[UA→GA4] Google Ads-koppelingen importeren vanuit Universal Analytics

Migreer de Google Ads-koppelingen van uw Universal Analytics-property naar uw Google Analytics 4-property.
Dit artikel is bedoeld voor website- en/of app-eigenaren die hun Google Analytics 4-property willen koppelen aan dezelfde Google Ads-accounts als hun Universal Analytics-property.

Gebruik deze functie om snel uw Google Ads-koppelingen vanuit uw Universal Analytics-property te importeren in uw gekoppelde Google Analytics 4-property.

Wat er gebeurt als u Google Ads-koppelingen importeert

Nadat u de Google Ads-koppelingen vanuit uw Universal Analytics-property naar uw Google Analytics 4-property heeft geïmporteerd, krijgt u Google Ads-gegevens te zien in uw Google Analytics 4-rapporten.

Gegevens van uw Google Analytics 4-property zijn ook beschikbaar voor gekoppelde Google Ads-accounts. Als u die gegevens binnen Google Ads wilt gebruiken, moet u inloggen op uw Google Ads-account en actie ondernemen. (Zie Volgende stappen).

Instructies

Als u Google Ads-koppelingen wilt importeren, moet u de rol Bewerker hebben in het Analytics-account.

Opmerking: Een Google Ads-gebruiker met beheerderstoegang heeft gegevensuitwisseling met uw Universal Analytics-property al goedgekeurd. U heeft dus geen beheerderstoegang nodig zoals voor het maken van een volledig nieuwe koppeling.
  1. Klik in Google Analytics op Beheerder.
  2. Zorg ervoor dat in de kolom Account het gewenste account is geselecteerd. (Als u maar 1 Google Analytics-account heeft, is dat al geselecteerd.)
  3. Selecteer in de kolom Property de Google Analytics 4-property.
  4. Klik in de kolom Property op Installatieassistent.
  5. Ga onder Uw productkoppelingen beheren naar Importeer bestaande Google Ads-koppelingen vanuit de gekoppelde Universal Analytics-property en klik op Aan de slag.
  6. Selecteer in de tabel een of meer Google Ads-koppelingen die u wilt importeren in uw nieuwe Google Analytics 4-property.
  7. Advertenties personaliseren staat standaard aan voor alle geselecteerde accounts. Met deze instelling kunnen Google Analytics-doelgroeplijsten en remarketinggebeurtenissen/-parameters worden gepubliceerd naar de gekoppelde Google Ads-accounts. U kunt deze instelling uitzetten in de kolom Advertenties personaliseren.
  8. Klik rechtsboven op Geselecteerde Ads-koppelingen importeren.
  9. Lees het bevestigingsbericht en klik op OK.

Als de import klaar is, ziet u het volgende bevestigingsbericht: Uw Google Ads-koppelingen zijn geïmporteerd.

Volgende stappen

Door de geselecteerde Google Ads-koppelingen te importeren, kunnen gegevens uit uw Google Analytics 4-property worden gebruikt in Google Ads. Als u echter actie wilt ondernemen op basis van deze gegevens, moet u nog steeds inloggen bij Google Ads en minimaal een van de volgende handelingen uitvoeren:

Voor verbeterde remarketing en rapportage moet u ook Google-signalen activeren.

Waarom zie ik mijn Google Ads-account niet?

De tool voor importeren toont alleen Google Ads-accounts die in aanmerking komen voor import in uw gekoppelde Google Analytics 4-property. Als u een bepaald Google Ads-account niet ziet in de tool voor importeren, kan dit komen omdat het account al is gekoppeld aan de Google Analytics 4-property. Zorg er ook voor dat (1) u de juiste Google Analytics 4-property heeft geselecteerd en (2) uw Google Analytics 4-property is gekoppeld aan de juiste Universal Analytics-property.