[GA4] Overstappen op Google Analytics 4

Migreren naar Google Analytics 4

Google Analytics 4 vervangt Universal Analytics. Vanaf 1 juli 2023 verwerken standaard Universal Analytics-property's geen gegevens meer. (Voor Universal Analytics 360-property's met een lopende bestelling geldt een eenmalige verlenging voor gegevensverwerking die eindigt op 1 juli 2024.) Meer informatie over de migratietijdlijn.

Voor iedereen

Voor adverteerders

1. Denk na over de accountstructuur
hoeveelheid moeite varieert (benodigde moeite varieert)

Sla deze stap over als u 1 website en/of 1 app heeft.

2. Maak een GA4-property en een gegevensstream
zeer weinig moeite (heel weinig moeite)
Tool Installatieassistent voor GA4

3. Verzamel website- en app-gegevens
hoeveelheid moeite varieert (indien van toepassing, de moeite varieert)
Alleen vereist als de Installatieassistent voor GA4 uw tags niet opnieuw kan gebruiken.
Stel Shopify of een andere websitebouwer/CMS in

4. Zet Google-signalen aan
zeer weinig moeite (indien van toepassing, zeer weinig moeite)
Vereist voor verbeterde remarketing

5. Stel belangrijke gebeurtenissen in
enige moeite (Weinig moeite)
Tool Tool voor doelenmigratie
Gebruik de tool of stel belangrijke gebeurtenissen handmatig in

6. Voeg gebruikers toe
weinig moeite (weinig moeite)
Tool Tool voor gebruikersmigratie
Gebruik de tool of voeg handmatig gebruikers toe

7. Stel Google Ads-koppelingen in
weinig moeite (weinig moeite)
Tool Migratietool voor Google Ads-koppelingen
Gebruik de tool of maak nieuwe Google Ads-koppelingen

8. Migreer doelgroepen
enige moeite (indien van toepassing, enige moeite)
of stel nieuwe doelgroepen in

9. Valideer uw belangrijke gebeurtenissen
enige moeite (indien van toepassing, enige moeite)

10. Importeer belangrijke gebeurtenissen in Google Ads voor bieden
hoeveelheid moeite varieert (indien van toepassing; de moeite varieert)

11. Voeg Analytics-doelgroepen toe aan een campagne of advertentiegroep voor remarketing
hoeveelheid moeite varieert (indien van toepassing, vereiste moeite varieert)

Geavanceerde instelbehoeften (indien van toepassing)

Aangepaste gebeurtenissen, e-commerce, gegevens importeren en meer

Wijs aangepaste Universal Analytics-gebeurtenissen toe aan Google Analytics 4
Alleen nodig als u Categorie-/Actie-/Label-gebeurtenissen heeft

Zet e-commercemeting over
Alleen nodig als u e-commercegebeurtenissen gebruikt

Importeer gegevens
Verbeter uw rapporten met meer gegevensbronnen

Maak een koppeling met BigQuery
Doorzoek en beheer grote Analytics-datasets

Gebruikers-ID
Als uw bedrijf gebruikers-ID's maakt, kunt u deze in Google Analytics gebruiken voor rapportage over verschillende platforms en apparaten

Measurement Protocol
Verzamel gegevens over een breed scala aan online en offline omgevingen, en stuur deze naar Google Analytics

Vind de juiste GA4-functie voor uw use case
In de referentie voor migratie ziet u welke Universal Analytics-functionaliteit correspondeert met welke Google Analytics 4-functionaliteit

Gefeliciteerd.

U bent goed op weg om met Google Analytics 4 de actiegerichte, privacyveilige klantinzichten te verwerven die u nodig heeft.

Wat is de volgende stap? Bekijk uw rapporten of lees in het Playbook voor Verkennen meer informatie over hoe u met GA4 antwoorden vindt op veelvoorkomende zakelijke vragen.