[GA4] Om startsiden

Find oplysninger, der er relevante og nyttige for dig baseret på din adfærd i Google Analytics

På startsiden kan du se oplysninger, som vurderes at være relevante for dig ud fra din adfærd i Analytics. Du kan bruge siden til at overvåge trafik, navigere rundt i Analytics og få indsigt vedrørende dine websites og mobilapps. Jo mere du bruger Analytics, desto mere tilpasset bliver det indhold, der vises på startsiden.

Hvis der endnu ikke modtages data på din ejendom, vises der et banner øverst med en vejledning i, hvordan du opretter en datastrøm eller konfigurerer dataindsamling. Når der modtages data på din ejendom, vises de på kortene på startsiden.

Få adgang til startsiden

Du får adgang til startsiden ved at klikke på Startside i navigationspanelet til venstre.

Et screenshot af navigationspanelet til venstre med knappen Startside fremhævet.

Oversigt

På kortet Oversigt kan du se de metrics, der er relevante for dig, med en tendenslinje for hver metric. Metrics'ene på kortet Oversigt opdateres i henhold til din adfærd i Analytics.

Hvis du eksempelvis ofte får vist metric'en Samlet omsætning i Analytics, tilføjes der en fane på kortet Oversigt med oplysninger om, hvor stor en ændring der er sket mht. omsætning inden for de seneste 7 dage. Du kan klikke på fanen for at få vist en tendenslinje (ubrudt linje) med et datapunkt for hver dag inden for de seneste 7 dage sammenlignet med datapunkter for de forrige 7 dage (stiplet linje).

Et screenshot af kortet "Oversigt" med fanen "Samlet omsætning" valgt.

Du kan også holde markøren over en metric for at se en rullemenu, så du kan ændre metric'en. Når du tilpasser oversigtskortet, kan andre personer på din ejendom ikke se dine ændringer. Uanset om du ændrer metric'en eller datoen på kortet, gendanner vi dine valg i fremtidige sessioner.

Realtid

På kortet Realtid kan du se tidstro aktivitet baseret på data fra rapporten Realtid. På dette kort kan du se antal brugere (pr. minut) inden for de seneste 30 minutter baseret på data om aktivitet fra op til 5 lande. Få flere oplysninger om lokationsbaserede oplysninger

På kortet Realtid kan du bruge rullemenuerne til at vælge mellem en række forskellige dimensioner (f.eks. Målgruppe eller By) eller metrics (f.eks. Brugere eller Nye brugere). Du kan også lade os vælge en dimension og metric for dig ved at markere (Vælg på mine vegne).

Når du tilpasser kortet Realtid, kan andre på din ejendom ikke se dine ændringer. Uanset om du ændrer metric'en, dimensionen eller datoen på kortet, gendanner vi dine valg i fremtidige sessioner.

Set for nylig

I sektionen Set for nylig er der links til de dele af din Google Analytics 4-ejendom, du senest har haft adgang til. Hvis du eksempelvis for nylig har haft adgang til Administratorsiden, vil et kort i sektionen Set for nylig indeholde:

• Et link til Administratorsiden
  • Info om, hvornår du sidst besøgte Administratorsiden
  • Den sti, du fulgte for at få adgang til Administratorsiden
  • Et billede af Administratorsiden

Et screenshot af sektionen "Set for nylig" med fire bogmærker.

Når du vender tilbage til en rapport ved hjælp af sektionen Set for nylig, kan du se de ændringer, du har foretaget i rapporten. Det giver dig mulighed for hurtigt at vende tilbage til din tidligere analyse.

Lad os f.eks. sige, at du har set rapporten Trafikanskaffelse og ændret den primære dimension fra dimensionen Session – kanalgruppering til Session – medium. Du har også ændret rapportens rækkefølge fra metric'en Brugere i faldende rækkefølge til metric'en Engagerede sessioner i faldende rækkefølge. Næste dag klikker du på rapporten Trafikanskaffelse i sektionen Set for nylig for at åbne rapporten med disse ændringer.

Forslag til dig

Når du begynder at bruge Google Analytics, begynder sektionen at indeholde kort, du ofte får vist – også selvom du ikke har fået dem vist for nylig. I Analytics kan du f.eks. se kortet Nye brugere efter "Medium – første bruger", hvis du jævnligt får vist dette kort i rapporten Brugeranskaffelse.

Indsigt og anbefalinger

I sektionen Indsigt og anbefalinger kan du se indsigt og anbefalinger.

Her kan du få indsigt vedrørende usædvanlige ændringer og nye tendenser samt anden indsigt vedrørende dit website eller din app. Du kan f.eks. få vist specifikke afvigelser for hurtigere at finde frem til de dataændringer, hvor der muligvis er behov for yderligere analyse og handling. Du kan klikke på Udvid Udvid for at åbne specifik indsigt eller Se al indsigt for at åbne al indsigt. Få flere oplysninger om indsigt

Anbefalinger er skræddersyede forslag, du kan bruge som hjælp til at sikre, at du får vist data, der er så nyttige og præcise som muligt, og til at få adgang til nye, relevante funktioner, når de bliver tilgængelige. De anbefalinger, der vises, er baseret på din ejendoms historik, dine indstillinger og de tendenser, der er registreret i Google Analytics.

Hvis det ikke er ret længe siden, du begyndte at bruge din ejendom, får du muligvis ikke vist anbefalinger, men sørg for at tjekke det med jævne mellemrum igen. Google Analytics finder jævnligt anbefalinger til dig og lancerer også nye typer anbefalinger. Få flere oplysninger om anbefalinger

Juster datointervallet

Som standard vises der data for de seneste 7 dage på kortet Oversigt og kortene i sektionen Kort, du ofte får vist. Du kan justere datointervallet via rullemenuen nederst til venstre på et kort. Justering af datointervallet på ét kort medfører ikke nogen ændring af datointervallet på andre kort på startsiden.

Et screenshot af den valgte rullemenu "Syv dage" med flere tilgængelige datomuligheder.

Giv feedback

Hvis Analytics viser et kort, der er nyttigt for dig, i sektionen Forslag til dig eller Indsigt og anbefalinger, kan du angive, at det var nyttigt, ved hjælp af feedbackknappen med den opadvendte tommelfinger øverst til højre på kortet.

Hvis Analytics viser et kort i sektionen Forslag til dig eller Indsigt og anbefalinger, der ikke er relevant for dig, kan du afvise kortet ved at klikke på feedbackknappen med den nedadvendte tommelfinger. Baseret på din feedback kan Google Analytics bedre organisere startsiden for dig i fremtiden.

Når du klikker på feedbackknappen, bliver kortet fjernet fra din startside med det samme, og så ser du ikke kortet igen i de næste 30 dage. Bemærk! Kortet kan ses i resten af din session, hvis du ikke indsender den feedbackformular, der vises, når du klikker på knappen til feedback, men det fjernes i fremtidige sessioner.

Du kan stadig få adgang til al indsigt og alle anbefalinger fra Insights Hub, herunder dem, du har afvist.