[UA] Configurar Analytics per a un lloc web (Universal Analytics)

Universal Analytics s'ha substituït per Google Analytics 4. Tret que tingueu un compte de Google Analytics 360 que estigui enllaçat a una organització de Google Marketing Platform amb una comanda de 360 activa, les propietats de Universal Analytics que creeu no processaran dades en endavant.

Per utilitzar Google Analytics 4, la versió actual d'Analytics, aneu a l'article [GA4] Configurar Analytics per a un lloc web o aplicació.

Crear un compte d'Analytics

El primer pas és configurar un compte d'Analytics, tret que ja en tingueu un. Si és així, passeu a crear una propietat, a menys que vulgueu crear un compte independent per a aquest lloc web. Per exemple, és possible que us interessi crear un altre compte si aquest lloc web pertany a una empresa diferent.

1. A la columna Compte de la pàgina Administració, feu clic a Crea un compte.
  2. Introduïu un nom per al compte. Ajusteu la configuració de compartició de dades per poder controlar quines dades compartiu amb Google.
  3. Feu clic a Següent per afegir la primera propietat al compte.

Crear una propietat

1. Veniu de l'apartat "Crear un compte d'Analytics" de més amunt? Si és així, aneu directament al pas 2. En cas contrari:
    • A la pàgina Administració, consulteu la columna Compte per assegurar-vos que hàgiu seleccionat el compte correcte. A continuació, a la columna Propietat, feu clic a Crea una propietat.
  2. Introduïu un nom per a la propietat (p. ex., "Lloc web de La meva empresa, SL") i seleccioneu la zona horària dels informes i la moneda. Si un visitant arriba al vostre lloc web quan és dimarts a la seva zona horària, però és dilluns a la vostra, es registra que la visita ha tingut lloc el dilluns.
    • Si trieu una zona horària amb canvi d'horari d'estiu, Analytics s'adaptarà automàticament als canvis d'hora. Si no voleu que s'hi adapti, utilitzeu l'hora del meridià de Greenwich.
    • El canvi de zona horària només afectarà les dades que es generin en endavant. Si canvieu la zona horària d'una propietat existent, és possible que vegeu un punt pla o un pic a les dades a causa del canvi d'hora cap endavant o cap enrere, respectivament. Pot ser que les dades dels informes facin referència a la zona horària anterior durant un breu període de temps després d'haver actualitzat la configuració, fins que els servidors d'Analytics no hagin processat el canvi.
  3. Feu clic a Mostra les opcions avançades (a sota dels camps de configuració de la propietat).
  4. Activeu l'interruptor de l'opció Crea una propietat de Universal Analytics.
  5. Introduïu l'URL del lloc web. Seleccioneu el protocol (HTTP o HTTPS).
    La majoria d'allotjadors de domini només admeten caràcters UTF-8 als URL. Al nom del domini, utilitzeu caràcters UTF-8 o bé punycode per als símbols, així com per als caràcters que no formin part del sistema UTF-8 (inclosos els caràcters ciríl·lics). Aquesta tasca pot ser més senzilla si feu servir un convertidor de punycode.
  6. En aquest punt, opteu per crear:
    • Tant una propietat de Google Analytics 4 com una de Universal Analytics. Aquesta opció:
      • Configura una propietat de Google Analytics 4 paral·lela que recull dades juntament amb la propietat de Universal Analytics. Un cop hàgiu afegit l'etiqueta de la propietat de Google Analytics 4 al vostre lloc web, les dades s'enviaran a les dues propietats. Podeu canviar d'una propietat a l'altra mitjançant el selector de propietats o la pantalla Administració.
      • Estableix una connexió entre les dues propietats que us permet migrar les opcions de configuració de la propietat de Universal Analytics a la propietat de Google Analytics 4 més endavant.
        Com es pot identificar cada propietat: si heu introduït el nom "Exemple" per a la propietat al pas 2, la propietat de Universal Analytics es dirà "Exemple (UA-1234567)" i la propietat de Google Analytics 4 es dirà "Exemple - GA4 (98765432)".
    • Només una propietat de Universal Analytics. Trieu aquesta opció si només voleu una propietat de Universal Analytics.
      Si necessiteu un identificador de seguiment "UA-", trieu aquesta opció.
  7. Feu clic a Següent i proporcioneu informació sobre la vostra empresa.
  8. Feu clic a Crea.

Si se us demana, accepteu les condicions del servei d'Analytics i l'Esmena relativa al tractament de dades, i feu clic a Finalitza.

Configurar la recollida de dades (és a dir, afegir l'etiqueta de Google a un lloc web)

Afegir l'etiqueta de Google a un creador de llocs web o a un lloc web allotjat en un CMS (com ara WordPress, Shopify, etc.)

Si vau optar per configurar només una propietat de Universal Analytics (és a dir, si no vau triar configurar una propietat de Google Analytics 4 (GA4) i una de Universal Analytics), només heu d'enganxar l'identificador de seguiment "UA-" al camp de l'identificador de seguiment de Google Analytics que us proporciona el creador de llocs web.

O

Si vau optar per configurar tant una propietat de GA4 com una de Universal Analytics, cal que seguiu les instruccions que trobareu tot seguit i que enganxeu tota l'etiqueta de Google al camp HTML personalitzat que us proporciona el creador de llocs web. En fer-ho, podreu veure dades tant a les propietats de GA4 com a les de Universal Analytics. En canvi, si només proporcioneu l'identificador "UA-" al creador de llocs web, només veureu les dades de la propietat de Universal Analytics.

1. A la columna Propietat, feu clic a Fluxos de dades > Web.
  2. Feu clic al flux de dades del vostre lloc web.
  3. A Etiqueta de Google, feu clic a Consulteu les instruccions de l'etiqueta.
  4. A la pàgina Instruccions d'instal·lació, seleccioneu Instal·la manualment:
    • A la pantalla, veureu el fragment de JavaScript per a l'etiqueta de Google del vostre compte. L'etiqueta de Google és tota la secció de codi que es mostra. Comença amb:

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) -->

I acaba amb:

</script>

Copieu i enganxeu l'etiqueta de Google al vostre lloc web amb la funció d'HTML personalitzat del CMS.

Utilitzeu l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Creador de llocs web o SGC Opcions per afegir codi HTML personalitzat
Blogger Instruccions
Cart.com Contacteu amb l'assistència de Cart.com per obtenir instruccions.
Salesforce (Demandware) Contacteu amb l'assistència de Salesforce per obtenir instruccions.
VTEX Contacteu amb l'assistència de VTEX per obtenir instruccions.
Weebly Instruccions

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Afegir l'etiqueta de Google directament a les pàgines web

Cal que tingueu accés a l'HTML de les vostres pàgines web. Demaneu al vostre desenvolupador web que segueixi aquests passos si no podeu fer-ho pel vostre compte.

1. Inicieu la sessió al compte d'Analytics.
  2. Feu clic a Administració.
  3. Seleccioneu un compte al menú de la columna COMPTE.
  4. Seleccioneu una propietat al menú de la columna PROPIETAT.
  5. A PROPIETAT, feu clic a Informació de seguiment > Codi de seguiment.

L'identificador de seguiment es mostra a la part superior de la pàgina.

L'etiqueta de Google es mostra més avall a la pàgina, en un quadre de text que hi ha a Seguiment del lloc web > Etiqueta de Google (gtag.js).

Etiqueta de Google

L'etiqueta de Google consta d'unes quantes línies de codi que heu d'enganxar en cadascuna de les pàgines web que vulgueu mesurar:

<!-- Etiqueta de Google (gtag.js) -->

...(diverses línies de codi)...

</script>

Per afegir l'etiqueta de Google a les vostres pàgines web:

1. Copieu tot el contingut del quadre de text.
  2. Enganxeu-lo després de l'etiqueta d'obertura <head> en cadascuna de les pàgines que vulgueu mesurar.

La recollida de dades pot tardar fins a 30 minuts a començar. A continuació, podeu utilitzar l'informe En temps real per verificar que rebeu dades.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Trieu un itinerari d'aprenentatge propi

Consulteu google.com/analytics/learn, un recurs nou per ajudar-vos a treure el màxim profit de Google Analytics 4. El lloc web nou inclou vídeos, articles i fluxos guiats, i proporciona enllaços a Discord, al blog, al canal de YouTube i al repository de GitHub de Google Analytics.

Comenceu a aprendre avui mateix!