IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke v2.0 og Google Analytics

IAB's forskrifter for gennemsigtighed og samtykke (TCF, Transparency and Consent Framework) er et åbent teknisk standardsystem, der gør det muligt for websites, annoncører og annoncebureauer at opnå, registrere og opdatere forbrugersamtykke til websider. Google Analytics integrerer med TCF version 2 for at styre annonceringsfunktioner for kunder, der bruger gtag.js eller Google Tag Manager.

Implementering

Kunder kan aktivere understøttelse af TCF ved at indstille følgende window-ejendom til true:

window['gtag_enable_tcf_support'] = true

Denne window-ejendom skal angives, før der foretages kald til gtag(), og denne ejendom skal indstilles på alle de sider, hvor du vil aktivere understøttelse af TCF. Hvis ejendommen ikke er angivet eller angivet til false, aktiveres TCF-understøttelse ikke.

Formål

Et "formål" i TCF-kontekst er en defineret hensigt om behandling af data. Google Analytics-tags, der er implementeret via Google Tag Manager eller gtag.js, og som understøttes af TCF, vil håndtere anmodninger, der indeholder samtykkestrengen på følgende måder:

Formål Beskrivelse Indvirkning på Google Analytics, når formålet afvises
1 Gem og/eller få adgang til oplysninger på en enhed Annonceringsrelaterede cookies oprettes ikke eller bruges ikke af Google Analytics. Funktioner i Google-signaler, f.eks. rapporter om remarketing, demografiske oplysninger og interesser, indsamler ikke data for brugere, der ikke er godkendt.
3 Opret en tilpasset annonceprofil Hits til Google Analytics markeres med parameteren npa=1.

Begivenheder, der er markeret med npa=1, er ikke kvalificerede til annoncetilpasning, og de bruges ikke til evaluering af remarketingmålgrupper. Brugere, der allerede er tilføjet på målgruppelister, påvirkes ikke.
7 Mål annonceeffektiviteten allow_google_signals angives som falsk.

Annonceringsrelaterede cookies bruges ikke af Google Analytics. Funktioner i Google-signaler, f.eks. rapporter om remarketing, demografiske oplysninger og interesser, indsamler ikke data for brugere, der ikke er godkendt.
9 Anvend markedsundersøgelser til at generere målgruppeindsigt  allow_google_signals angives som falsk.

Samme som formål 7.
10 Udvikling og forbedring af produkter allow_google_signals angives som falsk.

Samme som formål 7.