Tämä artikkeli on osa opasta, jossa käsitellään siirtymistä Universal Analyticsista Google Analytics 4:ään. Tutustu siirtymisoppaan sisällysluetteloon.

[UA→GA4] Google Ads ‐linkkien importointi Universal Analyticsista

Siirrä Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuden Google Ads ‐linkit Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen
Tämä artikkeli on tarkoitettu verkkosivustojen ja sovellusten omistajille, jotka haluavat linkittää Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutensa samoihin Google Ads ‐tileihin kuin Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutensa.

Tämän ominaisuuden avulla voit importoida Google Ads ‐linkkisi nopeasti Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta yhdistettyyn Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.

Mitä tapahtuu, kun importoit Google Ads ‐linkkejä

Kun olet importoinut Google Ads ‐linkit Universal Analytics ‐mittauskokonaisuudesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, Google Ads ‐dataa alkaa näkyä Google Analytics 4 ‐raporteissa.

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi data on saatavilla myös linkitetyillä Google Ads ‐tileillä. Jotta voit käyttää tätä dataa Google Adsissa, sinun on kuitenkin kirjauduttava Google Ads ‐tilillesi ja tehtävä tietyt asiat. (Katso seuraavat vaiheet.)

Ohjeet

Jotta voit importoida Google Ads ‐linkkejä, sinulla on oltava Analytics-tilin muokkaajan rooli.

Huom. Google Ads ‐käyttäjä, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet, on jo hyväksynyt datan vaihdon Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi kanssa. Sinulla ei siis tarvitse olla järjestelmänvalvojan pääsyoikeuksia, jotka tarvitsisit, jos olisit luomassa kokonaan uutta linkkiä.
  1. Klikkaa Google Analyticsista Järjestelmänvalvoja.
  2. Varmista Tili-sarakkeesta, että olet valinnut haluamasi tilin. (Jos sinulla on vain yksi Google Analytics ‑tili, se on valittuna valmiiksi.)
  3. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus.
  4. Klikkaa Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Setup Assistant.
  5. Etsi Hallinnoi tuotelinkkejä ‐osiosta kohta Importoi nykyiset Google Ads ‑linkit yhdistetystä Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudestasi ja klikkaa Aloita.
  6. Valitse taulukosta yksi tai useampi Google Ads ‐linkki, jonka haluat importoida uuteen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen.
  7. Mainosten personointi on oletuksena päällä kaikilla valituilla tileillä. Tämän asetuksen avulla Google Analyticsin yleisöluettelot ja uudelleenmarkkinointitapahtumat/-parametrit voidaan julkaista linkitetyillä Google Ads ‑tileillä. Voit laittaa tämän asetuksen pois päältä Mainosten personointi ‐sarakkeesta.
  8. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Importoi valitut Google Ads ‐linkit.
  9. Lue vahvistusviesti ja klikkaa OK.

Kun importointi on valmis, näet seuraavan vahvistusviestin: Google Ads ‐linkkisi on importoitu.

Seuraavat vaiheet

Jos päätät importoida valitut Google Ads ‑linkit, Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuutesi dataa voidaan tämän jälkeen käyttää Google Adsissa. Jos haluat hyödyntää tätä dataa, sinun on kuitenkin kirjauduttava Google Adsiin ja tehtävä ainakin jompikumpi seuraavista:

Jos haluat tehostaa uudelleenmarkkinointia ja raportointia, sinun on myös aktivoitava Google-signaalit.

Miksi en näe Google Ads ‐tiliäni?

Näet importointityökalussa vain sellaiset Google Ads ‐tilit, jotka voidaan importoida yhdistettyyn Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteesi. Jos et näe työkalussa tiettyä Google Ads ‐tiliä, se on ehkä jo linkitetty Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen. Varmista lisäksi, 1) että olet valinnut oikean Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuden ja 2) että Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuus on yhdistetty oikeaan Universal Analytics ‐mittauskokonaisuuteen.