olet katsonut näitä usein ‐kohdan kortit sisältävät oletuksena dataa seitsemän viime päivän ajalta. Voit muuttaa aikaväliä kortin vasemmassa alakulmassa olevasta avattavasta valikosta. Yhden kortin ajanjakson muuttaminen ei vaikuta muiden etusivulla olevien korttien ajanjaksoihin.

Kuvakaappaus avattavasta valikosta, jonka vaihtoehdoista on valittuna 7 viime päivää

Palautteen antaminen

Jos Analytics näyttää Sinulle ehdotetut- tai Vinkit ja suositukset ‑osiossa kortin, josta on sinulle hyötyä, voit kertoa kortin hyödyllisyydestä klikkaamalla kortin oikeassa yläkulmassa olevaa Tykkää-palautepainiketta.

Jos Analytics näyttää Sinulle ehdotetut- tai Vinkit ja suositukset ‑osiossa kortin, josta ei ole sinulle hyötyä, voit hylätä kortin klikkaamalla En tykkää ‑painiketta. Palautteesi perusteella Google Analytics voi valikoida jatkossa paremmin sisältöä etusivulle.

Jos klikkaat En tykkää ‑palautepainiketta, kortti poistetaan heti etusivultasi etkä näe sitä 30 seuraavan päivän aikana. Huomaa, että kortti pysyy näkyvissä lopun istunnon ajan, jos et lähetä palautelomaketta, joka tulee näkyviin palautepainikkeen klikkaamisen jälkeen. Kortti kuitenkin poistetaan tulevista istunnoista.

Pääset edelleen kaikkiin vinkkeihin ja suosituksiin Insights Hubista (myös niihin, jotka olet hylännyt).