Producten koppelen: Search Console en Google Ads koppelen

In het rapport voor betaald en organisch verkeer ziet u hoe vaak en voor welke zoekopdrachten pagina's van uw website worden getoond in de kosteloze organische zoekresultaten van Google. Ook ziet u voor welke zoektermen deze resultaten op de pagina met zoekresultaten zijn getoond. Met deze informatie begrijpt u beter hoe betaalde tekstadvertenties en organische zoekresultaten samenwerken, zodat u mensen kunt bereiken die online zoeken.

Als u het rapport voor betaald en organisch verkeer wilt tonen, is het vereist dat uw Search Console-account is gekoppeld aan uw Google Ads-account. In dit artikel leggen we uit hoe u de 2 accounts koppelt. Lees Over betaalde en organische zoekresultaten meten voor meer achtergrondinformatie over het rapport voor betaald en organisch verkeer.

Voordat u begint

Hier volgen enkele vereisten waaraan u moet voldoen voordat u uw Search Console-account en uw Google Ads-account koppelt.

• U moet beheerderstoegang hebben voor het Google Ads-account dat u aan het Search Console-account wilt koppelen.

• U heeft een Search Console-account nodig. Als u er nog geen heeft, kunt u altijd een account maken op de site van Search Console.
  • Uw account moet vermeld staan als eigenaar van de website die aan het Search Console-account is gekoppeld.
    • Als u niet staat vermeld als eigenaar van het Search Console-account, wordt een verzoek om toegang tot de website verstuurd naar de huidige eigenaar wanneer u uw Google Ads-account probeert te koppelen aan de website.

Uw Search Console- en Google Ads-account koppelen

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
Alleen als u een Search Console-account heeft gemaakt en de beheerder bent van zowel Google Ads als Search Console, kunt u de 2 platforms koppelen. Lees meer informatie over hoe u aan de slag gaat en over de Search Console.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Zoek in het gedeelte Gekoppelde accounts van de pagina via de zoekbalk naar Search Console.
  4. Klik onder Search Console op Details. Voer dan de stappen uit in de volgende gedeelten, afhankelijk van of u de eigenaar van de site bent of het een nieuwe site is.

Voor sites waarvan u de eigenaar bent

1. Scroll omlaag naar Andere sites koppelen waarvan u eigenaar bent.
  2. Klik in de kolom Actie op Koppelen.

Voor nieuwe sites

1. Als u al een gekoppelde website heeft, klikt u op de plusknop  om een nieuwe koppeling te maken.
  2. Geef de URL op van de website die u aan uw Google Ads-account wilt koppelen, maar zorg dat u een variant toevoegt met www. en een variant zonder www. (bijv. www.example.com en example.com). Het HTTP- of HTTPS-deel kunt u weglaten.
  3. Klik op Site koppelen.
  4. U ziet nu een van deze statussen:
    1. Als uw Google Ads-account in het Search Console-account staat vermeld als eigenaar van deze website, staat er Gekoppeld in de kolom Status, wat betekent dat de koppeling is gemaakt.
    2. Als uw Google Ads-account in het Search Console-account niet is vermeld als eigenaar van deze website, wordt er Aangevraagd weergegeven in de kolom Status. Er wordt een verzoek voor toegang tot de website verstuurd naar de huidige eigenaar en de koppeling wordt gemaakt nadat de eigenaar u toegang heeft gegeven.
    3. Als er geen eigenaar staat vermeld voor de website die u probeert te koppelen, krijgt u een foutmelding.

Search Console en Google Ads ontkoppelen

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Beheerder Admin Icon.
  2. Klik op Gekoppelde accounts.
  3. Klik onder Search Console op Details.
Zoek de website die u wilt ontkoppelen van uw Google Ads-account en klik in de kolom Acties op Site ontkoppelen.