IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke v2.0 og Google Analytics

IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework) gør det muligt for annoncører og ejere/administratorer af websites og annoncebureauer at indhente, registrere og opdatere forbrugersamtykke vedrørende websider. Google Analytics integrerer med TCF version 2 for at styre annonceringsfunktioner for kunder, der bruger gtag.js eller Google Tag Manager.

Implementering

Kunder kan aktivere understøttelse af TCF ved at indstille følgende window-ejendom til true:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Denne window-ejendom skal angives, før der foretages kald til gtag(), og den skal angives på alle de sider, hvor du vil aktivere understøttelse af TCF – også dem, der indlæses via iframe. Hvis ejendommen ikke angives, eller hvis den angives til false (falsk), aktiveres TCF-understøttelse ikke.

Formål

Et "formål" i TCF-kontekst er en defineret hensigt om behandling af data. Google Analytics-tags, der er implementeret via Google Tag Manager eller gtag.js, og som understøttes af TCF, vil håndtere anmodninger, der indeholder samtykkestrengen på følgende måder:

Formål Beskrivelse Indvirkning på Google Analytics, når formålet afvises
1 Gem og/eller få adgang til oplysninger på en enhed Annonceringsrelaterede cookies oprettes ikke eller bruges ikke af Google Analytics. Funktioner i Google-signaler, f.eks. rapporter om remarketing, demografiske oplysninger og interesser, indsamler ikke data for brugere, der ikke er godkendt.
3 Opret en tilpasset annonceprofil Hits til Google Analytics markeres med parameteren npa=1.

Begivenheder, der er markeret med npa=1, er ikke kvalificerede til annoncetilpasning, og de bruges ikke til evaluering af remarketingmålgrupper. Brugere, der allerede er tilføjet på målgruppelister, påvirkes ikke.
4 Vælg tilpassede annoncer

Hits til Google Analytics markeres med parameteren npa=1.

Samme som formål 3.

7 Mål annonceeffektiviteten allow_google_signals angives som falsk.

Annonceringsrelaterede cookies bruges ikke af Google Analytics. Funktioner i Google-signaler, f.eks. rapporter om remarketing, demografiske oplysninger og interesser, indsamler ikke data for brugere, der ikke er godkendt.
9 Anvend markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt  allow_google_signals angives som falsk.

Samme som formål 7.
10 Udvikling og forbedring af produkter allow_google_signals angives som falsk.

Samme som formål 7.

Bemærk! Google Tag Manager og det globale websitetag accepterer kun TCF-strenge, som er implementeret korrekt i henhold til TCF-politikkerne og de tekniske specifikationer, og som overholder Googles samtykkepolitik for brugere i EU. Hvis din CMP ikke reagerer inden for 500 millisekunder, eller hvis du ser statussen "error", "stub" eller "loading", fortsætter tagget i en begrænset tilstand:

• Skrivning og læsning af førsteparts- og tredjepartskonverteringscookies fra Ads er begrænset
  • Google Analytics-annonceringsfunktioner er integreret i version 2 af IAB-TCF, og disse anmodninger behandles, som om alle formål var blevet afvist, som det er beskrevet i tabellen ovenfor.
  • Remarketingfunktioner deaktiveres.

Fejlfinding af fejlmeddelelser

Hvis din CMP ikke reagerer inden for 500 millisekunder, eller hvis du ser statussen "error", "stub" eller "loading", fortsætter tagget i en begrænset tilstand. Sådan løser du problemet:

Hvis du aktiverer funktionen til aktivering af et konverteringstag manuelt:

• Sørg for, at svaret til getTCData TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' sendes inden for 500 millisekunder. Disse angiver, at CMP'et er klar til at tilbyde brugeren et valg vedrørende samtykke.

Hvis du ikke aktiverer funktionen til indsendelse af et konverteringstag manuelt:

• samarbejde med din CMP for at sikre, at de implementerer support til getTCData and return TCData.eventStatus = 'tcloaded' ELLER 'cmpuishown' + 'useractioncomplete' for at angive, at brugersamtykket er klar til brug via API'en inden for 500 millisekunder.